Stijging melkprijs loopt op zijn einde

Na een zomerdipje is de zuivelmarkt in de afgelopen weken weer bijgetrokken. Ondertussen vlakken de melkprijzen af. In deze maandanalyse schetsen we de marktontwikkelingen en zetten we de belangrijkste artikelen van augustus nog eens op een rij.

Bron

Deel dit artikel

Reacties

+1
robotmelker
Als alles duurder word, waarom melk dan niet?
Weidezicht
@robotmelker bij te hoge prijs krijg je vraaguitval. Volgens mij zijn de prijzen voor slachtkoeien ook minder. Verleden paar vette ooi lammeren weggedaan. Viel me ook niet mee. Knap minder als 2 maanden geleden.
+12
Jaap40
@Weidezicht vraaguitval? Onzin, ze proberen door allerlei marktpraat de prijs omlaag te kletsen. Laat je niks wijs maken, krapte is zomaar niet meer weg.
ted9
@Weidezicht Denk dat invriezen beetje veel kost momenteel
weurding
@Weidezicht zou je denken, echter is de brandstof knetterduur en er staan nog net zo veel files
overstekend wild
@Weidezicht normaal wel, vraaguitval door alternatieven. Maar de alternatieven zijn ook duur. En de productiekosten om het te maken vliegen over de hele breedte in de zelfde vaart mee omhoog. Probleem word meer dat het totale pakket niet meer de dragen is voor de lage en zoetjes aan ook voor de midden inkomens
+3
Jaap40
@robotmelker dit is zuivel handelaren/ Rabo praat.
Afgelopen week bijvoorbeeld gdt notering +5%!!!
Natuurlijk heeft dat invloed op de melkprijzen!
puddingbroodje
@Jaap40 na weken van daling....
+5
labella
@puddingbroodje prijs stijgt naar 1 euro!
ted9
@puddingbroodje Kan best zijn boel vaste contracten dus anders daalde de prijs die wij ontvangen ook wel direct.
+1
bio boer
@robotmelker melk is toch historisch duur wat wil nog meer vergoed dubbel en dwars kosten stijging niet teheberig worden kun je de deksel op de neus krijgen
+9
jvt
Zolang er in de supermarkt nog steeds de melk aan zelfde of lagere prijs verkocht wordt dan cola of mineraalwater, zolang een literpak vla minder kost dan danonebakje van 100 gram, is er ruimte voor prijsstijgingen.
Jaap40
@jvt zo is dat
Braboboer
@jvt Oatly havervocht liter pak 1,99 in de supermarkt....
labella
@Braboboer frieslandcampina bonomel drinkyoghurt 951ml 0,77 eurocent.🙈

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkprijs en zuivelmarkt ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!