AgriNL gaat onder de radar gewoon door, wie weet wat hier nog gebeurd?

Vorig jaar oktober is er veel commotie onstaan, er verscheen toen ineens een actieplan om de sector te verduurzamen waarbij geen overleg was gepleegd met de sector.
Het plan werd afgeschoten dankzij de inzet van FDF-voorman Mark v.d. Oever.
Allerlei bedrijven trokken zich ineens terug uit AgriNL, zoals twee van de drie grote voerbedrijven: ForFarmers en de Heus.
Agrifirm zit er van de grote 3 nog gewoon bij.
Ook Friesland Camina, Rabobank en LTO zijn nog onderdeel van AgriNL.

Met ex-D66-er Tjibbe Joustra als onafhankelijk🤔 voorzitter, die net als Marc Calon bij Staatsbosbeheer zit, gaat de trein onder de radar gewoon door.

De leden van Agrifirm, Friesland Campina en LTO mogen zich wel afvragen wat hun bestuurders/directieleden daar doen uiteindelijk, ze leggen geen enkele verantwoording af naar hun leden over hun bezigheden bij AgriNL tenslotte.

Het adres is bovendien gevestigd aan de Bezuidenhoutseweg 12 in Den Haag, in De Malietoren waar ook VNO-NCW gevestigd is.

Waar ik nieuwsgierig naar ben is: wat gebeurd daar eigenlijk in die Kamer 8.27 in de Malietoren aan de Bezuidenhoutseweg 12 in De Haag?

Ik zou zeggen: ga eens een keer niet op bezoek bij een één of andere bestuurder thuis, maar ga daar eens heen om verhaal te halen.

Die stiekeme plannen zijn in de regel niet bedacht bij de bestuurder aan de keukentafel, maar in dit soort duistere kamertjes waar niemand hen kan zien en ze ondertussen stiekem hun gang kunnen gaan.

Mijn oproep aan alle leden van LTO, Friesland Campina en Agrifirm is dan ook: vraag je bestuursleden de oren van het lijf en stel hen de vragen: wat is het doel van de vereniging AgriNL? Waarom komt hier niets over naar buiten? En waarom de leden (van de coöperatie's en LTO) hier geen inspraak in hebben?

Deel dit artikel

Bijlages

(klik om te vergroten)

Adres van AgriNL = Bezuidenhoutseweg 12, Kamer 8.27 Den Haag in de Malietoren waar ook VNO-NCW gevestigd is.

Reacties

Freddie1
ter herrinnering dit gebeurde er vorig jaar: dankzij hem is het plan in prullenbak beland en zijn er verschillende bedrijven uit AgriNL gestapt...
Bennie Stevelink
Quote:
wat is het doel van de vereniging AgriNL?

Dat lijkt mij toch duidelijk: zoveel mogelijk veehouderij in Nederland behouden. Dat is noodzakelijk voor de omzet van zowel RFC als de voerfabrikanten. Omdat de inzet van LTO altijd gericht was op zoveel mogelijk vee in Nederland past LTO daar ook prima bij.

Mark vd Oever is fel tegen deze overleggroep waarmee hij het vermoeden wekt dat hij voor inkrimping van de veestapel is en dus meer aan de kant van Tjeerd de Groot staat.
+2
hans-hans
@Bennie Stevelink mark van den oever legt in het filmpje uit waarom hij er op tegen is , waarom maak jij een verhaal ?
Bennie Stevelink
@hans-hans
Quote:
mark van den oever legt in het filmpje uit waarom hij er op tegen is , waarom maak jij een verhaal ?

Als er een tegenstelling zit tussen wat iemand zegt en wat iemand laat zien in zijn handelen moet je uitgaan van zijn handelen. Het handelen heeft namelijk een veel hogere waarheid dan praten.
+2
jan-cees
@Bennie Stevelink das een rare bewering Bennie. Mij is altijd geleerd doe wat je zegt en zeg wat je gaat doen . Dat noemen we transparant en eerlijk en oprecht te werk gaan en niet alles bij elkaar liegen en anders handelen dan je zegt. Bijvoorbeeld in Stroe blaten eerst alle Pasmelders legaliseren en daarna praten we verder en paar maanden later aan tafel schuiven en de Pasmelders late barsten.
Arnold1988
@jan-cees Heeft van de Tak dat echt gezegd in Stroe??
HenkjanOtten
@jan-cees heeft Sjaak dat gezegd jan cees of zuig je dat uit je dikke duim? Ik zie je hier namelijk net iets te vaak wat beweren zonder onderbouwing waarmee je wilt inspelen op onderbuik gevoelens zoals ook nu omdat het onderwerp er helemaal niets mee te maken heeft.
hans-hans
@HenkjanOtten

