Milkbar af drinkautomaat

Zie laatste tijd dat milkbar icm shuttle vaker wordt ingezet dan drinkautomaat
Wat is arbeidstechnich het beste?

Deel dit artikel

Reacties

Putjeschepper
Arbeidstechnisch durf ik het niet te zeggen maar milkbar bevalt hier best. Mooi hun eigen speen sinds vorig jaar ook deksels erop super hygiënisch.
+1
puddingbroodje
De eerste dagen ben je er het drukst mee!
+1
royale
Drinkautomaat lijkt me het makkelijkste, maar dan moet je er wel flink wat opfokken. Wij houden slechts 3 kalveren per maand aan en dan is een automaat voor ons overbodige luxe.
DTenHave
Milkbar bevalt heel goed, met spenen van wennemars. deze spenen zijn wat stugger dus meer speekselvorming. En een deksel voor de vliegen erop.
goedkoop en makkelijk.
Mathijsen
@DTenHave hoe vullen met melktaxi?
DTenHave
@Mathijsen nee wij kloppen de melk altijd nog met de hand met emmers. voor 1000 euro heb je ook een melkmixer op wielen maar wel van plastic. dit is wat arbeids vriendelijker
Todi
@DTenHave Hoe lang zitten de kalveren aan de milkbar? Zijn er ook milkbars voor 8 kalveren?
DTenHave
@Todi ja zijn ook milkbars voor 8 kalveren in kan er 12 op kwijt, meestal zitten ze hier 8 weken aan
jan w
Hier ook de milkbar en emmers van wennemars . via qualitycalf.nl/ecf-6-drinker-excl-spenen-incl-opha…
Kalveren moeten er eerst wel aan wennen, dit omdat zo behoorlijk moeten zuigen , waardoor veel speekselontwikkeling. Emmers en melkbar zijn makkelijk schoon te maken.
Nu met het warme weer lukt het niet. maar normaal maken we melk aan in de melkmixer voor 2 dagen (melk aanzuren ) Dit op dubbele sterkte. De eerste keer , als bij het aanmaken de melk nog warm is, gebruiken we koud water en de volgende keren gebruiken we lauw water met een melktemperatuur van ongeveer 20 a 25 graden. is de melk kouder, dan nemen ze te weinig op, is de melk warmer dan gaan ze te snel proberen te drinken. Geven 4 x per dag 3 ltr.
+2
robbies
Werkt zo'n milkbar ook een beetje bij kalveren met wat spreiding in ontwikkeling en leeftijd? Want bij een kalverdrinkautomaat is dat wel een voordeel.
DTenHave
@robbies zolang de kalveren gezond zijn wel. heb je een keer een mider fit kalf dan moet je wel helpen, maar dat moet je ook met een drinkautomaat. komt haast niet voor
zwierb
@robbies Wij gebruiken ook milkbar sinds 2 jaar, bevalt wel goed, hebben meesta 2 tot 4 kalveren in een hok. jongste kalf bepaald hoeveelheid melk, een kalf wat eventueel wat achterblijft laat je wat langer aan de melk, net als anders denk ik. voeren 1e maand onbeperkt melk kost wel wat meer poeder verwacht ik. Melk die niet opgemaakt wordt bij onbeperkt voeren gaat naar het hok wat al aan het afbouwen is.
richard-de-wolff
Wij gebruiken ook milkbar drinkautomaat uitgeschakeld vind wel dat milkbar gauw vuil word zit er over te denken net als 10 jaar terug gewoon weer uit de trog te voeren likken ze zelf schoon. Je ziet ook geen enkele mester met milkbar te duur er niet schoon genoeg denk ik.
stefan56breizh
@richard-de-wolff waarom drinkautomaat uitgeschakeld?

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot drinkautomaat ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!