‘Ook bij hoge melkprijs nog steeds rem op de krachtvoergift’

Is het met de huidige melkprijs nog steeds verstandig om de krachtvoergift binnen de perken te houden? Volgens deelnemers van de groep Home Made Eiwit West en hun begeleider Sjon De Leeuw wel.

Deel dit artikel

Reacties

+1
weurding
Wel eens gelezen dat een boer meer angst heeft om geld uit te geven dan om geld niet te beuren....😅
+3
laatste strijder
Bij hoog produktieve koeien voer je nooit genoeg .
Noorderling
Quote:
Sjon de Leeuw, adviseur bij PPP Agro Advies vindt dat logisch omdat ook de krachtvoerkosten zijn gestegen. „Het voersaldo onder mijn klanten was tot voor kort nog geen streep hoger dan vorig jaar. Al begint dat nu wel te veranderen.

Wat een bijzondere quote, zegt misschien genoeg over het advies dat er niks meer verdient wordt bij je klanten. Geef je dan het juiste advies?
Voersaldo is hier al een tijdje hoger dan wat we vorig jaar überhaupt aan melkgeld per koe ontvingen. Nu is er bij mij ook nog wel ruimte voor verbetering, maar ergens zit er dan nog wel wat marge waar Sjon zijn klanten meer kunnen verdienen lijkt me.

Door te knijpen toen de krachtvoerprijs voor de melkprijs aanliep, heb je je verse koeien niet benut en zit je nu met een lage productie eind lactatie. Terwijl nu met licht dalende krachtvoerkosten en de melkprijs voorlopig op de top het saldo historisch gezien gigantisch is. Zit nu op 14euro voersaldo per koe per dag, vorig jaar ontvingen we maar 12euro per koe per dag aan melkgeld.
Melkboer16
Als je melken wilt moet je voeren en dat moet nu toch kunnen met een prima voorjaarskuil!
En het saldo lijkt in de zomer altijd laag maar de rekeningen kunnen nu toch vlotter betaald worden als vorig jaar dunkt mij?
Noorderling
@Melkboer16
scheelt in ieder geval loonwerkrekeningen als er niks groeit 😉
Als je nu alles kunt betalen zonder in te teren, dan trekt het straks in het najaar wel flink aan.
Kunstmest schijnt al flink ingekocht te zijn waar enkelen uitverkocht zijn met zwavel meststoffen. Is ook nu betalen en nu leveren. doet nu misschien even pijn, maar dan valt het volgend jaar wel weer mee. Wat nu kan moet je nu doen.
casev2
@Noorderling ik ken diverse akkerbouwers, maar veel van hun hebben idd de kunstmest voor volgend jaar al in de bigbag's in de schuur staan
+1
robbies
Quote Reactie van @Melkboer16:
Als je melken wilt moet je voeren en dat moet nu toch kunnen met een prima voorjaarskuil!

ik ben nog met het gras van 2021 bezig en dat krijg ik dit jaar niet meer op. Kost me wel wat melk en vooral gehalten, maar nu maar ff doorbijten. blijft de melkprijs in de benen dan hebben we een mooi vooruitzicht. Komt er een daling dan, dan hoef ik per saldo niet minder melkgeld te ontvangen
bio boer
@robbies ga deze winter ook weer kuil van 2021 voeren 😅 heb ik nog wel hele winter voor nodig verwacht ik
de Tank
Ik heb nooit de rem op krachtvoer en hou het altijd binnen de perken. Voersaldo 16-17 cnt hoger dan jaar geleden. Bijzonder verhaal ook weer.
bio boer
Het is niet zo ingewikkeld is het gat tussen melk prijs en voer prijs groter wordt stijgt voersaldo 🤷‍♂️
Bio was de voerprijs per kg tijdje hoger dan kg melk 😅 ben er niet minder door gaan voeren wat je aan voer bespaart verlies je dubbel aan melk of je benutting is slecht geweest het melk nog best goed op gras 16 kg menvoer per 100 kg melk
laatste strijder
Net m n melkafrekening (Juli) ingezien , Gemiddelde melkprijs over 2021 ; 37.5
Gemiddelde 2022 : 52.5
T werkt dit jaar toch een stuk leuker . Ondanks de kosten en t stikstof-fabeltje .
+1
Jannus
@laatste strijder De meeste tijd van je carrière sta je niet lang op grote hoogte dus geniet ervan en kweek een beetje spek voor de tijd naast het podium
+1
Melkboer16
@laatste strijder zag m hier ook, was meer als 2 keer zoveel als vorig jaar. Hebben nu ook meer koeien en voeren nog harder💰
Gaat lekker zo,

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot rem , melkprijs , melkvee , eiwit , melkveehouder , kennis en nieuws ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0