Wie gaat de voedselproductie van De Nederlansdse boer overnemen?

Als er zoveel boeren verdwijnen wie gaat dan deze hoeveelheid en kwaliteit produceren??
Dat moet wel vantevoren geregeld zijn anders gaan er heel veel mensen dood door honger.
Of zullen ze dat in Den Haag niet zo erg vinden,de CU van Seegers heeft zijn ziel toch al aan de duivel verkocht..

Deel dit artikel

Reacties

+1
Bekkink
In afrika zijn veel zwarte boeren die witte boeren van het land verdrijven. Die gaan het doen. Honger kennen ze daar niet, dus zij gaan ons voeden😏
+2
Jaap40
@Bekkink vanuit de hoek van Poetin verwacht ik eerder een grote hoeveelheid voedsel op termijn, daar zijn landbouwkundige mogelijkheden. Tenzij hij niet wil leveren natuurlijk.
Jannus
@Jaap40 Ik hen geen vertrouwen in Poetin,kan zomaar de kraan dicht doen.

Ben blij dat we hier Albert Hein hebben,die is altijd open en van Eerd levert zelfs in Dakar aan de deur dus hier zal ons niet zoveel gebeuren.
+1
Jaap40
@Jannus maar als Europese boeren appie en eerd niet van voedsel voorzien .....
kearl
In de Amazone schijnt nog wel plaats te zijn.
+2
weurding
Mugabe volgt een cursus snel en goedkoop sprinkhanen fokken, bereid je maar voor, krijgen een chip in dat ze landen op Lelystad, netje spannen klaar, eet ze
+1
ntd79
@weurding Mugabe volgt geen cursus meer, die is zelf al sprinkhanenvoer😁
marcel r
Als je het globaal uitrekent, dan produceert één melkkoe voor ongeveer 9 personen aan voedsel. (uitgerekend in calorieën, melk en vlees).
50% koeien reduceren zou honger betekenen voor ongeveer 7 miljoen mensen die weinig tot niets te besteden hebben.
+1
stefanus
@marcel r Dan kunnen die 9 mensen een halve ha gras eten toch ?
boer.
@stefanus dat kan niet.
Dat is slecht voor de natuur
aldert
@stefanus Dan schijten ze de hele boel onder , ook weer niet goed.
arnold
@marcel r Waarom wordt hier niet over gesproken?
Jaap40
@arnold voedsel is bijzaak in de discussie omtrent stikstof.
Gaat enkel om de ruimte.
arnold
@Jaap40 voedsel is de eerste levensbehoefte,je zag voor de Oekraineoorlog al dat het voedselaanbod terugliep.
De prijzen van vlees en zuivel stegen een jaar voor de oorlog al.
Maar het aanbod gaat nog verder naar beneden en dat weten ze in Den Haag!!
Waar gaat het voedsel vandaan komen??
Het is tijd voor een complete opstand laat heel Nederland meedoe voordat het te laat is!
+2
Jaap40
@arnold gezien de huidige stikstof plannen van kabinet kunnen de voedsel voorraden niet hard genoeg slinken.

Droogte helpt nog handje mee.
Of is dit te cynisch gesteld....
+1
jg
@Jaap40 Voedselzekerheid wordt als argument gebruikt, echter op een verkeerde manier.
Gewoon tekorten laten gebeuren als landbouw (als het al gebeurt) en je staat er strategisch beter voor dan ooit tevoren.
Loze dreigementen die nu gebruikt worden worden simpel weerlegd.
ambu954
@Jaap40 Huisjes bouwen voor mensen die straks niks te eten hebben en daardoor sterven Dus voor niks huisjes gebouwd
+2
Jan S
Geen zorgen ook daar heeft de LTO aan gedacht. Die gaat voor ook voor de voedsel transitie zorgen

foodhub.nl/portfolio/lto-talentenprogramma/

Een citaatje:
Hoe ziet de landbouw in Nederland er over ongeveer 20 jaar uit? Een vraag die steeds relevanter wordt en zeker voor een jonge agrarisch ondernemer en (toekomstig) landbouwbestuurder. Met dit in het achterhoofd ontwikkelde Food Hub een tweedaags programma voor het LTO Talentenprogramma. De deelnemers, allen jonge boeren, kregen een snelcursus voedseltransitie & trends met bijdragen van innovatieve ondernemers uit Rotterdam.

