Agractie de weg kwijt?

Het heeft er veel van weg dat Agractie de weg kwijt is.

Agractie gaat geld inzamelen voor gerechtelijke procedures tegen het stikstofbeleid.

Dat klinkt heel flink en dat doet het natuurlijk goed in de beeldvorming.

Stichting Stikstof Claim is opgezet om specifiek het stikstofbeleid juridisch aan te vechten..

SSC heeft de afgelopen drie jaar onderzoek gedaan en bv via Wob procedures veel informatie binnengeharkt.
SSC heeft iedere keer als er een overheidsmaatregel aankwam waartegen met enige kans van slagen juridische stappen mogelijk zijn de overheid daarvoor schriftelijk gemaand dat is altijd de eerste stap in een procedure.
Heb je dat niet gedaan dan zijn juridische stappen nauwelijks meer mogelijk.

Waartegen Agractie wil gaan procederen is dan ook niet duidelijk dat moeten ze nog gaan onderzoek en dat gaat geld kosten.
Kosten die SSC al heeft gemaakt en daar waar procederen mogelijk is zijn procedures gestart en ook al 1 afgerond.

De afgeronde procedure wad die tegen de voermaatregel waar LNV deze ter zitting in den Haag introk.
Terwijl die procedure liep was Agractie nog met LNV aan het onderhandelen en flikkerden ze de varkenshouders onder de bus . Onnodig onder de bus.

SSC heeft momenteel nog een paar procedures lopen allemaal trajecten van meer dan een jaar waar dit jaar nog uitspraken zijn te verwachten.

Ook worden er voor aangeslotenen nieuwe procedures opgestart aan de hand van concrete gevallen.

Het klinkt heel raar maar het is best lastig voor veehouders die geraakt wordt of schade ondervindt vanwege het stikstofbeleid om de keuze te maken om te gaan procederen.

velen vinden het eng of zijn bang dat ze dan voortaan door de provincie worden klem gezet.
Of men is bang voor de duur van een eventuele procedure terwijl ze zelf altijd kunnen beslissen om deze te stoppen.

Agractie zou gewoon kunnen samenwerken met SSC.
Agractie kiest iedere keer weer voor een eigen spoor.
Tot nu toe niet erg succesvol en bij tijd en wijle loopt Agractie voor de voeten van SSC.

Voor SSC is het doel namelijk de belangen te verdedigen van de aangeslotenen belangrijk .
SSC deelt kennis aan bijvoorbeeld belangenbehartigers.
Voorbeeld daarvan is dat door SSC is uitgezocht hoe je met op basis van vrijwillige opkoop latente ruimte de Pasmelders kan legaliseren. Het is tot op heden de enigste optie die de komende tijd mogelijk is.
Agractie ging daarmee naar LNV maar deed dat weer zelfstandig en niet eerst een gezamelijk front vormen met alle partijen uit het bedrijfsleven.

SSC heeft al eerder als conclusie getrokken dat zolang de belangenbehartigers niet 1 front vormen en zoland zij niet met 1 plan en 1 gezamenlijke communicatielijn richting LNV en politiek gaan er niets zal worden bereikt.

SSC stelt regelmatig vast dat er gebrek is aan regie bij de belangenbehartigers en gebrek aan gezamenlijke strategie.

Diverse keren heeft John Spithoven namens het bestuur SSC opgeroepen om te zorgen voor eenheid vanuit de belangenbehartiging.
Momenteel is te zien dat NMV,LTO,POV,NOP,NVP , DDB, FDF en trekkergroepen elkaar vinden en dan gaat Agractie weer apart op stap met lijntje richting Remkes en Rutte.
Weg eenheid.

Agractie gaat nu bezig om geld in te zamelen voor juridisch onderzoek welke reeds is gedaan.
Agractie heeft zich nog nergens gesteld als pratij en daardoor niet ontvankelijk.
Agractie versnipperd de eenheid en de inzet en dat is precies wat de overheid zo goed uitkomt.

Vorm 1 blok vanuit de belangenbehartiging en behartig de belangen doe dat transparant en met meer kennis van zaken dan tot nu toe.
Laat juridisch stappen over aan SSC die is daar voor opgericht en ingericht.

Deel dit artikel

Reacties

+4
kloot
Helemaal mee eens
+1
Jannus
@kloot Sluit ik me bij aan,het wiel opnieuw uitvinden lost niets op,bundel de krachten op juridisch gebied en sluit je aan bij bv SSC en dat geld ook voor de FDF als het om procederen gaat.