Hij heeft het er wel eens over
+2
jan-cees
@HenkjanOtten Dat was de afspraak die de zogenaamde G8 in Stroe met elkaar hebben gemaakt die maar een paar weken stand hield toen was Sjakie al weer er tussenuit.
Verder zuig ik niks uit mijn duim daar ben jij klaarblijkelijk een wonderlijke figuur in
+1
Bennie Stevelink
@hans-hans Je denkt dat iedereen achterlijk is? Dat niemand begrijpt wat het werkelijke motief is?

Mark vd Oever en trawanten zagen Agri.nl als een concurrent in zeggenschap binnen de sector. Die concurrent moest uitgeschakeld worden in het belang van de eigen positie binnen de sector. Het ging dus om machtsstrijd. Of Agri.nl, met name via RFC (Schumacher staat rechtstreeks in contact met Rutte), veel voor de sector had kunnen bereiken maakte voor FDF niets uit. Het ging niet om het belang van de sector of het belang van de boeren. Het ging niet om inhoud. Het ging alleen om het belang van de eigen positie binnen de sector. De eigen positie van FDF, met nauwe contacten met FvD, waarmee ze voor de boeren niets kunnen regelen.
Het belang van de boeren werd schade toegebracht voor het belang van FDF.
Albert Altena
@Bennie Stevelink Je weet toch ook wel dat Rutte "Verkaagd" is?
hans-hans
@Bennie Stevelink ik was toevallig net op de site , jammer vindt ik het dat jij denkt te weten wat ik denk
en verder vind ik het zwak dat je als je met iemand niet eens bent hem zwart gaat maken waarom maak je geen afspraak met mark en zeg je het hem zelf niet ?
Bennie Stevelink
@hans-hans bestuurders die iets goeds kunnen doen voor het land en het volk worden geëlimineerd ten behoeve van de machtspositie van de krijgsheer die niets voor het volk of land kan regelen.
De agrarische sector is een bananen republiek.
+2
Hans van Bergen
@Bennie Stevelink Jij wilt ook weer wat aandacht in de donkere eenzame dagen?? 99.99% van de FDF ers zijn BBB ers. Los van het feit dat het FDF bestuur niet aan politiek doet. Dus Bennie daar gaat je hele sprookje. Wat geen sprookje is is dat vd Tak en Schumacher nog steeds CDA ers zijn. Wat ook een vast staand feit is is dat Agri NL NOG GEEN ENE MALLEMOER HEEFT BEREIKT!!! Terwijl ondertussen FDF alweer 3.5 jaar de agrarische agenda in Nederland bepaald.
-Jan-
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Wat geen sprookje is is dat vd Tak en Schumacher nog steeds CDA ers zijn.

Inderdaad en ze zijn bezig de berg groter te maken dan 3 stuks onschuldigen
marcsterreborn
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Terwijl ondertussen FDF alweer 3.5 jaar de agrarische agenda in Nederland bepaald.

En @Hans van Bergen gelooft in sprookjes
Hans van Bergen
@marcsterreborn Kun jij dit iets verder toelichten? Want dit kan een kleuter ook wel roepen
+1
HenkjanOtten
@Hans van Bergen agrinl is van de stille diplomatie. Die hoor of zie je niet, behalve die ene keer, maar ze praten meteen met de juiste personen op het juiste niveau als ze dat nodig vinden.
Freddie1
Quote Reactie van @HenkjanOtten:
agrinl is van de stille diplomatie. Die hoor of zie je niet, behalve die ene keer, maar ze praten meteen met de juiste personen op het juiste niveau als ze dat nodig vinden

Dat is heel mooi, maar transparant zijn de in elk geval niet. Je weet ook niet wat hun agenda is, doen ze het voor hun eigen toko's? of doen de het voor de totale sector?.

