Zelfs Geertjan Kloosterboer is ook klaar met Jan Paternotte en Tjeerd de Groot

Quote:
“De meeste politici staan gewoon open voor een redelijk gesprek. Over wat nodig is om de natuur in stand te houden en meehelpen aan toekomstbestendige landbouw.

De boodschap moet ondersteunend zijn, maar het eerlijke verhaal is wel dat de politiek vast loopt in haar eigen verhaal”


Deel dit artikel

Reacties

hans1980

hans1980

hans1980

hans1980

hans1980

+4
Newholland12
Sommigen worden erg laat wakker
arjank110
@Newholland12 beter laat dan nooit
+8
Bartlehiemboer
Ik wil eigenlijk niet meer reageren op Prikkebord. Ik ga afwachten tot een ieder eindelijk wakker is. Maar ik lees natuurlijk wel mee. Hierbij wil ik een groot compliment maken naar Hans 1980 toe.
Zo fijn dat er mensen zijn die wel doorzetten op deze sites. Die netjes de andere kant laten zien.

Zelf onze dochter afgelopen week verhuist naar Wageningen.
Ze is vast een van de eersten die bij het WEF food Hubs gaat werken....
We ontkomen er niet aan. Al onze strijd hier tegen zal tijd rekken maar ondertussen zien en hoor ik al zoveel.... Het is onbegonnen werk. De boer is in de toekomst overbodig. Natuurlijk we hebben nog even tijd. Het geld is er nog niet en ze hebben ons nog steeds nodig.

Maar ben in Wageningen in gesprek geweest met diverse studenten. In diverse richtingen wat de landbouw betreft.... Het is allemaal Groen links of D66 praat. Totaal niet hoe wij, misschien de oude garde, het zien.

Moeten wij er maar open voor staan? Zien of hun visie het goed gaat doen? Ik heb zin om overal bovenop te gaan staan en het andere verhaal te vertellen. Maar misschien ben ik die Boomer dan...

Heb besloten om de jeugd en het kabinet maar hun kans te geven.
Uiteindelijk is het doel om 30 procent elite over te houden.

Wie weet lukt het ze ook nog. De technologie is al zover. Mijn tijd zit het wel uit en hopelijk redden onze kinderen het tot die 30 procent elite. Daarnaast hoop ik dat ze boerenverstand kunnen inbrengen in Wageningen.

Tegelijk weten we dat over een aantal jaren alles weer opnieuw begint. Het besef hoe we land moeten bewerken en dat we mens en dier met elkaar nodig hebben.

Fijne zomer nog mensen
+8
arnold
@Bartlehiemboer Dan is dat een andere wereld dan wat er op het platteland leeft.
Ik zie alleen maar een steeds groter wordende kloof van de mensen die met de laarzen in de modder staan en de linkse betweters.
Wacht zelf trouwens ook af tot de mensen wakker worden maar dan wel op een andere manier.
Honger en armoede went nooit.
Het is nl een keihard gevecht om het dagelijkse voedsel te produceren.
Ze denken dat dat tegenwoordig vanzelf gaat maar hierbij daag ik uw dochter en de rest in Wageningen uit om
eens te proberen een jaar lang hun eigen voedsel te verbouwen.
Brutus64
Die Paternotte kletst het liefst met die bio boer Arink
+2
mlkvhoudr
Maar wat was die orginele tweet dan ?
+1
arjank110
@mlkvhoudr
marcsterreborn
'Zelfs' kun je beter vervangen door 'ook'.
Geertjan is beslist geen hardliner, altijd bereid tot gesprek, en zoekt graag de media op.
Tegelijkertijd is het ook zo dat Geertjan in zijn hart weinig trek heeft in transitie, kringlopen sluiten, en boeren met de natuur. En je ziet dat ook terug in zijn bedrijfsvoering. Dat camoufleert hij een beetje met mooie verhalen voor burgers, en een bloemenrandje hier en daar.
Maar om echt de omslag te maken naar een toekomstbestendige landbouw is er meer nodig.
+4
Koetje33
@marcsterreborn hij camoufleert helemaal niks. Hij laat gewoon de gangbare melkveehouderij zien op de manier hoe hij dat doet. En om het smeuig en begrijpend te maken zul je toch jip en janneke taal moeten gebruiken. En geen uitingen van dat is goed en dat is fout.
+7
cs-agrar
Quote Reactie van @marcsterreborn:
naar een toekomstbestendige landbouw

