VNO-NCW en Bouwend Nederland praat morgen met Remkes over lot van de boeren

Ten minste verwacht dat ze er snel uit zijn
Of misschien reductie op industrie??

Deel dit artikel

Reacties

+2
nescio
Ben benieuwd met wat voor plan Verhagen komt voor de 50% stikstof reductie van de bouw. Kan hij meteen de nieuwbouw mee los trekken
hans1980

BertK
"Het is echter nog niet helder welke maatregelen precies genomen worden en hoeveel ruimte die wanneer scheppen voor deze ontwikkelingen."

En we zijn weer een maand verder...... Derk zeg er eens wat van!
de jonge
Jan cees waarom kan voor de bouw de pfas norm opgeschroefd worden en niet voor de stikstof. is het opschroeven van de pfas norm wettelijk en voor de leefomgeving en mbt de risicos, van gezondheidsschades gezien wel terecht geweest? als je ziet wat die rotzooi aanricht aan mensen dieren en klimaat lijkt mij dat de stikstof in het niet valt. misschien iets voor newmob om eens uit te zoeken hoe dat zit.. Het kan niet zo zijn dat de boeren het land uit worden gejaagd om te kunnen bouwen op verkeerde gronden, de pfas,pfos etc zijn namelijk veel schadelijker die onderhand over heel de wereld verspreid zijn en mogelijk kankerverwekkend zijn
+3
jan-cees
@de jonge Omdat er een coalitie is met een meerderheid in de Tweede Kamer die de pest heeft aan boeren?
+3
Theo61
@jan-cees laat dat ? maar weg, ! past beter.
de jonge
@jan-cees ja zover was ik ook,al jaren geleden dat ik daarachter kwam, maar als de rechters zo begaan zijn met het milieu zouden ze hier ook een stokje voor moeten steken toch als er een rechtszaak word aangespannen? anders heb je te maken met discriminatie en er moeten in een ""rechtsstaat"" toch eenduidige uitspraken gevoerd worden?
+2
jan-cees
@de jonge rechters D66???
de jonge
@jan-cees dan deze weg bewandelen ? dan in plaats van pas, pfas etc in de stukken neerzetten en dan hetzelfde traject als de pashistorie volgen....
""""mag niet, want dat is in strijd met Europese natuurwetgeving
In mei 2017 stelde de Afdeling bestuursrechtspraak vragen aan het Europese Hof van Justitie over het PAS, omdat zij twijfelde of het programma voldoet aan de voorwaarden van de Europese Habitatrichtlijn. Het Europese Hof oordeelde in november 2018 dat ook bij het PAS de positieve gevolgen van de maatregelen die in dat programma zijn opgenomen,""""
de jonge
@de jonge Is PFAS verboden?
Verbod op PFAS in voedselverpakkingen

PFAS kunnen ook in het milieu en het lichaam terechtkomen via voedselverpakkingen. De overheid werkt aan een verbod op PFAS in voedselverpakkingen. Bijvoorbeeld pizzadozen, popcornzakken en bakpapier. Het verbod moet ingaan op 1 januari 2022.

Waarom zijn PFAS niet verboden gezien de risico's?rijksoverheid.nl/ › pfas › vraag-en-antwoord
Heb jij er al iets van gemerkt dat dat verbod is ingegaan per 1 januari 2022
+9
weurding
Het "lot" van de boeren.... zegt al genoeg .de pleuris gaat nog uitbreken als men meer zulke fratsen maakt als nu met de coa in tubbergen, dan spreken we over het lot van de regering
+5
duitser
@weurding Den Haag laat ze massaal binnen maar vangt ze niet op. Moet allemaal op het platteland. Ter Apel, Biddinghuizen en nu Tubbergen. Wanneer barst de bom?
Jannus
@duitser gelijk bij bekendmaking bezetten van dat gebouw
+2
George
@duitser Je vergeet Buul jonguh , wij hebben meer dan 1500 stuks van die gelukzoekers hier in ons dorp. En we zijn ze spuugzat.
Jannus
Quote Reactie van @George:
En we zijn ze spuugzat

Geef ze een tentje en laat ze toch lekker in de natuur kamperen bv van brabants landschap of natuurmonumenten,ze zijn het gewend
weurding
@Jannus schijnen ergens panelen te komen, het dak is er dus al☝️😁
Jannus
@weurding mooi,Geef ze een paar schapen te grazen en het duurzame natuur inclusief homocapiens
+9
spotmelker
Dat hele "Remkes" - gebeuren is bühne praat om dat Haagse onbenullenlegioen uit de wind te houden. Ik heb nog geen feit t.a.v. de verzonnen problematiek zien passeren.
JohnDeere7serie
@spotmelker Hij is aangesteld na de snelweg blokkades om de protesten te stoppen.
+3
kanniewaarzijn
@spotmelker Maar er is ook geen enkele boerenbelangenorganisatie die erop staat dat er een deugdelijke (wetenschappelijke) onderbouwing komt. Sterker nog: men beaamt het "probleem", maar....en dan komen er wat afzwakvoorstellen.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot remkes ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN