Boerin Steffi hangt vlag uit: 'Na vier jaar eindelijk bed and breakfast'

Steffi Verhagen, bekend van Boer zoekt Vrouw, heeft woensdagmorgen de vlag uitgehangen. Nee, niet omdat er een veulen is geboren of omdat ze weer zwanger is. Maar wel, omdat ze ervan overtuigd is dat de bouw van haar bed and breakfast eindelijk door kan gaan.

In een deze ochtend gepubliceerde uitspraak van de Raad van State vindt ze geen inhoudelijke bezwaren. “Dit is echt heel fijn, ik ben er blij mee.”Bal ligt bij gemeenteDe Raad van State heeft de bal bij de gemeente neergelegd: die krijgt vier maanden de tijd om een aantal tekortkomingen in een bestemmingsplan te herstellen. Dat plan maakt de weg vrij voor een groepsaccommodatie, vier vakantiewoningen, horeca en dagrecreatie bij een paardenhouderij aan de Rietven in Boekel. En die paardenhouderij is van de familie Verhagen. Steffi heeft alle vertrouwen in de gemeente: "Die staat er zeer positief in en hoeft dit alleen uit te werken." Wanneer de gemeente Boekel haar werk heeft gedaan, dan moet de Raad van State nog formeel instemmen. Maar ook daar heeft de paardenhoudster hoge verwachtingen van. “We zijn er vier jaar mee bezig geweest, ik verwacht dat we volgend voorjaar eindelijk kunnen beginnen.”Omwonenden bang voor overlastEnkele omwonenden hadden bij de Raad van State beroep aangetekend tegen het project van de familie Verhagen omdat ze bang zijn voor overlast. Hun bezwaren hebben enkele tekortkomingen in het plan aan het licht gebracht. De gemeente krijgt nu de kans om die te herstellen.LEES OOK: Boerin Steffi mag nog niet beginnen met bouw van haar bed and breakfast

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot familie , bouw , voorjaar , boer , boerin , uitspraak , vrouw en vlag ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!