Boeren schrikken van nazivlag in Stroe: 'Dit hebben wij niet gedaan'

STROE - Midden in de nacht kwam de melding binnen: langs de A1 Bij Stroe hing op een viaduct een hakenkruisvlag naast brandende autobanden. Inwoners van het ...

Deel dit artikel

Reacties

+1
bertusvds
Een klein vuurtje wat net is aangestoken en de journalist is er al bij ? dat kan niet kloppen
Biestie
De persfotograaf was al ter plekke voordat de p2000 melding gedaan is:
skoften.net/skft/2444697/…

Dus onmogelijk eigenlijk, want hoe kan die fotograaf dat weten als er nog geen melding gedaan is nergens.
Grasbaal
@Biestie Persverklaring Roland Heitink:

Een fotograaf van mijn team is in de nacht van zaterdag op zondag gaan rijden vanwege een eerdere melding van een andere brand iets verderop totdat hij deze melding binnen kreeg. Eenmaal daar aangekomen heeft hij het beeld gemaakt en verstuurd. Er stond een autoband in de brand, niet de berm wat gesuggereerd wordt. Deze brand was al nagenoeg uit en de berm was groen van kleur. Dit betekent dat er genoeg vocht aanwezig was en daarom was de brand ook niet verder gaan branden

De camera die hij bij zich had daar waren de tijdinstellingen niet goed gezet. Hierdoor is er ophef ontstaan omdat wij eerder aanwezig zouden zijn dan dat de melding is uitgegaan. Ook is er ophef ontstaan dat wij hebben gezegd dat de boeren iets mee te maken hebben, maar in de mail naar de media staat ook dat er niets zeker is of dit met een protest te maken heeft.

Bron: gelrenieuws.nl/2022/08/…
Albert Altena
Tja. Wat zijn er mensen ziek!
+1
kanniewaarzijn
@Albert Altena Dit is nog maar de amuse! 😁 Wacht maar tot alles nog slechter gaat.
+4
arie.j
Waar komt zo'n vlag vandaan? Geen enkele boer heeft toch zoiets ergens op zolder liggen?
Verder natuurlijk zaak om zo massaal en eensgezind erg krachtig afstand te nemen.
Lijkt me meer een actie van iemand die boeren in een kwaad daglicht wil stellen.
Of een gestoorde, maar die hebben ook zomaar geen nazivlag op voorraad, lijkt me
jordi 1455
Opvallend is dat de brand nog een beginnende brand is en zeker met dit kurkdroge weer, dus de dader moet in de buurt zijn toen de foto genomen was. Ondertussen beweerd de fotograaf dat de tijd van zijn camera niet goed stond, maar kan hij dat aantonen en is het niet een beetje on proffesioneel dat je als fotograaf de verkeerde tijdsinstellingen hebt. Zeker aangezien sommige camera's de tijd zelf goed zetten. Ik zeg niet dat de fotograaf schuldig is van deze stunt, maar is naar mijn mening wel een verdachte.
+3
achterhoeker2
Het heeft iemand gedaan om de boerenprotesten in de extreem rechtse hoek te drukken en daarmee de sympathie te laten afnemen.
Maar geen agenten van de overheid ofzo , je zou moeten zoeken op fora van Joop.nl en dat soort extreem links gepeupel.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot nacht en stroe ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!