Nog geen uitnodiging gehad? Helaas dan ben je geen talent.
de jonge
@Jan S klopt, deze is er ook nog..Het voedsel van de toekomst: zeewierburgers, schoon vlees en in containers geteeld fruit

Trendwatcher, Futurist & Public speaker
Gepubliceerd op 5 apr. 2019

Zijn de dagen van de koe echt geteld?
In Nederland wordt een nieuw soort ‘weed’ gekweekt
Gezond fruit, geteeld in containers
De menukaarten van de toekomst zien er heel anders uit
De wereldbevolking groeit maar door en over een jaar of tien hebben we er nog een miljard monden bij om te voeden. En naarmate de vraag naar voedsel toeneemt, neemt ook de druk op boeren toe, waardoor zij gedwongen worden hun landbouwgrond uit te breiden en hun productie te verhogen. Dit leidt weer tot een verdere achteruitgang van deze gebieden en een toename van de koolstofuitstoot, aangezien de moderne landbouw op geen enkele manier milieuvriendelijk is en de biodiversiteit en het voortbestaan van veel diersoorten in gevaar brengt. Hoe kan technologie ons helpen bij de ontwikkeling van duurzamere voedselproductiemethoden?

Het idee om technologie een broodnodige helpende hand te laten bieden lijkt zeker aan kracht te winnen, aangezien de waarde van de duurzame voedselmarkt in 2020 naar verwachting zal stijgen tot $872,7 miljard. Een aantal startups ontwikkelt technologieën die landbouwgrond kunnen vervangen door containers, en dierlijk vlees en melk met laboratorium-geteelde varianten. Daarnaast zijn er initiatieven om zeewier te introduceren als alternatieve, duurzame eiwitbron. Deze onconventionele producten hebben allemaal een lage ecologische voetafdruk, maar om de massamarkt te kunnen betreden moet hun productie wel opgeschaald worden. Investeerders zijn zeker optimistisch. Ze voorzien ondernemers graag van de broodnodige financiële middelen en steunen hun plannen in een poging om de planeet te redden — en daarmee geld te verdienen.

Zijn de dagen van de koe echt geteld?
Een van de pioniers op dit gebied is de Nederlandse hoogleraar Mark Post van de Universiteit Maastricht, die in 2013 een hamburger maakte van vlees dat in een laboratorium werd gekweekt. Na de eerste doorbraak richtte Post samen met een partner een nieuw bedrijf op, Mosa Meat, met als doel zijn technologie te commercialiseren en zijn schone, gekweekte vlees aan restaurants en supermarkten over de hele wereld aan te kunnen bieden. Het proces begint met stamcellen, ‘niet-gespecialiseerde’ cellen die “stamcel kunnen blijven of een ander type cel kunnen worden met een meer gespecialiseerde functie”. Deze cellen worden uit de spier van een koe gehaald en in een bioreactor geplaatst. Vervolgens worden er voedingsstoffen en groeimiddelen aan toegevoegd om de celproliferatie te stimuleren. Zodra het tijd is om ze om te zetten in spiercellen, worden ze in een gel geplaatst waarin de cellen spiervezels kunnen vormen, wat uiteindelijk ‘vlees’ wordt. Op deze manier kun je met één enkel celmonster van een koe genoeg vlees produceren voor 80.000 hamburgers.

Investeerders waren van het idee onder de indruk en steunden Mosa Meat met €7,5 miljoen om in 2021 een fabriek in Nederland te openen. Hoewel de kosten sinds de productie van de eerste hamburgers aanzienlijk zijn gedaald, kosten Mosa Meat-patty’s nog steeds rond de €8,50 per stuk. Daarnaast moet de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid dit vlees uitgebreid testen voordat het op de markt kan komen en vraagt de consument zich nog steeds af “of dit echt wel gezond is”, geeft Post toe. Toch is hij zeer gepassioneerd over en overtuigd van het succes van zijn schone vlees. “Er is geen toekomst voor traditioneel vlees en daarom kan het einde ervan ook niet snel genoeg komen”.

