Strengere mestregels roepen vragen op, maar vooral zorgen. 'Als je derogatie gefaseerd afbouwt, dan begin je toch met de gebieden waar de normen het m

De strengere mestregels die Nederland vanuit Brussel krijgt opgelegd leiden tot zorgen en vragen bij boeren. Dit meldt Trienke Elshof, bestuurder bij LTO Noord. Waar boeren rekenden op een gefaseerde afbouw van derogatie vanaf 2026, blijkt nu dat veel boeren vanaf volgend jaar al aan de Europese mestnorm moet voldoen.

Deel dit artikel

Reacties

jan 10
De kosten van mestafzet,inleveren van vele ha grond ,vermindering van stikstof ruimte en ook extra aankoop kunstmest kosten ons zoveel dat er misschien maar 1 mogelijkheid overblijft,en dat is dat we gewoon niet meedoen aan die onzin.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jan 10:
niet meedoen aan die onzin

Heb ik jaren geleden al aangegeven.
+1
Jean-PierreK
@jan 10 , waar wil je dan precies niet meer aan mee doen?
+1
Kars
@jan 10 zo zou het wel moeten aanpakken met zen allen.
+2
labella
@jan 10 veel van die onzin is ook van toepassing als je niet meedoet met derogatie......😰
hans-hans
@labella tis nog een concept derogatie beschikking volgens mij vandaar dat bbb nog wou onderhandelen met brussel denk ik
hans-hans
@hans-hans

ik heb lang niet alles gehoord van dit filmpje maar precies op de 25 ste minuut zegt deze meneer dat als ik het goed begrepen heb (dat het een concept is )
Noorderling
@hans-hans
En al het gras is gezaaid, tarwe mee bezig en maisland gereserveerd. Of we dat in juli even met terugwerkende kracht aan willen passen zeker.

Met huidige inflatie en inkomsten mogen ze zich in Brussel en Den Haag ook wel even bedenken of men nog boertjes kan dwingen met inmiddels kleingeld.
hans-hans
@Noorderling goeie opmerking
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Noorderling:
En al het gras is gezaaid, tarwe mee bezig en maisland gereserveerd. Of we dat in juli even met terugwerkende kracht aan willen passen zeker.

Werd gisteravond ook aangekaart, volgend jaar is overgangsjaar waar met dat soort zaken rekening gehouden wordt.
+1
Jean-PierreK
@Leo,s vriend , dat is de inzet van LTO, dat betekent niet dat dat ook automatisch zo is...
T60401
@hans-hans Na 1 ding weet ik weer zeker over een jaar komt lnv wel met de uitwerking die eigenlijk 1 januari bekend moet zijn. Met zijn alle regelmatig naar lnv bellen met moeilijke vragen. Werkdruk wat verhogen daar.
Frederika
@jan 10 juist

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot lto , derogatie , brussel en nederland ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
2.575