9 LTO-afdelingen roepen Van de Tak weer terecht

Negen van de 12 regio-afdelingen van LTO Noord hebben in een app-bericht aan de leden hun zorg uitgesproken over landelijk voorzitter Sjaak van der Tak. Ze signaleren een 'wisselvallige en onbetrouwbare koers' bij hem in de gesprekken met de overheid en roepen hem op daarmee te stoppen.

Dirk Bruins, voorzitter van LTO Noord, is vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie. Hij zit in overleg. De negen afdelingen wijzen er op dat de landbouw in crisis verkeert en dat duidelijkheid daarom extra belangrijk is.

Deel dit artikel

Reacties

hans1980
Aan de ketting!
+2
Grasbaal
Het persbericht wat hierbij is meegestuurd is niet ondertekend met een naam en wat ook niet is vermeld om welke afdelingen dit gaat, dus ben nog in afwachting of dit allemaal correct is. Wie kan dit bevestigen?
+1
jan w
@Grasbaal
Op 29 juli kwamen de 1e berichten al binnen van een aantal afdelingen uit het Gelderse, als vd Tak zijn poot niet stijf zou houden dat zij dan de samenwerking met LTO zouden staken. Die dag zouden er nog zeker 6 afdelingen gevolgd . Een paar dagen later kwam er ook een dergelijk bericht vanuit Friesland.

Maar ik weet niet of ik het goed verwoord, maar volgens John en Jan Cees is LTO voor een generieke korting en daar zijn hun het dan weer niet mee eens.

Mijn mening is dan ook, mocht er een vervolg gesprek komen dat dan Sjaak niet alleen als enige afgevaardigde daar naar toe moet. Ik heb zelf te weinig vertrouwen in het hele LTO. Op naar een landbouwcollectief 3.0
Eddie1
Quote Reactie van @Grasbaal:
Het persbericht wat hierbij is meegestuurd is niet ondertekend met een naam en wat ook niet is vermeld om welke afdelingen dit gaat, dus ben nog in afwachting of dit allemaal correct is

Raar, iedereen kan die brief in elkaar gezet hebben bij wijze van spreken, met bepaalde programma's is het niet moeilijk zulk briefpapier en een logo te misbruiken om zo'n brief in omloop te sturen.
+3
kanniewaarzijn
Ik ben verbaasd dat iedereen hier verbaasd over is.
klant
Newholland12
Er is er 1 De Sjaak.

(klik om te vergroten)

mlkvhoudr
@Newholland12 mensen horen wat ze horen willen en niet wat er gezegd word, er zijn voorwaarden gesteld aan een 2e gesprek, de overheid is nu aan zet, gaf hij ook duidelijk aan, als de overheid wil leveren komt er een 2e gesprek, hij is van plan aan dat gesprek deel te nemen spannender is het niet
+2
Grasbaal
Wie maakt wie nu gek?:

# Statement LTO Noord
Er gaat op dit moment een pdf-document rond in appgroepen met als titel ‘Statement LTO Noord’.
Dit document zou zogenaamd afkomstig zijn van ‘9 regio afdelingen van LTO Noord’.

Dit document is niet afkomstig van afdelingen van LTO Noord.
Geen van onze afdelingen is de afzender. Ook inhoudelijk is het niet in lijn met de standpunten van onze afdelingen.

Vanavond (maandag) om 20:00 uur vindt er een ledenwebinar plaats over het verkennende gesprek met het kabinet van afgelopen vrijdag. Daar zal dit document ook kort besproken worden. Er is uitgebreid de ruimte voor vragen.
+3
mlkvhoudr
@Grasbaal wie maakt wie nou gek nou las ik vanmorgen dat het de Europese dag van het orgasme was, misschien komt het daardoor dat mensen wat extra opgewonden reageren
+1
Weidezicht
@mlkvhoudr kijk, dit is nu eens nieuws waar je wat aan hebt. Zo n dag moet je natuurlijk uitgebreidt vieren.
+1
mlkvhoudr
@Weidezicht de belangrijkste feestdagen halen het nieuws niet hè😄
weurding
@mlkvhoudr dacht je was bijna van t gas af
+2
mlkvhoudr
@weurding met het bedrijf zijn we gasvrij dat klopt.

We gebruiken in de zomer nu 80 procent minder gas dan vorig jaar warm water in huis is nog gas. CV in huis ook dus dat moeten we nog even afwachten hoeveel daar bespaart word in cuubs want in euro's is nog maar even afwachten geblazen
+2
de Tank
@mlkvhoudr 'dag van het orgasme'

gelukkig is de dag nog niet om, bedankt voor de reminder👍
labella
@mlkvhoudr Hoe vaak komt die orgasme dag? Op 21 december is het wereld orgasme dag
weurding
@labella naarmate je ouder wordt steeds minder😄
Grasbaal
LTO Noord herkent een terechtwijzing die afkomstig zou zijn van 9 van de 12 regio-afdelingen en gericht aan landelijk voorzitter Sjaak van der Tak niet. Dit laat LTO weten na onderzoek in eigen kring. Men is er niet in geslaagd de afzender van het bericht op te sporen.

boerenbusiness.nl/melk/artikel/…
+1
Noorderling
@Grasbaal
als ze een klein beetje achter hun verhaal stonden, stonden de betreffende afdelingen onder de brief, in plaats van je samen als een nummertje te kwalificeren. Zegt misschien wel weer genoeg.
+1
jammermaarhelaas
Brief komt niet van LTO, dus is wat dat betreft nep.

@Grasbaal
Melkveehouder.
Of de brief nep is of niet even terzijde. Maar wat vinden jullie van de inhoud? Is deze uiteenzetting en het feit dat Sjaak 5 augustus tegen de afspraak aanschuift juist of niet?

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , lto , overheid en sjaak van der tak ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0