En ander interessant en inspirerend voorbeeld is Perfect Day, een startup die melk wil produceren zonder koeien. Het bedrijf doet dit door een specifieke genetische code in gist te programmeren waardoor er melkeiwitten als caseïne en wei geproduceerd worden. Solina Chau, de oprichter van de investeringsmaatschappij Horizon Ventures, proefde dit prototype melk en besloot uiteindelijk om $2 miljoen in Perfect Day te investeren. Tim Geistlinger, de chief technology officer van deze in Silicon Valley gevestigde startup, legt uit dat ze al yoghurt, kaas en ijs hebben gemaakt in hun laboratoria. En hoewel niet iedereen onder de indruk is van hun idee, zegt Geistlinger dat kritiek hen alleen maar helpt om “anders te denken”. Wij gaan ervan uit dat ze bedoelen dat ze er alleen maar ‘creatiever’ van worden.

In Nederland wordt een nieuw soort ‘weed’ gekweekt
Creatief denken was voor Jennifer Breaton, mede-oprichter van de Nederlandse startup Zeewaar ook de reden dat ze het enorme potentieel van zeewier ontdekte. Verschillende soorten van dit steeds populairder wordende ingrediënt zitten vol met eiwitten, anti-oxidanten en mineralen, waardoor zeewier inderdaad de titel ‘superfood’ verdient. Om het te kweken heb je geen land of zoet water nodig en bovendien helpt zeewier bij het terugdringen van C02 in oceaanwater. Hoewel men zeewier in de Aziatische keuken al eeuwenlang gebruikt, begint het nu – dankzij ondernemers als Breaton – ook in Europa steeds populairder te worden.

De koninklijke kombu en zeesla die Zeewaar produceert wordt gebruikt in producten als badzout, thee, chocolade, falafel, mayonaise, hotdogs en vleesloze burgers. Mark Kulsdom, de oprichter van The Dutch Weed Burger, zegt dat een zeewierburger “meer eiwit bevat dan vlees, meer calcium heeft dan melk en vetter is dan vis”. De burgers die hij maakt worden verkocht in meer dan 200 cafés en restaurants in heel Nederland. Het Amsterdamse bedrijf Seamore gebruikt ook zeewier – afkomstig uit Ierland en Frankrijk – voor de productie van pasta, wraps en zelfs ‘bacon’.

Gezond fruit, geteeld in containers
De selectie smakelijke gerechten op de menukaarten van de toekomst zou niet compleet zijn zonder duurzaam geproduceerde groenten en fruit. De Franse startup Agricool richt zich met zijn containers van 12 x 2,5 meter voor aardbeienteelt specifiek op deze markt. De containers zijn uitgerust met low-power LED’s en verticale torens waarlangs het fruit kan groeien. In deze technologierijke metalen boxen kan men met weinig water en een lage CO2-uitstoot maar liefst 7 ton aardbeien per jaar produceren. Ook gebruikt het bedrijf geen pesticiden en is het van plan om in de toekomst een verscheidenheid aan gewassen te produceren. En hoewel dit soort installaties (nog) niet in staat is om hele steden te voeden, zijn ze een teken dat steeds meer startups bereid zijn met alternatieven te komen voor de huidige schadelijke landbouwpraktijken en de milieuproblematiek die daarmee gepaard gaat.

De menukaarten van de toekomst zien er heel anders uit
Omdat de traditionele voedselproductie slecht is voor het milieu, komen steeds meer ondernemers met creatieve oplossingen: van diervriendelijk vlees en koevrije melk tot zeewier-hamburgers en containerfruit. De menukaarten van de toekomst zullen er in de toekomst in ieder geval heel anders uitzien dan nu. Nieuwe soorten voedsel zullen hopelijk bijdragen aan de vermindering van onze ecologische voetafdruk en de bescherming van onze bossen en vruchtbare grond. De grootschalige adoptie van deze nieuwe voedselsoorten zal echter ook sterk afhangen van de smaak en betaalbaarheid ervan. Gelukkig zijn deze startups ervan overtuigd dat ze hun beloften kunnen waarmaken en onze menukaarten op meerdere fronten kunnen verbeteren.
+1
arnold
@de jonge gepubliceerd 5 april 2019... we zijn ruim 3 jaar verder.
Kijk we moeten elke dag eten en zulke luchtkastelen zijn leuk maar die gaan de wereldbevolking niet voeden.
De tekorten lopen op en zullen verder oplopen.
De oorlogen en extreme droogte in combinatie met een groeiende bevolking.
De voorraden lopen nu al terug het eerste effect is dat er al flink gehamsterd word door menig consument.
de jonge
@arnold juist, gepubliceerd meer dan 3 jaar geleden, toen was het begin eral. als ik toen tegen jou had gezegd dat biefstuk in 2022 uit een 3d printer zou kunnen komen en er ontwikkelingen zouden zijn dat er met een aantal jaren geen koe meer aan te pas zou komen om melk te maken ,had je waarschijnlijk ook gezegd dat dat onzin zou zijn. de techniek gaat door, en is verder dan wij in de gaten hebben.. pvdd zit in deze transitie dieper dan wij voor mogelijk houden...‘Melk produceren uit gras kost nog vijf tot zeven jaar’

De plantaardige melk moet niet van echte koemelk te onderscheiden zijn
ZATERDAG, 2 JANUARI, 2021
Binnen vijf tot zeven jaar is het mogelijk om melk uit gras te maken zonder tussenkomst van een koe. Dat is de stellige overtuiging van Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager.

In een laboratorium in het Belgische Gent werkt Korteweg samen met een team van twintig specialisten onder de naam Those Vegan Cowboys aan deze uitvinding. ‘De sleutel is om caseïne, het dierlijke eiwit dat in melk voorkomt, zo goed mogelijk na te bootsen. Het is een kwestie van tijd en geld’, zo vertelt Korteweg in Agrarisch Magazine dat verschijnt in Noord-Nederland.

Niet van koemelk te onderscheiden
‘In 2050 is 80 procent van het vlees en de zuivel plantaardig’, zo voorspelt Korteweg. ‘Het vlees is dan beter, lekkerder en goedkoper dan het dierlijke vlees zoals wij dat nu kennen. En de door machines gemaakte lekkere, verse melk is door het ingenieuze proces niet van echte koemelk is te onderscheiden.’

Korteweg werd vijftien jaar geleden voor gek versleten toen hij vegetarisch vlees ging maken. Onder de naam De Vegetarische Slager bouwde hij in amper tien jaar tijd een bedrijf van formaat op. In 2018 verkocht hij het voor vele miljoenen aan levensmiddelenreus Unilever. De producten van De Vegatarische slager worden inmiddels verkocht in 42 landen en het bedrijf laat jaarlijks imponerende groeicijfers zien.

Beloning van 2,5 miljoen
Korteweg kiest niet voor melkvervangers uit haver, soja, kokos of amandelen, maar echte melk zoals koeien dat maken van gras. ‘Je kunt ons proces vergelijken met de spijsvertering en melkproductie in een koe. Wij vervangen de koe door micro-organismen, waarna fermentatie plaatsvindt en gras in melk wordt omgezet.’

Het team laat de ontwikkeling zeker niet op zijn beloop, want het heeft een beloning van 2,5 miljoen euro uitgeloofd voor degene die het lukt om de ontwikkeling te versnellen. In de tussentijd wordt op basis van bestaande plantaardige ingrediënten al aan een kaasvervanger gewerkt. Dat heeft door de recente samenwerking met het familiekaasbedrijf Westland uit Huizen een versnelling gekregen. De partijen willen in de zomer van 2021 een plantaardige smeerkaas op de markt brengen.
+1
arnold
@de jonge Zoals gezegd hier ga je voorlopig de wereld niet mee voeden.
De vegaproducten blijven hier in de supermarkt ook het langst liggen.
+3
weurding
@arnold macdrek gooit ze in amerika er al uit
Klussera
@arnold in de steden door d66 yuppen word het veel gekocht verschil stad en platteland groeit hard
Kars
@de jonge het is allemaal zooi wat ze produceren. Heb is een kipstuckje geprobeert. Het was gewoon paneermeel zonder smaak.
labella
@Kars en wat dacht je van vegetarische rookworst van Unox dan? Zelfs de poes lustte hem niet.😂
de jonge
The future of food. Innovation in the food industry.
Op 12 en 13 april organiseert Mikrocentrum in samenwerking met Alea Publishers, uitgever van het vakblad EVMI, Food Technology 2022. Of het nu gaat om CO2-uitstoot, voedselveiligheid, ketentransparantie, gezonde voeding of clean label; de oplossingen worden geboden door nieuwe technologie en innovaties. Tijdens Food Technology 2023 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. De volgende thema's staan centraal:

