Uitgekochte varkenshouders leden jaren onder discussie over hun bedrijf

De broers Sander en Niels de Rooij stoppen met hun varkenshouderij aan de Oisterwijksebaan in Heukelom. Ze worden voor 2,5 miljoen euro uitgekocht door de gemeente Oisterwijk en de provincie Noord-Brabant. Dat gebeurt na jarenlange discussies over hun bedrijf. Het is ze niet in de koude kleren gaan zitten.

Deel dit artikel

Reacties

+1
groeier
Zo gaan ze dus met mensen om in dit land, de meeste van dit soort gevallen zijn nog veel slechter af, of zien zelfs nooit geen cent.
George
Quote Reactie van @groeier:
of zien zelfs nooit geen cent.

Nou dat geloof ik niet , hier zijn al verschillende varkenshouders uitgekocht en ik geloof dat ze allemaal blij zijn dat ze er vanaf zijn. Het is vaak de enige koper nog voor hun bedrijf. Je moet je wel realiseren dat de kopers steeds dunner komen zitten welke je bedrijf nog willen kopen. De varkenshouders hadden dat al eerder in de gaten.
Kijk dat grond zijn waarde behoud dat zal best wel wezen maar ook daar wordt het steeds moeilijker voor degene die aan de gang willen blijven om deze nog te kopen tegen de ton per ha en vooral bij oplopende rentepercentages.
groeier
Quote Reactie van @George:
hier zijn al verschillende varkenshouders uitgekocht

Ja klopt, voor varkenshouders was het gezien de slechte prijzen van enkele jaren geleden meer noodzaak.Maar bedoel eigenlijk meer hoe ze omgaan met locaties van rundveebedrijven die wel, of niet tegen natuurgebieden aan grenzen.
Jannus
@groeier Het rare is dat men graag de gebieden beweid ziet worden en dan moeten er bedrijven in de buurt blijven
Weidezicht
@Jannus ja, maar met 1000 regels als die grond in handen komt van een van de tbo,s. Geen mest, geen onkruidbestrijding, niet vee ontwormen, niet maaien voor...
Je ziet je opbrengst ineen storten, je wandelt door het onkruid en stekels. Je doet het paar jaar, tot je dat dode hooi ook niet meer kwijt kan, en je een vet hart hebt. En dan gast het naar een schaapsherder o.i.d. die dan geld toe krijgt enz.
George
Quote Reactie van @groeier:
was het gezien de slechte prijzen van enkele jaren geleden meer noodzaak.

Nou die noodzaak viel op veel plaatsen nogal mee. Hebben zelfs enkele gouden jaren gehad en velen die meededen met regeling waren varkens echt super goed. Maar ze beseften ook dat die trein niet iedere keer langs komt en dat er gewoonweg geen kopers voor alle bedrijven zijn.
groeier
Quote Reactie van @George:
Hebben zelfs enkele gouden jaren gehad

Bedoel net voor die tijd.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot varkenshouderij en varkenshouders ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0