Ik vindt dat de leden van de betrokken bedrijven hier inzage in mogen hebben, maar ondertussen geven ze geen enkele informatie en blijven ze doen wat ze altijd deden...
+1
jan-cees
@HenkjanOtten vertel hoe weet je dat zit je erbij dan of verzin je dat uit je dikke duim
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Het ging niet om inhoud. Het ging alleen om het belang van de eigen positie binnen de sector. De eigen positie van FDF,

Tja, je bent een krijgsheer of je bent het niet hè! 😁
Freddie1
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
LTO altijd gericht was op zoveel mogelijk vee in Nederland past LTO daar ook prima bij.

Als het plan van o.a. LTO gewoon goed was geweest hadden ze het prima kunnen verdedigen, het probleem is denk ik dat het niet in overleg met de leden van o.a. LTO is gebeurd, maar stiekem in een achterkamertje in het kantoor van VNO-NCW.

De leden van de cooperaties zijn eigenaar en de ledenraden zijn het hoogste orgaan daarvan.
Voordat je zo'n plan de wereld in slingert is het wel zo normaal dat zij goedkeuring geven en visie er mogelijk over kunnen overbrengen.

Zo'n plan maak je met de sector en met de leden maar niet in een Kamer van VNO-NCW, daar heeft bijna niemand vertrouwen in...
+3
HenkjanOtten
@Hans van Bergen de agrarische agenda bepaald? Hahahahaha dream on. Denk je werkelijk dat sinds ongeveer 1.5 jaar zich nog iets of iemand van bestuurlijk Nederland wat gelegen laat liggen aan boze Mark? En ook onder boeren niet, een clubje radicalen nog en groepjes loonwerkers jongens. Hij weet ook goed dat hij zijn hand overspeeld heeft en geen deuk meer in een pakje boter slaat. Maar blijkbaar zijn er hier nog altijd die denken dat hij iets te vertellen heeft. Kijk eens buiten de tunnel zou ik zeggen.
Albert Altena
@HenkjanOtten Ja ja Voor de eerste demonstratie optochten kwamen was alles koek en ei?
Juist het tegendeel is waar.
Omdat juist alles op het bordje werd gedeponeerd van de boeren kwamen er protesten.
+5
familie pelle
@HenkjanOtten
Quote:
. Maar blijkbaar zijn er hier nog altijd die denken dat hij iets te vertellen heeft.

Daar heb je gelijk in. Marc heeft niets te zeggen. Net als Sjaak, Bart, henk en Sita niets te zeggen hebben. Maar liever strijdend voor je principes ten onder gaan zoals Marc en de zijnen dan hielelikkend een mes in je naïeve rug krijgen van politici die zeggen je grootste vriend te zijn zoals die andere praatpoppen.
Freddie1
@familie pelle Dat gevoel heb ik ook wel eens, maar ik waardeer de inzet van FDF enorm. Zij doen wat ze kunnen weet je.

Iedereen kan het wel mooi vertellen (geld ook voor mezelf), maar FDF doet tenminste iets.

Ik denk toch wel dat FDF wel iets voorelkaar gekregen heeft, maar je hebt zichtbare en onzichtbare resultaten.

Die voermaatregel is wel van tafel gegaan een aantal jaren geleden mede dankzij FDF heb ik het idee.

Resultaten zijn niet altijd meetbaar en er kan moeilijk gezegd worden ze hebben heel veel invloed of bijna geen invloed.

Maar hoe dan ook, ik ben blij dat ze bestaan en voor ons belangen blijven strijden!
Arnold1988
@Freddie1 Tja Freddie
Je koos deze keer voor de naam van een groot artiest. Hij liet ons onderstaande na.
Wat laat jij ons na?
Freddie1
Quote Reactie van @Arnold1988:
Tja FreddieJe koos deze keer voor de naam van een groot artiest. Hij liet ons onderstaande na.Wat laat jij ons na?

Je blijft een grappig figuur, maar helaas ik ben geen reïncarnatie van Freddie Mercury😄
cs-agrar
Quote Reactie van @Freddie1:
Freddie Mercury

die van de buitenboordmotor?
Freddie1
@cs-agrar Ja inderdaad zo iets...

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot onderdeel , campina , friesland , agrifirm , staatsbosbeheer , forfarmers , rabobank , friesland campina , den haag en radar ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0