‘Banken beoordelen echt anders, leer daarop te anticiperen’

Het is niet zo dat banken niets meer willen in de melkveehouderij, maar moeilijker is het zeker wel geworden. En anders ook, stellen financieel experts Dick Bijlsma en Johannes Wassenaar van Ynsigt. ‘Lever je je jaarcijfers niet tijdig aan of benut je je kredietlimiet veel en vaak, dan beïnvloedt dat tegenwoordig de kans op een […]

Deel dit artikel

Reacties

hans1980
Dus jaarcijfers te laat of kredietmaximum te vaak bereikt is hogere rente?

1-2 jaar in intensief beheer daarna sluß
hookwood
@hans1980 Zo werkt dat idd. Misschien dat de bank in dit kader ook de hand in eigen boezem steekt en op voorhand deze werkwijze ook (beter) communiceert. Dan kun je er ook rekening mee houden als ondernemer.
Noorderling
Quote Reactie van @hookwood:
Dan kun je er ook rekening mee houden als ondernemer.

Dat dus. Nu denk je die ruimte veilig te benutten om eens gunstig bijvoorbeeld kunstmest in te kopen. Blijk je een kruisje achter je naam te krijgen waar je geen weet van hebt. Rekening courant is ondertussen mijn goedkoopste rente, maar je mag er niet aankomen. Als je inlogt en naar de cijfers gaat in een tabblad, tellen ze het geld wel vrolijk mee met te besteden bedrag. Inconsequent.
hypotheekboer
@Noorderling moet er ook niet te paniekerig over doen. Zorgen dat je juist gefinancierd bent, lang met lang en kort met kort. Dus liever niet bv machines kopen waardoor je tegen de kredietlimiet loopt. Kunstmestvoorraad is in feite kort financieren.
+1
bio boer
@hans1980 hoop dat het meevalt boekhouder heeft hier potje gemaakt en nooit wat gedaan moet 20 en 21 nog steets afronden 🙈
+1
T60401
@bio boer 21 is hier afgewerkt bij de boekhouder en belastingdienst. 2022 zal het eerste kwartaal 2023 ook afgewerkt moeten worden. Heb weinig zin om 4% rente naar Apeldoorn te brengen
bio boer
@T60401 gewoon voorlopige aanslag
T60401
@bio boer Normaal gesproken lukt het wel om een redelijke inschatting te maken van een voorlopige aanslag. Over 2022 kan ik echt geen zinnig woord zeggen. Ja het zal meer zijn maar hoeveel geen idee.
matt
@T60401 het eerste getal zal een 2 zijn of een 3.
boer03
@bio boer wat een waardeloze boekhouder, dat je daar samen mee wilt werken.
Wat heb je dan aan de cijfers die je straks ontvangt?
Zo veel stelt een boekhoud rapport opstellen niet op hoor.
+1
Jan-T
Krediet limit op heffen kan veel problemen oplossen.
Investeringen dienen uit eigen middelen worden betaald.
Zo niet dan niet investeren in een nieuwe machine.

Machines dienen gewoon met eigen geld worden betaald, dan heb je een gezond bedrijf en dit betekend ook dat de opbrengsten voldoende zijn.
Lease en rente/ aflossing betalen is gewoon achter af betalen.
Frans1
@Jan-T welke problemen? In het stuk zelf staat toch gewoon dat je goede cijfers moet kunnen laten zien, maw, dat je de aangevraagde lening goed kunt dragen, niks nieuws. Dat je machines ed zo moet kunnen betalen ben ik wel met je eens. Bank is voor grotere zaken als bouwen of grondaankopen, rest zo aftikken anders of even wachten of andere keuze maken. Maar dat is mijn idee. Maar de happen worden wel snel groter de laatste jaren, knappe trekker gaat al naar 1,5 ton, da's toch een hele kluif😅

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkveehouderij en jaarcijfers ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0