Voedselverwerking & machines
Voedselveiligheid
Food innovatie & duurzaamheid
Voedselfabriek food technology

Voedselverwerking & machines
Machines en de processen eromheen spelen een steeds grotere rol in onze voedselproductie. Betrouwbaarheid, voorspelbaarheid en systemen die de productiebewaking automatiseren zijn snel in opkomst. Industrie 4.0 wordt dominant: processen gaan van automatisch naar autonoom, aangestuurd door zelflerende systemen die door te reageren op de kleinste veranderingen kwaliteit kunnen garanderen. Maak kennis met oplossingen op het gebied van machinebouw, sensoren, robotica, vision, fotonica, drones, digitalisering, automatisering, big data, AI, visualisatie en aanverwante onderwerpen zoals smart maintenance.

Voedselveiligheid
Hoe krijgen we grip op de keten en zorgen we voor veilig voedsel? Onderwerpen als traceability en hygiëne spelen daarbij een rol. Maar ook koeltechnieken of juist het verkorten van de keten en dus dichter bij de consument produceren, bijvoorbeeld in vertical farms.

Food Technology biedt informatie over oplossingen in track & trace, beveiliging tegen fraude, distributie, transport, logistiek, energiemanagement, opslag, food lab, koeling, verpakken en vertical farming.
+1
de jonge
@de jonge och industrie 4.0 waar heb ik dat eerder gelezen?? oja dat was van die ""wappiepraat"" klaus schwab de 4de industriele revolutie oftwel the fourth industrial revolution... staat gewoon op internet...
de jonge
Welke banen worden het meest getroffen?
De 4e industriële revolutie zal een impact hebben op bijna elke sector, waarbij The Economist voorspelt dat 50% van de banen kwetsbaar is voor automatisering. Sommige industrieën zijn echter eerder geautomatiseerd dan andere, omdat robots, zoals menselijke werknemers, een bepaalde specifieke vaardigheden hebben.

In de nabije toekomst kunnen we een vermindering van het aantal fulltime medewerkers in productie- en landbouwfuncties verwachten, aangezien veel van deze functies al worden uitgefaseerd als gevolg van toenemende automatisering. Robots kunnen ook effectiever en veiliger taken afhandelen in industriële fabrieken en als zodanig dateert hun gebruik in de productie al in de jaren '70 .

De OESO heeft een lijst vrijgegeven met de kans dat rollen, binnen specifieke industrieën, verouderd of geautomatiseerd worden. Bovenaan de lijst staan ​​beroepen in de sectoren voedselbereiding, bouw, schoonmaak, autorijden en landbouw.
+1
arnold
@de jonge Leuk verhaal je kunt er weinig mee.
365 dagen per jaar voedsel daar gaat het om en dan zelfvoorzienend.
+2
Leo,s vriend
@de jonge Wat maak je een bult kouwe drukte, die industriële revolutie, of hoe je het ook wil noemen is toch al meer als 100 jaar aan de gang?
Onze voorouders hadden 15 koeien,een hand vol kippen en varkens en een paard. Daarvoor hadden ze een knecht, een meid en heel veel noaberhulp nodig, nu melken we 100 koeien in ons eentje, en hebben nog tijd over om op prikkebord te reageren.
+2
grupstalboer
Nog flink wat vaccineren en er hoeft steeds minder voedsel te komen.
Stikstof was vroeger een element nodig voor de groei van alles in de natuur.
Hoelang blijven de WEF puppets de dienst uitmaken??
de jonge
Zorg voor voedselrationering en een dieet op basis van de codex alimentarius@grupstalboer en wat is die codex alimentarius? is ook gewoon lnv !!De Codex Alimentarius Commission (Codex) is een internationaal forum waaraan door 189 landen en 1 organisatie (Europese Unie) wordt deelgenomen. Het laatste lid is Eswatini, het voormalige Swaziland. Dit forum ontwikkelt internationale normen voor voedselproducten, met als doel de internationale volksgezondheid te beschermen en de eerlijkheid van de handel in voedselproducten te bevorderen.