Je bundelt de financiele middelen/donaties met de kennis en onderzoek die er al is en verder kan iedere organisatie op haar eigen manier acties voeren en voorbereiden.

Wanneer ik naast mijn donaties ook nog breder moet gaan doneren dan verwatert het doel en lijkt het meer op sponsoring van actiegroepen die elk hun eigen preek uit gaan spreken en wordt het een babylonische toren die eindig is,

ga als agractie in gesprek met SSC en FDF voormannen als het om juridische bundeling gaat,verder elke club individueel in waarde laten
Vantveen
@kloot Maar wat kan dit kwaad? 2 ton is geen geld voor de sector. Wat is het nadeel? Moet sowieso veel meer geprocedeerd worden. Kunnen we Vollebroek niet aanklagen voor belangenverstrengeling?
+2
Van-Epscheuten
Misschien wel interessant als een agractie voorman/vrouw, hier een reactie op zou kunnen plaatsen. Ben wel benieuwd.
+13
Melkboer16
@Van-Epscheuten @JanCees als je nou eens gewoon Bart Kemp belt of er ff op de koffie gaat dat lijkt mij zinvoller als hier elkaar het kot uitvechten.
Wat dat betreft ben je in al die jaren nog geen steek veranderd JanCees, een ander an publiek voor joker zetten voor je eigen gelijk.
Kom op bel hem morgenochtend op en stop met deze kamikaze
+3
Twentsch Land
Zou feitelijk andersom gemoeten he .... Bart had moeten bellen

@Melkboer16
Albert Altena
@Twentsch Land Wilde ik ook net op typen
+2
jan-cees
@Melkboer16 Volgens mij ben je niet helemaal wakker.
Ik zie dat Agractie een donatieactie is gestart zonder overleg om juridische procedure te starten.
John zou afgelopen week bij Bart op de koffie dat heeft Bart verplaatst en komt zonder het even te melden met danatieactie voor juridische procedure.

Jij trekt dus weer een conclusies die nergens op slaan.

Jij kunt je beter even tot Bart richten en Agractie bestuur.

Ik zet niemand voor joker daartoe zijn Agractie en haar voorzitter blijkbaar zelf heel goed toe in staat.

Je verwijt mij "weer"een Kamikaze acties.
Volgens mij is het redelijk lastig om door dezelfde persoon meerdere Kamikaze acties te laten uitvoeren.
kloot
@jan-cees ook dit klopt helemaal. Bart heeft zijn afspraak met John geannuleerd.
de jonge
@jan-cees mede daarom gaf ik gisteren ook al de tip om uit tekijken met wie men toelaat in de strijd tegen het wanoptreden tegen de staat... maar volgens mij heb jij het dondersgoed in de gaten en laat jij niemand meer toe..
+1
mlkvhoudr
Een heel verhaal om te vertellen dat agractie gewoon een zelfstandige club is die zelf haar afwegingen mag maken
jan-cees
@mlkvhoudr Iedereen mag zelfstandig de eigen afweging maken maar als je voor boerenbelang zegt op te komen in een lastig tijdsgewricht waar 8 partijen de afgelopen weken heel veel moeite hebben gedaan om zo gewenste eenheid te bereiken dan is de werkwijze door een overleg met SSC voorzitter te cancellen en zonder even te overleggen een donatieactie te starten voor juridisch onderzoek (wat reeds is gedaan) wel een hele rare beweging.

