Minder droogte door kruiden tussen het boerengras: ‘Ik had nooit geleerd dat het ook zonder kunstmest kan’

Ruim 800 boeren deden de afgelopen twee jaar mee aan een project om gras te zaaien met veel kruiden. Het resultaat is minder droogte en meer biodiv...

Deel dit artikel

Reacties

BertK
Er valt net zo veel.
+1
mlkvhoudr
@BertK verschil zie je wel hoor klaver doet het ook beter net als ridderzuring.......
+1
-Jan-
@mlkvhoudr Hier ook de klavers doen het goed alleen niet te kort weiden
grös
@mlkvhoudr
Heb ook vorig jaar wat doorgezaaid, nu is dat perceel helemaal verdroogd, alleen de cichorei zie je overal bovenuit groeien. Klavers veel minder, denk dat de Vredo te diep stond.
+2
mlkvhoudr
@grös ik heb de moed met doorzaaien beetje op gegeven hier wat betreft klavers
spotmelker
@mlkvhoudr pH te laag?
marcsterreborn
@spotmelker het valt mij vaak ook niet mee. Je moet het nodige geluk hebben met de omstandigheden na het zaaien. Wel heb ik geleerd dat je niet te snel moet oordelen. Soms zie je een jaar later pas ineens flink meer klaver in een perceel...
mlkvhoudr
@marcsterreborn lang duren doet het sowieso met doorzaaien bij mij wel tenminste
mlkvhoudr
@spotmelker zou eens kunnen kijken als ik het nog eens weer probeer
+1
grös
@mlkvhoudr
Heb ook wel eens geluk mee gehad, ik denk dat Ph, bemesting, hoogte van het gras alles meespeeld. Zwarte plekken zaaien altijd makkelijk door. Ik ga er vervolgens goed kort maaien in het najaar en dan flink loskrabben met een wiedeg en graag direct regen. Misschien ook wel gewoon met de Güttler wiedeg zaaien en de cambridgerol er nog achter, beste ervaring was dezelfde avond regen er op.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot gras , zaaien , droogte , kunstmest en kruiden ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!