De Codex is een VN-organisatie, onder de vlag van zowel de FAO (Internationale Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties) en de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). In Nederland valt de verantwoordelijkheid voor de deelname aan dit internationale forum deels onder het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en deels onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
arnold
@de jonge Uw reactie komt bij mij over als een onsamenhangend verhaal maar even een vraag.
Dit is het melkveehoudersprikebord bent u veehouder??
de jonge
Codex Alimentarius
De Codex Alimentarius Commissie (Codex) streeft naar veilige voedingsmiddelen en eerlijke handel in voedingsmiddelen. Hiervoor ontwikkelt zij internationale normen.
De Codex is een organisatie van de Verenigde Naties waaraan 186 landen en de Europese Unie deelnemen.

De Codex Alimentarius is geen wetgeving. De EU en landen kunnen de normen vrijwillig in hun wetgeving opnemen en bedrijven kunnen vrijwillig voldoen aan de normen.

Omschrijving
Het produceren van voedsel brengt risico’s met zich mee. Er kunnen bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen in voeding terechtkomen. De Codex Alimentarius Commissie (Codex) streeft naar veilige voedingsmiddelen en eerlijke handel in voedingsmiddelen.

De Codex is een organisatie van de Verenigde Naties die is opgericht door twee andere VN organisaties: de FAO (Food and Agricultural Organization) en WHO (World Health Organization).

Aan de Codex nemen 186 landen en de Europese Unie deel.

Taken van de Codex Alimentarius
Codex Alimentarius is Latijn voor voedingsmiddelenwet. De Codex Alimentarius is echter geen wetgeving. Het is een grote verzameling aan normen die de veiligheid van voedingsmiddelen waarborgen.

Veel landen en de EU gebruiken de normen van de Codex als leidraad bij het maken van wetgeving. Vaak gebruiken bedrijven de normen als leidraad voor de productie van veilige voedingsmiddelen.

De Codex is leidend bij conflicten waar geen wetgeving voor is.

Adviesorganen
De Codex krijgt wetenschappelijk advies van vier organen van de Verenigde Naties. Deze organen vallen net als Codex onder de verantwoordelijkheid van FAO en WHO:

Het ‘Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives’ (JECFA) adviseert over de veiligheid van additieven, zoals E-nummers.
De ‘Joint FAO/WHO Meeting on Pesticide Residues’ (JMPR) adviseert over de veiligheid van schadelijke stoffen, diergeneesmiddelen en bestrijdingsmiddelen.
De ‘Joint FAO/WHO Meetings on Microbiological Risk Assessments’ (JEMRA) kijkt naar microbiologische risico’s.
Het ‘Joint FAO/WHO expert panel on GM Food Risk Assessments’ adviseert over risico’s van voedsel dat genetisch gemodificeerde planten of dieren bevat.
+2
arnold
@de jongedat heeft niet zoveel met de vraag te maken lijkt mij.
Probleem is dat de meeste mensen nog niet in staat zijn hun eigen groente te verbouwen maar wel precies weten hoe het moet.
+1
stefanus
@de jonge Ook al zie je het misschien als bedreiging, bij alles blijf je boeren en grond nodig hebben.
+1
de jonge
@stefanus bij vlees uit de d3 printer is geen grond nodig, en dan deze nog...rtlnieuws.nl/economie/business/….... Ik vraag mij dan werkelijk af, steken degenen die denken dat dit wappiepraat is en we in de toekomst (en dan heb ik het over een ik houd het ruim aan 75 jaar) de boeren nog nodig zijn, de kop zelf niet in het zand? Dit is toch een richting die is ingegaan en verder zal worden uitgebreid, of lees ik andere kranten met andere artikelen..
+2
bio boer
@de jonge je kunt geen product maken van niks er is altijd input nodig er zal ook stuk minder voeding stoffen in zitten
+1
de hoef
Welke fabriek heeft carola geopend vorig jaar van een familie lid
+2
Grazy
You vil eat ze bugz & you vil be happy!