wie bepaald wat een toekomstbestendige landbouw is? De Groot met zn lulpraat?
overstekend wild
@marcsterreborn jij weet het altijd zo goed. Leg dan maar eens uit wat volgens jou toekomstigbestendige landbouw is. En tot hoe ver dat in jou "toekomst" zal reiken
+2
arjank110
Ik heb dit topic niet geopend als kritiek op Geert Jan Kloosterboer. Maar meer om het feit dat hij en andere collega boeren ophun eigen manier actievoeren door het gesprek aan te gaan. Face to face en op social media. En zij zijn nu ook tot de conclusie komen dat ze in Den Haag op z'n zachtst gezegd een 'bord voor der kop hebben' en maar 1 ding willen. De veehouderij uitbannen uit Nederland. En er is dus geen normaal gesprek meer mee mogelijk
arjank110
Uitgebreide reactie van Jan Paternotte op linkedin: linkedin.com/posts/…
Weidezicht
@arjank110 dus als ik paternotte zijn verhaal lees is Kloosterboer en de andere wasr paternotte vandaag geweest is, allemaal overtuigd van het bestaan van het stikstofprobleem? Nou dat lijkt me sterk.
hans1980
@Weidezicht dat noem je framen
+1
arjank110
@Weidezicht daarom reageert Kloosterboer ook op deze manier. Als je het item van rtv oost ziet rtvoost.nl/nieuws/2130566/… dan hoor je dat er ook wel wat emoties bij zijn komen kijken. De samenvatting van Paternotte is dus niet de waarheid over hoe het gesprek is verlopen. Maar het komt er op neer dat Jan wat mooie foto's heeft van zichzelf in een stal en verder in zijn eigen Haagse werkelijkheid/tunnelvisie blijft zitten.
+3
ted9
@arjank110 Als je andere verwachting had dat ben je zelf ook wel beetje dom.
arjank110
@ted9 tsja, dan zijn ze nu weer wat wijzer/ wakkerder geworden
+2
Theo61
@Weidezicht een reactie op Paternotte
Anke Klein Lebbink
Geachte heer Paternotte, u was vandaag bij mij in de steeg. De boeren buren hebben verteld van uw bezoek. Wat ik mis in uw verhaal is wat daar wel besproken is, is het verhaal dat de boeren verteld hebben. Dat is de oproep van de boeren om als politiek te stoppen met polariseren. Dat brengt ons niet verder. De ervaren starre top down benadering vanuit Den Haag. De locale initiatieven, w.o. Oxe Geeft Gas. Over samenwerking tussen boeren en andere gebiedspartners van onderop. Over het noaberschap, samen oplossingen zoeken. Ik ervaar het als gemiste kans van uw zijde om ook deze kant van het verhaal te vertellen. U heeft ons wel gehoord maar lijkt de boodschap niet begrepen te hebben. Anders had daar vast wat over in uw bericht gestaan.
+6
matt
@arjank110 heb het gelezen verhaal duidelijk al klaar,voorafgaande aan het bedrijfsbezoek.
Het heeft dus geen enkele zin om in gesprek te gaan,laat dat nu eens duidelijk zijn.
+7
robbies
T eerste dat ik me afvraag is waarom je deze mensen überhaupt op je erf wil hebben. Je gaat ze nooit van gedachten doen veranderen.
+1
jan 10
Vind dat Geertjan altijd open en duidelijk zijn verhaal doet,nooit enig verwijt of verkeerd woord naar de ander.
Dat hij nu klaar is met de De Groot en Paternotte verbaast me niet,deze mensen hebben geen enkel fatsoen meer in hun lijf.
De halvering van D66 is gaande ,dus de Groot kan naar functie elders op pad...
+1
MaFlodder
In Stroe was het motto nog: we keren den haag de rug toe. Ondertussen halen boeren den haag gewoon naar 't erf... waarom dan toch?
Newholland12
@MaFlodder gisteren is geschiedenis
Morgen is hoop op verbetering

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , natuur , politiek en de groot ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!