Maar het staat inderdaad iedereen vrij om rare bewegingen te maken of het verstandig is dat is dan weer een andere kwestie
mlkvhoudr
@jan-cees op het eerste oog klinkt het niet logisch als ze zich op het zelfde terrein gaan begeven, ik luisterde pas de podcast van de Telegraaf over een treintje maken in den haag om dat alle politieke partijen andere punten inbrachten ging het overal over en daardoor eigenlijk nergens over en daardoor kwam de mp er makkelijk mee weg, Dus zou de oppositie zichzelf versterken door allemaal op het zelfde punt druk te zetten in plaats van allemaal verschillend, je zou zeggen dat dat ook moet gelden voor de landbouw allemaal op de zelfde plekken druk zetten
+1
Margriet90
@JanCees is heel goed in verdeeldheid zaaien. JanCees wil eenheid maar zet partijen tegen elkaar op. Dom dom dom.
Agractie doet goed werk. Agractie heeft een duidelijke visie, en communiceert helder. Geeft openheid. Ga zo door!
+1
jan-cees
@Margriet90 Lees even het relaas en wie er keer op keer verdeeldheid zaait dat ben niet ik. Ik stel het aan de kaak.
+4
MaFlodder
@Margriet90 agractie communiceert helder met Remkes en Rutte ja! God mag weten wat ie dan allemaal uitkraamt. Snap niet dat de andere partijen hem niet een pak op zn donder geven! Bart pleit voor reductie. Geeft den haag een hand en keert ze zeker de rug niet toe!
En waar de f** is NAJK in het hele verhaal..
Margriet90
@MaFlodder want dat doen sjaak vd tak en henk bleker namelijk niet, wou je zeggen? Wat een naïviteit zeg. bart pleit voor reductie? Die heb ik nog niet eerder voorbij zien komen. trouwens, de agrarische sector is koploper in reduceren.
+1
MaFlodder
@Margriet90 Op lto en bleker heb ik ook nog zat op aan te merken. Maar onderwerp ging over agractie. Wat heeft mijn reactie met naïviteit te maken? Als je nog niet gehoord hebt dat Bart graag wil reduceren, word het misschien tijd om je oren uit laten spuiten.
+3
Margriet90
Ach JanCees dit is niet de eerste keer dat je Agractie een trap na geeft. agractie is één van de paar partijen die er echt voor de boer staat en zich ook niet laat beïnvloeden door smerig spel of ongenuanceerde stukjes tekst zoals dit stukje van JanCees. sommige kleinere partijen zijn vooral met zichzelf bezig, helaas. negatief wegzetten van clubs heb ik een bloed hekel aan, want dat draagt bij aan verdeeldheid en polarisatie. Over contact tussen ssc en agractie heb ik geen kaas gegeten. Maar ik vraag me sterk af of jij wel verhaal hebt gehaald bij bart kemp.
jan-cees
@Margriet90 Ik steek niemand een mes in de rug.
Integenstelling tot jij sta ik hier niet anoniem maar transparant en open blik. Dat kan ik van jou en jouw beschuldigingen niet zeggen.

Ik stel zaken aan de orde die op zijn zachts gezegd niet productief zijn .
Dat doe ik niet omdat er geen reden toe zou zijn.
Als jouw jaar van oprichting 1990 dan loop je nog niet zolang mee in belangenbehartiging en zij het je vergeven omdat je klaarblijkelijk het aan ervaring ontbeert.
Mocht 1990 jouw jaar van oprichting zijn dan loop ik langer mee in dit genre dan jij levensjaren hebt.
Heb zo ongveer alles meegemaakt wat je er in kan meemaken en zie dezelfde wielen opnieuw worden uitgevonden.
SSC is geen klein clubje en heeft naar mijn inschatting een groter aantal aangeslotenen dan Agractie aan leden heeft.

Net als jij heb ik de pest aan het versnipperen van de eenheid en daarom zeg ik daar iets van.
Dat jouw dat niet past is dan jammer
kloot
@Margriet90 even een reactie op je schrijven..
Agractie heeft advocaat in handen die ook voor de overheid werkt .heb ik gehoord. WAT VOOR SPEL SPEELT BART KEMP ?
Newholland12
@kloot welke advocaat?
mlkvhoudr
@Newholland12 vraag het anders gewoon even in de spiegel als mijn waarneming correct is,😉
+1
Newholland12
@mlkvhoudr heb je gezopen?
Je praat dom
+1
hans-hans
@Newholland12 ik moest er om lachen
mlkvhoudr
@Newholland12 een capuchino vanmorgen misschien dat het daar aan ligt 🙂
+6
John Spithoven
Lieve mensen, geen paniek. Ik zal uitleggen hoe het zit wat betreft het contact tussen SCC voorzitter (mij) en Bart Kemp, voorzitter de stichting Agractie (niet de ledenvereniging)

Begin deze week belde Bart mij op, maandag, of ik een gesprek kon hebben. We hebben voor donderdag avond een afspraak gemaakt. Deze werd door Bart op donderdag middag afgezegd. Donderdag tegen de avond stuurt hij daar nog een app achteraan dat hij van mij wil weten welke juridische kansen er zijn in stikstofdossier. Dit zouden we komende woensdag avond bespreken.

