Noord-Afrika: geen melk meer in koelschap

In Algerije, Marokko en Tunesië is de beschikbaarheid van melk krap. De koelschappen in de supermarkten worden niet meer aangevuld. Het achterliggende probleem is de Oekraïne-oorlog.

Deel dit artikel

Reacties

Jaap40
Dat zijn toch landen met koopkrachtige vraag, die kunnen het gewoon betalen.
Of is het aanbod vanuit West Europa, poeder en kaas bijvoorbeeld, ook gewoon op....
Er wordt altijd de oorlog als reden erbij gehaald om producten kwa prijs te doen stijgen ,zo gek zijn wij in Nederland ook al,er is ruim voldoende grondstoffen op de wereld ,maar door speculatie en verdienmodellen omhoog gedreven
Jaap40
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl zolang er nog veel honger in de wereld is, is er nergens teveel aan grondstoffen.
Juiste verdeling en koopkrachtige vraag zorgen voor problemen bij aanvoer van voedsel. En ja daar kan oorlog wel voor zorgen voor allerlei 'gemaakte' problemen.
+1
Hans van Bergen
@Jaap40 Een flink deel van de tarwe en mais wordt verwerkt tot diesel voor het klimaat terwijl anderen niets meer te eten hebben
Jaap40
@Hans van Bergen klopt, maar dat wil niet zeggen dat er wereldwijd een overmaat aan grondstoffen zou zijn.
George
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Een flink deel van de tarwe en mais wordt verwerkt tot diesel voor het klimaat

Of omdat het meer opbrengt. Wil jij gratis tarwe of mais telen voor hongerige mensen? Dit hoeft niet op het bordje van de boer geschoven te worden. Honger in de wereld is niet de verantwoordelijkheid van de boeren. Ik wil er in ieder geval niet gratis voor produceren.
+2
matt
Ja dan vallen de schappen leeg 🙂))

Ook had de melkveehouderij in de regio deze zomer met droogte te maken en tot overmaat van ramp ook nog met een belastingheffing op melk, respectievelijk een melkprijsplafond waardoor de melkveehouders geen winst maken
+1
casev2
@matt zelfde verhaal als dat biologische wensdenken in Sri Lanka. Een jaar later het halve land aan de geeuwhonger

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melk , marokko , algerije en tunesië ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0