Waterbedrijven waarschuwen: voor toekomstige generaties dreigt tekort aan drinkwater

Als er nu geen actie wordt ondernomen, lopen we in ons land de kans dat drinkwaterbedrijven op afzienbare termijn niet meer voldoende drinkwater kunnen leveren. Vewin, de vereniging van waterbedrijven in Nederland, pleit er daarom voor dat drinkwaterbedrijven de kans krijgen om maatregelen te nemen zodat ze straks aan een grotere vraag naar water kunnen voldoen.

De drinkwatervoorziening staat onder druk door droogte, verzilting en een toenemende vraag naar drinkwater door onder andere de bevolkingsgroei. Daarnaast verslechtert de kwaliteit van water door vervuiling vanuit de industrie, de landbouw en huishoudens.

Deel dit artikel

Reacties

+6
de jonge
Eerst maar eens stoppen met al die mensen hierheen halen, het is de ene na de andere ""crisis"" . Als er nu eerst eens even een halt word toegeroepen om nog meer mensen hierheen te halen die straks allemaal in de ""problemen"" gaan komen lijkt me dat de eerste stap die ze maar eens moeten gaan nemen
Albert Altena
@de jonge En ze zeggen bij het binnen halen dat er werk voor hun is.
Maar als de gezinnen ook komen is het werk daarmee ook groeiende.
Met andere woorden is dat maar een sneekie opmerking.
hans1980
Zou water duurder worden?
hans1980Die foto, zou landbouw de schuld krijgen?
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @hans1980:
Die foto, zou landbouw de schuld krijgen?

Tuurlijk, wat dacht jij dan?
+1
klant
@hans1980 wat een gelul nederland barst van het water.
de Tank
Ik denk dat er altijd wel water zal zijn om te drinken in Nederland.
+1
Kars
@de Tank bangmakerij is nodig om dingen te kunnen veranderen. Er is water zat. Ik zou me eerder druk maken of er nog genoeg grond is water het in kan trekken. We bouwen alles vol nml
de jonge
@Kars klopt, ze kweken overstromingen... slootwaterpeil omhoog dus minder buffer en de rest word in het asfalt en beton gebouwd. hoef je geen wetenschappelijke berekeningen voor uit te voeren om te weten wat de gevolgen daarvan gaan zijn..
achnaton
Inderdaad water genoeg. Uitdaging is dat het niet allemaal drinkwater is.

nos.nl/nieuwsuur/artikel/…

prikkebord.nl/topic/294312/ Stoppen met water door de stront pompen?

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot water , landbouw , droogte , druk , drinkwater en nederland ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!