Vrijdag zie ik het persbericht voorbij komen van Agractie waarin hij juridische stappen aankondigt en een doneeractie opstart. Daar is hij vrij in. Maar hij vermeld ook dat alle andere sector partijen en stichtingen zich bij hem aan mogen sluiten. Hij schrijft letterlijk over ondersteunende stichtingen en partijen die bij hem input kunnen leveren.

SSC is onafhankelijk en ik krijg van het bestuur ook alleen mandaat om voor iedereen informatie beschikbaar te stellen en niet voor een selectief groepje.

Mijn voorstel (ondersteunt door het bestuur) is dan ook dat als er behoefte is aan juridische stappen dat we dit met alle sector partijen doen.
Het stikstofdossier zit muurvast. Vrijwillige opkoop ligt stil door ingrijpen Brussel ivm staatsteun, gedwongen uitkoop is geen wettelijke basis voor (onteigening is een ruimtelijke ordening instrument, geen stikstof reductie), innovatie spoor zit vast ivm de juridische padstelling, er is onwil over het oplossen over beweiden en bemestten en legalisering PAS knelgevallen. Kortom, er is niets meer te halen in het stikstofdossier.

Rene de Jong/Nico Gerrits en SSC/STAF hebben vele sporen onderzocht. Er zijn diverse mogelijkheden, maar alleen als 1 gesloten front.

Waarom, ik heb Bart gisteren uitgelegd dat procederen en onderhandelen niet werkt. Ik heb daarbij gerefereerd aan de voermaatregelen waarbij SSC, ondersteund door vele partijen, bezig was deze maatregel aan te vechten. Agractie ondersteunde op dat moment ook, maar was daarnaast achter de schermen ook bezig met onderhandelen met LNV, waardoor er een deal gemaakt werd om de ammoniak reductie te behalen bij de Saneringsregeling Varkenshouderij. (die was bedoeld voor geur en niet voor ammoniak, dan krijg je een andere selectie). Ook werd er een memo door LNV gepresenteerd met een verzonnen reden voor het afblazen van de voermaatregel. Maar de conclussie van dat memo waren juist een argument voor het instellen van een voermaatregel.

Dus, ja, ik heb contact gehad met Bart, en nee er is geen samenwerking of een afspraak daartoe. SSC is er voor iedereen en niemand kan bij ons een exclusief alleenrecht verlangen.
mlkvhoudr
@John Spithoven resultaat was vrijwillige opkoop onder een andere naam, ingewikkelde materie want je kunt ook niet zo lang van tafel blijven dat juridische procedures duren dat werkt ook niet
+2
marcsterreborn
Het houdt niet op
Niet vanzelf
Het houdt niet op
Niet vanzelf
Het houdt niet op
Totdat jij iets doet
Pas als jij iets doet
Dan breek je door de cirkel heen
Waar waarheid nooit gesproken wordt
En dan hoop je dat het vanzelf weer over gaat
Als schuldgevoel het van je wint
En inzicht zonder uitzicht bied
Dan lijkt het of het nooit zal overgaan
Neem het heft in handen
Het kan geen kwaad
Zonder woord is er geen daad
Zonder woord geen verraad
Zonder woorden wordt er nooit gezegd
Voeg de daad nu bij het woord
En dan breek je door de cirkel heen
Dan breek je door de cirkel heen
Waar waarheid nooit gesproken wordt
En dan hoop je dat het vanzelf weer over gaat
Als schuldgevoel het van je wint
En inzicht zonder uitzicht bied
Dan denk je dat het nooit meer overgaat
Neem het heft in handen
Het kan geen kwaad
Een blik, een traan, dat zegt je zoveel meer
Barrière breekt niet na één keer
Neem de tijd en gun jezelf die kans
En dan breek je door de cirkel heen
Dan breek je door de cirkel heen
Waar waarheid nooit gesproken wordt
In de hoop dat het vanzelf zal overgaan
Als schuldgevoel het van je wint
En inzicht zonder uitzicht bied
Dan lijkt het of het nooit meer overgaat
Neem het heft in handen
Het houdt niet op
Niet vanzelf
Het houdt niet op
Niet vanzelf
+1
Twentsch Land
Je hebt vanmorgen in de kerk goed geluisterd.

