#WakkerDier genomineerd tot het grootste #liegebeest

Een scherp stukje tekst van Eline!;

Door Eline Vedder,

Afgelopen week heeft u het vast wel gezien, de ophef en verontwaardiging die Wakker Dier heeft gemaakt over koeien in de brandende zon. Ik ga ze niet taggen, hun artikel niet delen, want ze verdienen de aandacht niet. Maar ik wil wel wat bevindingen delen die hun manier van werken goed illustreert:
- Tijdens het tellen van dieren zonder schaduw is geen rekening gehouden met vrij koeverkeer. Terwijl de meeste melkveehouders hun koeien bij hitte zélf laten kiezen waar ze willen lopen, in de wei of op stal, door de staldeur permanent open te laten. En elke melkveehouder weet dat als je dat doet, er ALTIJD dames zijn die graag een tijdje de zon opzoeken, en dames die liever de hele dag in de stal blijven bij hun hapje en drankje. Zijn die koeien buiten dan zielig? Als ze zelf weer naar binnen kunnen, wanneer ze dat willen?
- Wakker Dier heeft in totaal, verspreid over de provincie Friesland, 5400 koeien geteld. 71% daarvan, 3834 koeien, stonden zonder (schijnbare! zie hierboven) schaduw. Wat is vervolgens de kop? ‘Bijna driekwart van de koeien staat in een wei zonder schaduw.’ De kranten nemen het klakkeloos over. ‘71% Friese koeien krijgen geen schaduw.’ Op het eerste gezicht een betrouwbaar ogend percentage… Dus dat moet toch bijna wel betekenen dat heel veel boeren niks om hun koeien geven. Afschuwelijk…
- Maar wist u dat in Friesland op dit moment 480.855 koeien rondlopen?? En waar stonden die tijdens deze ‘telling’, denkt u? Juist, op stal! In de schaduw! Maar ja, die kun je niet tellen als je alleen maar bent #langsgereden natuurlijk… Wat het percentage zonnige koeien is, als we deze koeien in de schaduw van de stal wél meetellen? Zoals het hoort? Leuk dat u het vraagt! 👉

0,8%
Ik herhaal: NUL KOMMA ACHT PROCENT
Ik zal hier maar niet herhalen wat ik heb gezegd toen ik overal de blinkende krantenkoppen zag…. 🤬
#langsgereden #geenhittestressBron:
facebook.com/eline.veddermonaster/posts/…

Deel dit artikel

Reacties

+10
familie pelle
Tja, Eline vedder. Ze beloofde voor de tweede kamer verkiezingen het landbouwgeluid beter te laten doordringen binnen het cda. Jacco Geurts beloofde Eline naar voren te schuiven als opvolger van hem. En wat hebben we gekregen? Een militairtje die nog nooit een koe gezien heeft en zo weinig ballen heeft dat hij al gaat janken als er een buurvrouw aan de deur staat. Eline is het zoveelste voorbeeld binnen het cda van kiezersbedrog.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @familie pelle:
Jacco Geurts beloofde Eline naar voren te schuiven als opvolger van hem.

Waarom denk je dat Geurts niet meer op landbouw zit? Zou om dezelfde reden Eline Vedder ook niet onbruikbaar zijn? En Boswijk juist wel bereid om de toekomstplannen van het CDA uit te dragen?
+2
familie pelle
@kanniewaarzijn
Quote:
. Waarom denk je dat Geurts niet meer op landbouw zit?

Geurts kreeg wroeging. Eline weet nog niet dat ze gebruikt wordt.
+7
slagakker
@familie pelle Eline is een topper alleen ze zit bij de verkeerde partij. Dus hup Eline maak de overstap naar BBB. Daar zijn ze nog naar kwaliteit op zoek.
sorry
Quote Reactie van @slagakker:


ze moet gewoon lid blijven van het cda ,vvd cu ....etc
+2
robbies
@familie pelle geurts kreeg geen wroeging hoor. Die is gewoon zeeeeeeeeeeer flexibel. Zwaar tegengevallen die man. Nota bene oud NVV-bestuurder, die beroepspoliticus is geworden
de hoef
@robbies een watje is het
robbies
@de hoef Als Geurts ballen had gehad was hij opgestapt als hij qist welke agenda hij uit moest voeren
bio boer
Dan nog blijft gevoels tempratuur op het open landschap wat we in Friesland veel hebben stuk aangenamer dan waar veel bos is merk het op vakantie meteen dat het daar stuk sneller warm aanvoeld en 30 graden halen we hier zelden mijn koeien hebben op 2 dagen na deze hittegolf gekozen voor buiten
hookwood
@bio boer lekker windje scheelt idd een stuk!
spotmelker
@hookwood hier waait het altijd als de neten, koeien hebben ondanks de hoge temperaturen geen druppel minder melk gegeven. Zelf wel even een ventilator van oude koelmachine in de melkstal gehangen. Weinig lawaai en weinig vliegen.

(klik om te vergroten)

Van-Epscheuten
Scherp stukje van Vedder.

Daarbij wil ik wel opmerken dat de uitkomst 0,8% natuurlijk net zulke kolder is als de berekening van wakker dier. Vedder gaat in haar berekening er vanuit dat de getelde 3834, het daadwerkelijke aantal schaduwloze dieren zijn, welke ze afzet tegen het totaal, echter is deze waarde een steekproef uit het totaal.

De juiste kop in de krant had moeten wezen, 71% vd weidende koeien, staat in de zon.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot stal , koeien , friesland , dieren , melkveehouders , melkveehouder , wei , verdienen , betrouwbaar , wakkerdier , schaduw en liegebeest ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!