Klauwbekapbox

Hallo,

Graag jullie advies wat betreft klauwbekapboxen.

Er zijn ondertussen meerdere merken met allemaal hun eigen gedachten, maar welke type klauwbekapboxen bevallen goed en welke minder?

Ben op zoek naar een degelijke box met een brede fixeerbeugel, buikband, pootlier, en voorpoten ook te lieren zijn.
Vanwege de prijs denk ik dat het al wel snel op elektrisch uitkomt in plaats van hydraulisch.

Alvast bedankt.
Groeten, Tom

Deel dit artikel

Reacties

pieta
Wellicht Henken een optie. Zelf heb ik er een paar jaar geleden één gekocht bij schippers. Merk weet ik zo vlug niet. Maar ik kan die box niet aanraden. Achtersluitklep laat los, matige kwaliteit hekwerk voor koegeleiding en de box is aan de smalle kant. Soms past een koe er niet in. Ik adviseer je wel een rubbervloer te nemen.
melkertje
@pieta Deze hebben wij ook gehad jaar of 10 lamo box was dat volgens mijn, heb deze ingeruild voor de vernieuwde versie die beduidend hoger is en iets breder.
Ben er tevreden mee functioneert zoals het moet
Melkveehoudernh
Even de lokale ab of wat bekappers bellen, wij hebben hier gebruikte hydraulische box. bevalt super, maar nieuw niet te betalen
JappieJo
@Melkveehoudernh ik heb ook een gebruikte box via AB gekocht, had al mooi wat koeien gezien. Ik doe in een jaar minder koeien dan hun in 1 week. Is een Hoekstra box, zou er nog weleens een klauwfixeer beugel op willen.
+1
vdbosch
Ik gebruik een GDS bekapbox (elektrisch). Al een jaar of 10 en nog nooit stukken aan gehad (behalve 2 touwtjes). incl. rubbere mat.
Fritsje
Hier ook van GDS, super degelijke box.
Ruben-Wind
2 maand terug een gebruikte Henken gekocht, was een jaar oud boer kocht een volledig op stroom terug. Bevalt mij super, Poten zitten er mooi vast in. Alleen de voorpoten mochten wel wat verder naar buiten draaien nu zit je soms wel dicht op de koe.
zomaar
@Ruben-Wind bij mij kan je de voorpootsteunen een gat verstellen verder naar buiten. in de steun zitten twee gaten.
zomaar
Hier ook een henken type L met de lier elektrisch. bevalt goed en werkt vlot. ik vind het voordeel bij henken dat je de voorpoot niet op een blok hoeft te leggen maar eronder in de v draait
Jan-T
Heb ook nog zo'n Boeren bekapbox maar als ik een koe bekap aan de voorpoot dan kan de koe de achterpoot naast de box zetten, Waarna het risico heel groot is dat de koe de box op de zijkant kan laten vallen met koe in de box.
Vind dat de veiligheid soms wel wat beter kan bij bepaalde klauwbekap boxen.???
pieta
@Jan-T vastzetten aan de vloer met wat bouten
sjuu
Wij hebben de box van schippers, de elektrische uitvoering. Heb zelf de dubbele fixatiebeugel hydraulische gemaakt. Nu kan ik de koe het laatste zetje geven, zonder veel moeite.
+1
jan w
Hier in de omgeving zie je veel Wopa boxen , ook bij de professionele bekappers.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot advies , klauw , hydraulisch , type , elektrisch en klauwbekapbox ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
2.497