@marcsterreborn
+1
weurding
@Twentsch Land of de preek opgenomen
+1
richard-de-wolff
@marcsterreborn Kirsten Schneider
Newholland12
Bart is een geldwolf
Bart bid niet voor dubbeltjes

Wanneer agractie de weg kwijt is moeten ze onder de auto kijken
+4
Melkboer16
Ohoh @jan-cees het is je weer gelukt hoor! Hoe lang loop ik mee, denk 35 jaar ene heb vele van je columns gelezen nadat je uit de vakgroep ging en toen weer aanschoof bij FF etc etc, het gaat er helemaal niet om of je gelijk hebt maar op de manier waarop je gelijk wilt krijgen.!
Dat was al zo in je NAJK tijd hebben ze mij verteld.
Dus neem nou de moeite en ga morgenochtend ff bij Bart op de koffie en stop met modder gooien om hier je gelijk te halen.
weurding
@Melkboer16 hebben ze jou verteld..... kunt ook even voor jezelf gaan denken[😉
Todi
@weurding Of [tegen jezelf] denken
+1
Melkboer16
@weurding het waren zijn collega’s destijds en niet de minste.
JanCees is een beste vent om een steen in de vijver te gooien maar om eenheid te krijgen wordt een onmogelijke missie.
Heeft NMV opgericht en het beste wat hij toen voor die club en ons heeft gedaan is overstappen naar de LTO vakgroep. Toen viel er weer wat te beleven maar of het achteraf allemaal zo handig was.
Weide gang en grondgebondenheid en onthoornen was nooit een issue maar de eerste die het noemde was JanCees.
Visie of slapende honden wakker maken??
Ik ben heel blij dat ie nou bij JA21 zit en had hem graag in de kamer gezien maar misschien gebeurt dat nog.
En nog liever als minister dan kunnen ambtenaren hun borst nat maken. Dan zou ik graag achterin de zaal zitten als ie op het ministerie die de les zou lezen.
Dus eigenlijk ben ik wel een beetje fan maar niet altijd
+1
jan-cees
@Melkboer16 Vertel in welke van die colums of functies ben ik niet helder en niet transparant geweest? En soms moet je een streep trekken om zaken helder te maken.
Je richt je keurig op de boodschapper maar als je even zou doordenken zou je ook de veroorzaker kunnen aanspreken
+2
jan 10
Idd ff koppen bij elkaar steken,Bart had ook niet mogen afzeggen,(man een man woord een woord)Hier op prikbord op deze manier communiceren werkt niet .
Versterk elkaar .
achnaton
Dat het contact niet helemaal lekker loopt is duidelijk. De onvrede op deze manier op prikkebord te zetten helpt denk ik niet.
+2
jan-cees
@achnaton Nee online donatie actie starten voor juridisch onderzoek zonder enig overleg dat is constructief . Soms is het even niet anders mogelijk dan transparant te zijn als de emmer met niet handige acties overloopt
+2
achnaton
@jan-cees Mn oma zei dan, waar er twee kijven hebben er twee schuld.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @achnaton:
Dat het contact niet helemaal lekker loopt is duidelijk. De onvrede op deze manier op prikkebord te zetten helpt denk ik niet.

helemaal niets, dat weet @JanCees ook wel, Maar beter was geweest eerst een gesprek met Kemp te hebben, alvorens hier op algemeen toegankelijke media je gal te spuwen, dat helpt de zaak én de eenheid niet. En daar is de topic-opener ondertussen groot genoeg voor om dat te weten
+2
Todi
Contact. Het is beschamend dat Bart geen gebruik maakt van John zijn juridische aan pak.
BertK
@Todi Bart of Agractie?
Todi
@BertK Maak het niet moeilijk of.............
+2
Bennie Stevelink
De agrarische sector is en blijft een bananenrepubliek met allemaal krijgsheren die met elkaar concurreren om de macht. De ene krijgsheer probeert een taak af te pakken van de ander, en de andere krijgsheer probeert het volk op te hitsen tegen de ene krijgsheer.
Het houdt nooit op.
+1
weurding
@Bennie Stevelink oppassen voor de schillen bennie😆☝️
jan-cees
@Bennie Stevelink De toetsenbordheld analist die als het er echt op aankomt op zn handen zit .
+4
Weidezicht
@jan-cees mwah, ben geen bennie fan, maar reageert hier wel onder eigen naam. En dat krijgsheren verhaal en al die psycholigische columns en meningen vindt ik vaak wat gezever. Maar het is wel frappant dat het onmogelijk blijkt te zijn om eenheid in de sector te krijgen. Hoe een en ander hier nu zit met deze actie van agractie gaat de komende dagen wel blijken, maar ik zou het oerdom vinden als agractie geen gebruik gast maken van scc, staff, nico gerrits en bovenal Rene de Jong. Heb bij de actie oproep van agractie, wat uiteindelijk Stroe is geworden, mij ook afgevraagd of agractie niet beter eerst ff met fdf had kunnen overleggen i.p.v. op eigen houtje roepen over een grote demo in den haag. Ik vrees wel eens dat agractie, waarschijnlijk met beste bedoelingen, ook weleens te graag met den haag wil babbelen. En alles wat je babbelt met den haag loopt meestal de mist in.
BertK
@Weidezicht Den Haag gaat eerst nu maar eens wat doen in plaats van praten. Beginnen met een goede probleem-analyse bij voorkeur.
Spuit11
@BertK Den Haag gaat helemaal niks doen. Ze hoeven alleen maar af te wachten. De groeperingen raken, nu de tijd verstrijkt, meer en meer versplinterd totdat iedereen er zat van is. Zij hebben alle tijd en denken in jaren.
Twentsch Land
Zo zal het niet helemaal gaan maar wel voor een flink deel.

@Spuit11
+2
Jotke
Quote:
@Weidezicht Heb bij de actie oproep van agractie, wat uiteindelijk Stroe is geworden, mij ook afgevraagd of agractie niet beter eerst ff met fdf had kunnen overleggen i.p.v. op eigen houtje roepen over een grote demo in den haag. Ik vrees wel eens dat agractie, waarschijnlijk met beste bedoelingen, ook weleens te graag met den haag wil babbelen

Zolang Agractie( en ja ook Kemp) te trots zijn om toe te geven dat het succes van 1 oktober 2019 voor een groot deel aan FDF te danken is zullen ze niet snel uit hun eigen contact zoeken met FDF.

Agractie gelooft te veel in koffie slurpen met LNV en alleen poeslief actie voeren zonder . Pas de laatste actie kreeg Agractie wat hardere taal.
+5
kanniewaarzijn
@Jotke Ben ik de enige die het raar vindt dat Kemp regelmatig met Rutte belt, terwijl de rest van de gesprekken via Remkes loopt?
Weidezicht
@kanniewaarzijn weet jij veel wst voor spel rutte speelt. Slimme politicus is het sowieso.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Weidezicht:
wst voor spel rutte speelt.

En Kemp ook dan natuurlijk.
+3
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Weidezicht:
Slimme politicus

Sluwe politicus. Slim is te positief.
Jotke
Quote:
@kanniewaarzijn @Jotke Ben ik de enige die het raar vind dat Kemp regelmatig met Rutte belt, terwijl de rest van de gesprekken via Remkes lopen?

Of hij met Rutte belt zou ik niet weten.

Bart doet zen best op zijn manier maar hij struggelt een beetje met zen eigen wil denk. Enerzijds wil hij graag poeslief actie voeren en praten met LNV en geen ruzie met ze. Anderzijds heb ik het gevoel dat hij eigenlijk ook graag hard er op knalt maar het niet durft.
Newholland12
@Jotke dan moet de Heus beter instructies geven
+3
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jotke:
Of hij met Rutte belt zou ik niet weten.

Dat vertelt hij zelf in Op1
Weidezicht
@Jotke tja, dat is al weer lang geleden, maar toen waren hier beide partijen nog maar net bekend, en zorgde agractie hier voor de bekendheid en de "swung" om mee te doen. Wat mij betreft was het succes aan beide te danken. Zonder hun beide, had het niet zo groots geworden denk ik.
+3
Jotke
@Weidezicht

Ohw dat is zeker zo! Maar FDF had al een hoop mensen binnen handbereik dankzij de app groepen en Facebook groep die er al sinds mei waren. Agractie onstond pas nadat de actie oproep de deur uit was gedaan en er iets als een stichting moest komen om makkelijk de kosten te kunnen regelen.

Ik heb zelf meegeholpen toendertijd om app groepen op te zetten, mensen op te roepen/warm te maken en contacten te leggen tot 30 sept savonds laat aan toe, ook al was ik er wegens geen vervoer helaas niet bij. Op 30 september laat nog met Bart aan de telefoon gehangen.

