Na hitte en droogte nu wateroverlast in delen Nederland

Het kan snel omslaan:

Verschillende plekken in het noorden en oosten van Nederland hebben te maken met wateroverlast als gevolg van de regenbuien die over het land trekken.

Zo heeft een hoosbui in het Overijsselse Hardenberg tot wateroverlast geleid. RTV Oost schrijft dat in één van de ondergelopen straten het water ook enkele woningen binnenliep. In het dorp Bergentheim viel binnen een half uur zo'n 19 millimeter regen. De brandweer heeft er enkele straten moeten afzetten vanwege de wateroverlast.

Deel dit artikel

Reacties

+4
T60401
Jaja neerslagtekorten van tegen de 300mm. Valt er een buitje van 19 mm is er al weer wateroverlast. Ze zijn tegenwoordig ook niks meer gewend.
+1
George
Was dat hier maar gevallen. Zouden er niet over gemekkerd hebben😁
Greetje
@George Een paar rioolputten die het even niet aan kunnen, daar gaat het over hè.. dat is echt wel weer weggetrokken
HansBa
@Greetje is al weer weg ja. Waarom valt al die regen toch in het centrum? Alles verhard daar, kan nergens heen . Daar 40 mm en hier op nog geen km afstand maar 16. Slecht verdeeld weer.
Twentsch Land
Hier zo droog als maar kan, straat was niet eens nat.
arie.j
De afvoer in wat straten niet op orde, en daarbij te veel steen en beton zodat het de grond niet in kan, dat zal het zijn.
Maar in de landbouw nog niet gehoord dat er ergens te veel water was gevallen.
Totaal hier de laatste dagen krap 20mm.
Dat is leuk, maar genoeg is anders
En teveel? daar hebben ze misschien even lokaal in de bebouwing was niks groeit wat last van gehad.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot water , droogte , wateroverlast , regen , brandweer , hardenberg , rtv oost en Straten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0