Rabobank over dreiging financieringsstop: ‘Overheid zorgt zelf voor onduidelijkheid’

„Het aanwijzen van de melkveehouderij als een ‘kwetsbare’ sector is een gevolg van het ontbreken van een duidelijk perspectief en kaders waarbinnen de melkveehouderij de komende jaren kan opereren”, stelt Marijn Dekkers, sectormanager melkveehouderij bij Rabobank Nederland. Hij reageert daarmee op de ophef die ontstond nadat de Rabobank bekend maakte de totale melkveehouderijsector het predicaat ‘kwetsbaar’ te geven.

Deel dit artikel

Reacties

Twentsch Land
Rabobank wil zich schoon praten !

Tuurlijk ... het is altijd iemand anders die het heeft gedaan.
Fendt816
@Twentsch Land Klopt Het probleem is de Rabobank zelf. Het is algemeen bekend dat de Rabobank een te groot deel van zijn klanten uit 1 sector (agrarische) heeft dit geeft de bank daarom een verhoogd risico profiel. Daarom wil de Rabobank graag zijn agrarische klanten ruilen voor wat anders.
de Tank
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Tuurlijk ... het is altijd iemand anders die het heeft gedaan.

Wat dat betreft kunnen ze hier op het prikkebord aansluiten.
jan 10
Grote kletspraat natuurlijk ,een gezond bedrijf moet gewoon gefinancierd kunnen worden,juist door deze actie wordt een bedrijf ongezond.
Hetzelfde was te zien met het fosfaat gebeuren,ze probeerden toen ook gewoon (ook goed draaiende bedrijven)de nek om te draaien.
Zelf van dichtbij meegegemaakt,rabo komt met een wurg begroting ,en vervolgens komt iemand langs van beheer met een dreigbrief...
In dit geval heeft heeft het goed uitgepakt,eigen tegenbegroting ,die wel juist was laten zien...
Ze trokken toen de hele keutel weer in en mannetje van beheer(d66 figuur) kreeg functie elders:😬
Noorderling
@jan 10
wat was het pijnpunt/belemmering vanuit opzicht van Rabo?
Grond, fosfaat of op andere manier dat verdiencapaciteit onder druk stond?

Ze hebben zelf niet door dat ze een sneeuwballetje van de berg af drukken, wat een keuze is.
Als die beneden komt zijn de gevolgen niet te overzien.
Newholland12
@Noorderling ze weten heel goed waarom ze het doen
Biodiversiteitsmonitor is 1 van de puzzelstukjes
jg
@Noorderling Of hun klanten blijven in het oude patroon denken ....... knuppel in het hok.
jan 10
Quote Reactie van @Noorderling:
wat was het pijnpunt/belemmering vanuit opzicht van Rabo?Grond, fosfaat of op andere manier dat verdiencapaciteit onder druk stond?Ze hebben zelf niet door dat ze een sneeuwballetje van de berg af drukken, wat een keuze is.Als die beneden komt zijn de gevolgen niet te overzien.

Pijnpunt was toen niet helemaal duidelijk,ze kwamen daar zelf niet helemaal (eerlijk)over uit.Later bij doorvragen werd het wat duidelijker,maar daar hoeven we het hier niet over te hebben.
Wel probeerden ze op de stoel van de ondernemer te zitten,uiteraard werd dat hun val.😂
Noorderling
@jan 10
Blijft een bijzonder spel, kunt er niet mee maar helemaal niet zonder. Maar als je volledig overtuigd bent er voor staan, kan ook zijn dat ze naar je motivatie op zoek zijn.

Wat risico vol en loos is kijken banken heel anders naar. Op totaalplaatje is er op heel veel bedrijven niks aan de hand. En als het wel te gek gaat verkoop je 10ha, welke paar jaar geleden is gekocht voor veel minder geld.
bio boer
@Noorderling dat de handel van agrarisch ontroerend goed van melkveehouders jaartje stil staat is voor de meesten wel tedoen maar vroeg of laat zullen er paar zijn die van het spul af moeten
bio boer
Aan andere kant snap ik ook wel dat geld schieter minder enthousiast wordt als er zoveel onduidelijk is hoe het er over 10 jaar bij staat

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkveehouderij en rabobank ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0