Opnieuw vogelgriep bij pluimveebedrijf net over de Brabantse grens

Op een pluimveebedrijf in het Limburgse Ospel, net over de grens met Brabant, is vogelgriep vastgesteld. Ongeveer 94.000 hennen worden afgemaakt om verspreiding te voorkomen, meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit dinsdag. In oktober was het ook al raak bij een pluimveebedrijf in Ospel.

Binnen een zone van 3 kilometer liggen nog 26 andere pluimveebedrijven die 'intensief' zullen worden gemonitord. In de 10 kilometerzone liggen 129 andere pluimveebedrijven. "Omdat het bedrijf in een gebied ligt waar eerder al besmettingen zijn vastgesteld, zijn er al maatregelen, waaronder een vervoersverbod, van kracht in dit gebied", aldus een woordvoerder van het ministerie.Medio oktober werd ook al vogelgriep vastgesteld op een pluimveebedrijf in Ospel. Toen werden ruim 23.000 kalkoenen gedood. Donderdag werd er bij een pluimveebedrijf vogelgriep ontdekt in Neerkant, dichtbij Ospel. Om verspreiding te voorkomen, werden 25.000 leghennen geruimd.LEES OOK: Vervoersverbod voor pluimveebedrijven na vogelgriep in Limburg

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , leghennen , vervoersverbod , vogelgriep , natuur , brabant , neerkant en limburg ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0