Remkes negeert wetenschappers

DEN BOSCH Naast de reeks aan natuur- en milieuorganisaties die hun opwachting maken bij stikstofbemiddelaar Johan Remkes is er één opvallende afwezige: de wetenschap. Stikstofhoogleraar Han Lindeboom, die samen met collega-onderzoekers vorige week een lijst innovaties presenteerde waarmee het stikstofprobleem in hun ogen kan worden opgelost zonder veestapelkrimp, heeft geen uitnodiging gehad.

Dat geldt ook voor emeritus hoogleraar Johan Sanders. Beiden legden de bouwstenen voor een plan dat de stikstofemissies uit de landbouw reduceert, maar noch boerenbedrijven de kop kost, noch 25 miljard euro uit de schatkist vergt. „Dit stelt het Nederlandse beleid definitief in een raar daglicht”, reageert Lindeboom verbaasd. „Ik ben verbijsterd en vind het totaal ongeloofwaardig.”

Meer: digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/…

Deel dit artikel

Reacties

hans-hans
De link werkt niet (bij mij)
producent
@hans-hans
telegraaf.nl/nieuws/1953696689/…
PREMIUM Het beste van De Telegraaf

Stikstofcrisis
Hoogleraar verbijsterd dat Remkes ’de wetenschap’ niet uitnodigt voor gesprek
author avatar
Door EDWIN TIMMER

Henk Bleker, voorzitter van de melkveehoudersvakbond, vindt het niet uitnodigen van Lindeboom „bizar”. Onder boerenorganisaties heerst groeiende irritatie over de waaier aan organisaties en individuen die gespreksleider Johan Remkes uitnodigt voor zijn stikstofoverleg.

Pijnpunten
Premier Rutte schoof Remkes naar voren nadat het conflict tussen kabinet en boze boeren deze zomer escaleerde tot trekkeracties, wegblokkades, brandstichting en zelfs een schietpartij. Maar in plaats van de grootste pijnpunten te bezweren voor tienduizenden boerenbedrijven die dreigen te verdwijnen, arriveert nu ’een polonaise’ aan natuurclubs en individuen. „Dit is een charade van Remkes”, foetert Oplaat. „Het lijkt wel een Poolse landdag”, kritiseert Bart-Jan Oplaat van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders. Ook Ook Bart Kemp van Agractie is kritisch is uitermate kritisch. „Als je een conflict hebt met je buurman, nodig je ook niet het hele dorp uit.”

Agractie kondigt opnieuw acties aan, waaronder ’standstills’ op drukke plekken en wegen. Hoewel Kemp enerzijds de publieksvriendelijkheid benadrukt, roept hij boeren anderzijds op ’het randje op te zoeken’ om zoveel mogelijk ’druk te houden’. De waarschijnlijk grootste actie deze week vindt plaats tijdens de eerste dagen van de Vuelta, de Ronde van Spanje, die start in Utrecht.

Huiswerk.....................
Grasbaal
Johan Vollenbroek is boos:

Jannus
@Grasbaal De intellectuelen becriticeren elkaar ook al,gaat nog leuk worden,
+4
Realisme
@Jannus het is meer dat als je niet voor de overheid preekt als wetenschapper dat je er ineens niets meer van kan. Dan wordt je bekritiseerd door wetenschappers die wel graag willen doorvreten bij de overheid via betaalde onderzoeken of zogenaamde rechtszaken
hans-hans
@Realisme dat denk ik ook
hans-hans
@Grasbaal johan vollenbroek snap ik in deze niet want de stikstof van een pinguïn en die van een koe lijken vrij veel op elkaar
de stikstof van een koe en een auto niet
Twentsch Land
Han Lindeboom is geen stikstof maar een pinguïn expert die lijkt te denken dat Nederland een grote pinguïn kolonie is..

Hij is stikstof hoogleraar !

En jij Johan .... en wat ben jij dan ?
martijnham
@Twentsch Land
En jij Johan .... en wat ben jij dan .
Stik er maar in stofje.
Kars
Die vollenbroek ziet ook steeds meer dat zijn juridisch gevecht aan het einde aan het komen is. Afgekeurde boerenzoon. Ga genieten van je laatste jaren zielig figuur.
+1
Twentsch Land
Die vollenbroek ziet ook steeds meer dat zijn juridisch gevecht aan het einde aan het komen is.

Nauwwww

Ik denk eerder dat hij kans van slagen ziet met zoveel hulp om hem heen.

@Kars
Kars
Die vollenbroek ziet ook steeds meer dat zijn juridisch gevecht aan het einde aan het komen is. Afgekeurde boerenzoon. Ga genieten van je laatste jaren zielig figuur.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot han , lindeboom , landbouw , wetenschap , kop , bosch , remkes , han lindeboom , stikstofbemiddelaar en stikstofhoogleraar ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2.085