Bart heeft toendertijd bij FDF aangeklopt om een actie te organiseren. Agractie was de naam die aan de actie van 1 oktober werd gegeven. Pas later tijdens de organisatie heeft Bart er een stichting van gemaakt en is Agractie ook een organisatie geworden.

Beide hebben hun best gedaan om er een succes van te maken maar dat er zoveel op af kwamen hebben we mijn inziens toch echt aan de toen al 4 maanden bestaande FDF Facebook en app groepen te danken.

Dat bij iedere actie van Agractie alleen het aantal deelnemers blijft steken op een paar honderd en iedere FDF actie tot nog toe de vorige overtrof kwa aantal deelnemers( wat er keer op keer duizenden waren) zegt ook al wat.

Agractie hangt beetje tussen LTO en FDF in. Ze willen enerzijds aan tafel zitten en poeslieve acties houden en anderzijds zouden ze eigenlijk ook graag wel eens met de vuist op tafel willen slaan. Maar dat laatste werkt niet als je al hyperventileert en bang wordt van wat politiek den Haag en de burger gaat vinden als er 1 trekkerspoortje op het maliveld ligt.

Effe voor de duidelijkheid: ik heb niks tegen beide! Heb alleen mijn voorkeur voor de manier van werken en die gaat meer uit naar FDF als naar Agractie omdat met de acties en het procederen/contacten leggen in zowel binnen als buitenland van FDF gewoon meer bereikt wordt dan met het gezellig koffie slurpen met LNV en af en toe wat roepen op bijv de dam van Agractie.

Zo blijf ik er ook bij dat de voermaatregel ook niet alleen dankzij SSC er onderuit is gegaan maar ook door de massale acties door heel het land ook al waren daar geen FDF of Agractie officieel bij betrokken.
+1
Weidezicht
@Jotke ik weet niet precies meer, hoe het toen ging. Ben wel meegeweest en het was onvergetelijk.
+1
Jannus
Quote Reactie van @Jotke:
Effe voor de duidelijkheid: ik heb niks tegen beide! Heb alleen mijn voorkeur voor de manier van werken en die gaat meer uit naar FDF als naar Agractie omdat met de acties en het procederen/contacten leggen in zowel binnen als buitenland van FDF gewoon meer bereikt wordt dan met het gezellig koffie slurpen met LNV en af en toe wat roepen op bijv de dam van Agractie.

Inderdaad,zo zie ik het ook en het klinkt wat radicaal maar het was al 5 over twaalf en Rutte blijft tijd rekken en met al dat geslurp van koffie schuiven ze ongemerkt ons een wet voor waar alleen de landbouw voor gaat bloeden en alle grijze stikstof-ridders aan de grachtengordel gewoon hun weekendje Londen of Parijs kunnen vliegen met hun Groen/Links-batterij in de reet.

Niks om Agractie,ze doen veel goed werk en Bart gaf het startsein met zijn app-je wat aanwakkerde tot een tornado op 1okt19 maar willen we iets blijven bereiken dan is pompen naar financiele middelen beter uit 1 fonds te putten waar alle stemmen met 1 mond praten.

Men leest hier mee maar het beste is info te bundelen zonder elkaars wielen opnieuw te ontwikkelen
+1
jan-cees
+10
de hoef
@jan-cees er is maar 1 manier om te winnen, en dat is het eens blijven met elkaar
+1
jan-cees
@de hoef Kikkers in de kruiwagen houden vergt soms wat bijsturen van de zijlijn 😅
+1
Jannus
Quote Reactie van @jan-cees:
Kikkers in de kruiwagen houden

Reflecteren noemen ze dat,is altijd goed om na overdenking terug te komen op een beslissing en geen ego verhaal voor henzelf te maken door al teveel sterke koffie
cs-agrar
Quote Reactie van @jan-cees:
Kikkers in de kruiwagen houden vergt soms wat bijsturen van de zijlijn

dat zal wel maar trap er dan geen brulkikker tussen
Jannus
@cs-agrar De dirigent slaat de maat om de muziek op toon te houden
cs-agrar
Quote Reactie van @Weidezicht:
onmogelijk blijkt te zijn om eenheid in de sector te krijgen

te houden...

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot stikstof , bedrijfsleven , varkenshouders , veehouders , getrokken , samenwerken , stikstofbeleid , voermaatregel , bart kemp , belangenbehartiging en zelfstandig ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!