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+2
jordi 1455
@Grazy Het WEF kwam ook met het idee om zonnestralen te blokkeren.
weforum.org/agenda/2022/…
Maar Mr. Burns was hem voor.

ronald73
@jordi 1455
Voorstanders van complottheorieen wijzen ook al op oude Hollywoodproducties die gaan over de uitbraak van dodelijke virussen en bacterien om de mensheid alvast angst aan te jagen mocht de wereld in de toekomst te maken krijgen met bijv. een relatief onschuldig griepje, of bijv. een buitenaardse invasie.
Dat filmpje van de Simpsons zou een goed voorbeeld kunnen zijn van een 'inside-joke' van het netwerk dat controle probeert te krijgen over de mensheid (volgens voorstanders van complottheorieen 😉 )
+1
marcsterreborn
Nog even en de wappie-boeren nemen het over hier...
Twentsch Land
Wappie-boeren

Waar moet je aan voldoen om deze nominatie te krijgen ?

@marcsterreborn
Noordoost
@marcsterreborn je bedoelt snappie boeren
Grasbaal
Quote Reactie van @marcsterreborn:
Nog even en de wappie-boeren nemen het over hier...

De Weffende Wappies blijken gewoon zeer conservatief te zijn en zijn principieel tegen elke nieuwe innovatie en in plaats van mee te liften of kansen te zien schuiven ze alles op het "grote kwaad".
+1
marcsterreborn
@Grasbaal in zekere zin heb ik er bewondering voor hoe ze het allemaal verzonnen krijgen...
+4
weurding
@marcsterreborn tja, dat kun je ook zeggen van de huidige stikstofproblematiek, had je 5 tot 10 jaar geleden gezegd dat de huidige voorstellen er kwamen te liggen werd je ook weggehoond, ben wat betreft WEF er ook niet nog niet gerust op, tijd zal het leren, dat er wat bekokstoofd wordt is mij wel zeker
ronald73
Quote Reactie van @marcsterreborn:
in zekere zin heb ik er bewondering voor hoe ze het allemaal verzonnen krijgen...

Bij wie controleer jij wat er allemaal verzonnen is en wat niet?
+2
RSIB
@Grasbaal ik vind dit wel wat makkelik om deze nadenkende mensen zo weg te zetten. Vaak zit de waarheid ergens in het midden.
de jonge
@Grasbaal vertel grasbaal, hoeveel boeren denk jij dat er over 50 jaar nog in nederland over zijn....
Grasbaal
@de jonge daar hoef je geen profeet voor te zijn; een ding is zeker, minder als nu....
+1
Jannus
Quote Reactie van @Grasbaal:
een ding is zeker, minder als nu....

Boeren blijven net als onkruid altijd ergens opduiken,weet dat er zeer jonge boeren vanuit de hobbykant al een leuk spulletje bij elkaar hebben gesprokkeld en al lerende groeien in professionaliteit en ook meer ruimte krijgen hun ambities te exploiteren.

Zie ook boeren met de vingers achter de bretels het loodje leggen
weurding
@Grasbaal gelukkig dat er nog mensen zijn die het eten van insecten als innovatie zien, de beffende buggies...?
Grasbaal
Quote Reactie van @weurding:
gelukkig dat er nog mensen zijn die het eten van insecten als innovatie zien, de beffende buggies...?

50 jaar terug had niemand kunnen bedenken wat er hier vandaag op het menu staat. Over 50 jaar is dat weer heel anders. Heb 20 jaar terug in Malaysia al insecten geproefd, was toen niet verkeerd maar zalig is anders. t zal vast voedzaam zijn. Garnalen vind ik wel zalig en heb afgelopen week in België van een meer dan zalige biefstuk genoten.
weurding
@Grasbaal garnalen lust ik ook graag, zowel de kleine als de gamba, eet eigenlijk alles wel, maar meelwormen en sprinkhanen....
Grazy
@marcsterreborn 🤣Wees daar maar niet bang voor, only fools argue with fools.
Jannus
Quote Reactie van @marcsterreborn:
ze het allemaal verzonnen krijgen...

Ken wel zg wappies die heel veel geld verdient hebben aan hun eigengereide denk- en visievermogen dus ga je over verzinsels praten dan kun je denk ik achteraan in de rij aan sluiten
+1
cs-agrar
Er is geen tekort joh, even naar de winkel, ligt zat

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot voedselproductie , eten en den haag ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
60
DEELNEMERS
31
WEERGAVES
0