Tandpasta als klauwverzorging?

Vandaag gehoord vd klaubekapper dat er boeren zijn die tandpasta gebruiken op zoolzweren en zelfs mortellaro. Zijn er Meer mensen hier ervaringen mee hebben?

Deel dit artikel

Reacties

+15
sjoerd de melker
Ervaring heb ik niet, maar het lijkt mij dat je beter tandpasta op die klauwen kunt smeren, dan je tanden poetsen met dat groene spul wat op die klauwen gesmeerd wordt
Vario512
Lijkt mij een dure methode om mortellaro te behandelen. En doen ze dat op zoolzweren, omdat er mortellaro op de zoolzweer zit?
+2
Bekkink
Met novaderma poets ik mijn tanden niet.....
Tinus
In tandpasta zit Salicylzuur en dat werkt:
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26281447/

Maar een emmer van 5kg pure pasta is 5x goedkoper dan 5kg tandpasta:
hoofcaresupplies.co.uk/product/salicylic-acid/
cjw73
@Tinus was ook mijn gedachte, want tandpasta is duur zat vind ik.
Jan-T
Quote Reactie van @Tinus:
Maar een emmer van 5kg pure pasta is 5x goedkoper dan 5kg tandpasta:

Vraag mij dan wel af of dit product ook in Nederland is toegestaan??
dijkstra uit w
@Jan-T niet vragen dus
dijkstra uit w
@Tinus ja spul werkt super. geen idee waarom het hier niet te koop is. maar het meeste spul wat je koopt elders wordt gewoon geleverd . pure poeder er op kan trouwes ook prima. kost iest van 10 euro per kilo al met al. verzend kosten en imortheffing vanuit de uk. het prikt niet, eerder pijnstillend. elke koe met een wittelijn of zoolzweer en mortolareo doe ik een beetje op met een verbandje er om. zelfs teen necrose gevallen zijn te genezen als je er vroeg en vaak bij bent.
aldert
Je kan natuurlijk beter zorgen dat de koeien geen zoolzweren/mortelaro hebben.Zijn toch allemaal voeding /huisvesting problemen.
sjoerd de melker
@aldert Je hebt in de basis helemaal gelijk.
Maar proberen elk jaar een paar koetjes meer te melken, beetje overbezetting, minder gaan weiden en voordat je het in de gaten hebt loop je achter de feiten aan inclusief mortellaro

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot mortellaro , klauwverzorging en ervaringen ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!