'Ook stikstofreductie in Canada'

In navolging op de wereldwijde berichten over problemen met stikstof heeft onze Canadese premier Justin Trudeau ook maar besloten een reductie van 30 procent door te voeren. Het gaat hoofdzakelijk om de beperking van het gebruik van stikstof uit kunstmest voor het jaar 2030.

Bron

Deel dit artikel

Reacties

+2
nicolien
Tuurlijk trudeau wel ,is ook niet te vertrouwen.
JohnDeere7serie
+2
Jawis
Nou kom der maar in @Vdejong
bio boer
De vraag is nog wat is daar de gewoonte om testrooien ? Vroeger werd er in nederland ook bak meer kunstmest gebruikt dan tegenwoordig op gras
klant
@bio boer logisch toen werd de stront er in de winter opgesmeten waar je niks aan had
de Tank
@bio boer Klopt, per liter melk gebruik ik nu een kwart kunstmest tov 35 jaar geleden. En als ik van @Vdejong begrijp is bemesten zoals wij dat toen deden nog de standaard in Canada, groot gelijk om de druk wat op te voeren om efficiënter met mest om te gaan.
bio boer
@de Tank het klopt dat daar rond deze tijd de gewoonte is om alle volle opslagen leeg terijden op mais land ipv in voorjaar dan willen ze niet met die zware machines op het land die daar ook nog stuk groter zijn en in vehouding de banden kleiner
Willem123
@de Tank WIJ hebben hier nog puur natuur dierlijke mest, Hebben ze in het in buitenland niet zoveel of niets, Over de hele Wereld wordt er Vloeibare kunstmest gebruikt, anders groeit er bijna niets.
ted9
Wij gaan over 3 jaar 30 procent meer gebruiken 😭
Willem123
@ted9 Dat denk ik ook om de Hongersnood crissis te bestrijden
+2
Rene Strik
Ten eerste is het een advies/vraag van Trudeautje om 30% te minderen, nog geen wet.
Daarnaast is de vraag, 30% minder dan wat?
Mij, mijn buurman of het gemiddelde in Canada? Verder snapt ook iedereen dat met de huidige kunstmest prijzen NIEMAND ook maar 1 korreltje teveel kunstmest strooit, ook hier niet. En als laatste is dat najaarsbemesten maar gedeeltelijk waar. Wij bemesten alleen de percelen die we dubbel croppen in het najaar, net voordat we zaaien. De rest wordt overgepompt in de winter opslag om in het voorjaar te gebruiken. Meer en meer boeren passen die strategy toe, onderanderen gedreven door extreem hoge km prijzen.
Noorderling
@Rene Strik
Zijn er momenteel al gebruiksnormen per hectare of gewas?
Vdejong
@Noorderling zoveel u wilt of kunt betalen
Vdejong
@Noorderling zoveel u wilt of kunt betalen, das de norm
de Tank
@Rene Strik Daarom, met deze prijzen hoef je niets te zeggen om 30% te minderen denk ik.
Vdejong
@de Tank zelfde met gewasbeschermingsmiddelen daar van gebruik je ook niet meer dan nodig
de Tank
@Vdejong En toch gebruikt niet iedereen evenveel. Wat niet meer dan nodig is, is rekbaar.
+1
Theo61
@de Tank Dat blijft zo, het verschil in gebruik, ik zie nu ook meer distels opkomen na de droogte, veel meer als andere jaren.
Willem123
@Rene Strik In het buitenland wordt er nog steeds vol op vloeibare kunstmest aan toe gevoegd bij het zaaien, dus het is nog steeds loonend.
+2
Noorderling
@Willem123
Dat is maar de vraag als je niet vergelijkt.
Resultaten en opbrengsten dalen hier niet met minder kunstmest en antibioticagebruik. Terwijl destijds de wereld bijna zou vergaan.

Soms moet je wat durven of gedwongen worden iets te proberen. Klaver is nu niet aan te slepen, kunstmest was twee jaar geleden ook niet gratis.
Toen koste klaver ook maar 20cent per kg stikstof voor 1 jaar, laat staan 4.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot voeren , stikstof en kunstmest ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!