Droogte: de FNSEA waarschuwt voor een mogelijk "tekort aan melk in de komende maanden"

Deel dit artikel

Reacties

+2
January
Dat is mooi blijft de melkprijs goed
Melkboer16
@January zetten we hier nog een tandje bij!
Kars
@Melkboer16 helemaal niks. Tekort houden is beter dan beetje teveel
Jaap40
@January melk gaat naar de euro de kg
+1
Porky
@Jaap40 kan je rekenen? Reken maar nergens op, je kunt je eigen ook uit de markt prijzen, de portemonnee bij de burger/consument raakt ook leeg , denk dat je blij mag zijn als de huidige melkprijs in november nog geldt
stefan56breizh
Niks aan de hand volgens Lactalis. 😱 😢
+3
hans1980
@stefan56breizh 20 cent onder hollandia ze moesten zich kapot schamen
aldert
@stefan56breizh Ik denk ook dat er melk tekort komt volgende maand.September is altijd al een maand met veel droge koeien hier in Frankrijk
.Kan de prijs eindelijk gaan knallen.
stefan56breizh
@aldert ik hoop het, ben bang dat het voor ons niet gaat knallen.
+1
jjthefrenchman
@stefan56breizh Ben er ook bang voor, als die prijs niet omhoog gaat, verkoop ik 30-40 koeien en ga wel 30ha meer tarwe verbouwen. Lactalis bekijkt het maar.
+5
Porky
Word doodziek van dat gelul over de warmt/ hitte ,vroeger hadden we ook hete juli en augustus maanden, in de zomer van 76 was er geen groene spriet meer te vinden, slachtkoeien met p kilo zand in hun maag, leger en BB werden ingeschakeld met pompen, zal wel aan mij liggen ,maar het gelul over t weer komt mn strot uit
Jaap40
@Porky voor nl is het beter dat het ook maar tijdje echt droog blijft daar waar voedsel vandaan komt.
labella
@Porky ik weet het nog goed dat soldaten hier in 1976 water op het land aan het pompen waren en dat er vrachten hooi uit ik dacht Friesland kwamen om de koeien wat te vreten te geven.
+3
cjw73
@labella uit Friesland!! Kun je na gaan, toen moesten we de wereld al redden, nou dan lukt het dit jaar ook vast wel.
+1
Leo,s vriend
@labella hier is geen water uit sloten, en uit overlevering hoorde ik dat er stro uit Engeland en de polders kwam om het vee in leven te houden,mijn vader had gelukkig nog een beregeningsinstallatie kunnen kopen, van die kl..ten alu buizen, maar wat waren ze er toen blij mee. Graanland met stoppelknollen inzaaien, en dan beregenen, topknollen. en de buren jaloers, die hadden alleen stro voor de koeien.
+1
de hoef
@Porky mij ook hitte golf 32 graden ,tis augustes dan mot ut heet zijn
+3
jjthefrenchman
@Porky Je lult wel anders als je in mijn schoenen stond.
Sinds april totaal 40mm gehad, maar wel elke maand een hittegolf, elke dag strak blauwe lucht met wind en een sterke zon.
Porky
@jjthefrenchman ja joh je bent ondernemer of bent t niet, mn opoe zei altijd ; als je vee heb dan hebbie vellen te verwachten, en dr zijn zat plekken waar t erger is.
hans1980
@jjthefrenchman mais zonder kolf?
jjthefrenchman
@hans1980 14-17ha kolfloze maïs idd.
En maar een kleine snede gras.
newholland6640
@jjthefrenchman

Zo is dat, niks zo beroerd als de boel kapot zien te gaan.
aldert
@jjthefrenchman Zo snel mogelijk hakselen zeker ? Hoe droger het word Hoe minder je heb.
mlkvhoudr
@jjthefrenchman beroerd voor je, nog wel voorraad aanwezig?
+1
jjthefrenchman
@mlkvhoudr Teer nu nog op voorraad van vorig jaar, maar dat houd ook een keer op, voer al sinds 1 juni winterrantsoen ipv weiden. En heb ook maar een snede gehad ipv 2.
Heb nu 12ha gras/klaver gezaaid, bedoeling is om dat in november ofzo stal te voeren. Zaai mischien nog 2-6ha. En heb 20ha redelijke maïs staan, dus de winter redden we het zowiezo. Punt is, dat je hier dus steeds meer vooraad voor de zomer nodig hebt.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melk ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!