Rockwool laat de verstandsverbijstering rond stikstof zien

Minister Christianne van der Wal kondigde afgelopen vrijdag aan criteria op te zullen gaan stellen voor piekbelasters, bedrijven die veel ammoniak in de buurt van een Natura 2000-gebied uitstoten. Met 259.106 kg ammoniakemissie is isolatiematerialenfabrikant Rockwool een van de grootste “piekbelasters” uit de oude top-100 lijst van de Minister van Stikstof. Gaat het bedrijf binnen de criteria vallen of is Rockwool domweg een “piekuitstoter” die...

Deel dit artikel

Reacties

+4
AJ oet Twente
Er zijn ook metingen geweest in : Dwingelerveld , Denemarken en Canada . Uitstoot van NH3 250 meter van stal verwaarloosbaar . LTO WORDT OOK EENS WAKKER EN DOE HIER WAT MEE EN LOOP DE VEEHOUDERS NIET VOOR DE VOETEN . Dus overheid er bestaan geen piekbelasters op een bepaald Natura 2000 gebied . Het kan heel simpel , bij overdracht : Fosfaatrechten , Varkensrechten en Pluimveerechten bijvoorbeeld 30 % overnemen door de overheid tegen marktwaarde uitbetalen . Vervolgens deze rechten vernietigen . Maar dan ook 30 % minder vliegverkeer en uitstoot industrie .
+1
Grasbaal
Bizar, straks Rockwool voor veel geld dicht. Gaan we het in het buitenland geproduceerdere isolatie materiaal hierheen slepen. Per saldo dus nergens een "verbetering":

Quote:
Nicolaas Gerrits: Te constateren valt dat er sterke aanwijzingen zijn dat de uitkoop en herinrichting van bedrijvigheid in ons land veel energie en geld gaat kosten terwijl al die bedrijfssluitingen en verplaatsingen nauwelijks of geen direct effect op Natura 2000-gebieden zullen hebben. De deken die voor de neerslag van depositie zorgt blijft intact en neemt alleen af als ook in de landen om ons heen en overal in het land de ammoniakemissies wordt gekort. De deken is immers het resultaat van vele tien- en wellicht honderdduizenden bronnen uit binnen- en (via de wind) buitenland.
+1
HansBa
@GrasbaalGaat niet dicht, wat los je daar mee op dan? Rockwool heeft toch geen vergunning en kan dus niets leveren.
BertK
@HansBa Bestaand gebruik van toepassing om alsnog vergunning aan te vragen? Zitten al sinds 1971 in Roermond.
+3
George
@Grasbaal Dat geldt voor melk en vlees en dergelijke ook. Hoewel? In het buitenland maken ze het ook stuk. Er komt gewoon honger van.
hans1980
Die laatste alinea ben ik niet met onze meest gehate man van Nederland eens.

Arnold1988
@hans1980 Er gaat een flinke krimp komen
Halveren???
Plafond wordt wel 40 miljoen kilo lager
hans1980
@Arnold1988 fosfaat plafond en stikstof plafond?
+1
bio boer
@hans1980 fosfaat plafonds stond in de derogatie beschikking als ik het niet mis heb

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot stikstof , ammoniak , ammoniakemissie , christianne van der wal , piekbelasters en van der wal ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
3.586