Sinds eeuwwisseling veel boerenland verdwenen

Er is in Nederland fors minder grond in gebruik als agrarisch terrein, meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) dinsdag. In de periode tussen 2000 en 2017 is er bijna 91.000 hectare aan landbouwgrond verdwenen. Alsnog wordt de Nederlandse bodem voor meer dan de helft gebruikt als boerenland.

Deel dit artikel

Reacties

HansBa
Grootste oorzaak van het mestoverschot!
+1
cornelissen
@HansBa Maar een mestproducent heeft toch zelf de verantwoordelijkheid voor een verantwoorde afzet ?
Als een perceel een andere bestemming krijgt en dus niet meer voor mestafzet beschikbaar is, moet je toch een ander perceel zoeken of de mest verantwoord verwerken.
HansBa
@cornelissen elk perceel in NL wordt al benut voor de mestplaatsingsruimte. Laatste jaren daalt de hoeveelheid landbouwgrond harder dan de veestapel. Verwerken is duur.
George
Er is nog meer dan grond genoeg. Komt ook nog genoeg beschikbaar door de vele stoppers welke de grond nog een tijd in bezit houden. Maar vroeg of laat komt die op de markt.
Kars
@George er moet nog veel naar de natuur als ik stikstofkaartje bekijk in brabant
George
@Kars
Als ze goed betalen en het vrijwillig is prima.
Kars
@George natuur zat hier. Ze houden het nu al niet bij. En die enkele boeren die er over 10 jaar zitten ook niet meer hier. Zit niet voor niks in 12% reductie. Nou die hebben we al ruimschoots gehaald als 2018 tellen als referentie. Enigste wat hier bijkomt zijn paarden, paarden en nog eens paarden. Stikt ervan die knollen

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot bodem , landbouwgrond , cbs , grond , Agrarisch en 2000 ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0