Bendes stelen voor kapitalen aan gps-apparatuur op platteland

Bendes stelen voor kapitalen aan gps-apparatuur op platteland.
Het blijft een grote ellende met het jatten, hier in de buurt laatst ook weer. Maar wat doe je eraan.

Boeren en loonwerkers worden volop beroofd van peperdure gps-systemen. Bertjan Slaghekke uit Bathmen zelfs twee keer. De schade is dit jaar bijna een miljoen euro. Een tegenvaller voor de landbouwsector. De campagne om het aantal roven te verminderen lijkt amper effect te hebben.

Deel dit artikel

Reacties

JohanvS
Fabrikanten kunnen die gestolen systemen toch ook gewoon op afstand blokkeren, maar ze verkopen liever weer nieuwe.
Fast Eddy
@JohanvS

Dan heb je ze nog niet weer terug.
+1
walker1
@JohanvS Die nauwkeurige dgps systemen ontvangen naast satellietsignalen toch ook een gsm signaal, waar een abonnement voor nodig is? Dus zonder abonnement kan een dief er weinig mee en als die probeert nieuw abonnement af te sluiten zou die door de mand moeten vallen. Maar volgens mij gaat dat gestolen spul allemaal naar landen waar ze geen vragen stellen bij abonnement afsluiten en ook geen vragen stellen bij onderhoud/service aan die apparatuur.
harald vrieling
@walker1 is niet Europees geregistreerd
Mauritsdb
De meeste gps systemen ontvangen alleen posities en verzenden niks. Zijn dus ook niet op afstand te blokkeren. De nieuwste kunnen ook gegevens verzenden en ontvangen als ze verbonden zijn met de cloud maar daar heb ik ook nog nooit van mogelijkheid tot blokkeren gehoord.
Abbonnement voor correctiesignaal loopt via een provider en die heeft niks met de apparatuur te maken. Als je t abbo stopzet kun je niks meer met de sim maar als je er een andere sim met abbo in steekt kun je het spul gewoon weer gebruiken.
+1
Mauritsdb
@JohanvS misschien dat medewerkers van de fabrikant dat kunnen maar dealers kunnen alleen op afstand uitlezen en meekijken. Niks bedienen of uitschakelen (behalve vermogensbeperking 20min overbruggen als die vanwege emissie op storing staat).
Die criminelen zijn vaak ook niet gek en als ze bij de juiste controllers de stekkers lostrekken is zon trekker ook niet meer te traceren.
Dit artikel gaat over de JDlink. Staat verder los van de gps apparatuur.
Als de displays en ontvangers aan een account gekoppeld zijn van myjohndeere en beveiligd met PIN zijn ze niet meer te gebruiken. Alleen de eigenaar kan ze dan deblokkeren.
+1
miedemaman
Grenzen dicht
+1
cyrus-van-gelder
Begind dat gedoe nou weer , zucht.......
Gek dat dat soort figuren soms geconfronteerd worden met een nijdige eigenaar
  • 😡😡😡😠😠😠😠

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot platteland en schade ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN