Baas Heijmans: combineer uitkopen met oplossen woningnood



Quote:
Waarom combineren we het uitkopen van boeren niet met het oplossen van de woningnood? Dat vraagt topman Ton Hillen van bouwconcern Heijmans zich hardop af.

Deel dit artikel

Reacties

+11
Twentsch Land
Het was allemaal al wel duidelijk maar toch zijn er steeds meer die met de aap uit de mouw durfen te komen .... tijdje geleden iets gelezen ( misschien wel hier op het prikkebord maar weet het niet meer zeker ) hoe de indianen in Amerika zijn benaderd, behandeld en verdreven door o.a. dit soort bazen.....moet de laatste tijd steeds vaker denken aan dat verhaal want er zijn veel overeenkomsten.

Wij als boeren van Nederland moeten waken en zorgen dat dit soort bazen niet meer macht krijgen want alle mooie en onderhouden landschappen die wij boeren hebben gemaakt, onderhouden en zelfs voedsel op hebben weten te verbouwen voor mens en dier mogen we nooit kapot laten maken door dit soort mensen.

Ze gaan maar huizen bouwen in andere landen op onvruchtbare grond.
jg
@Twentsch Land Zoals je kunt lezen heeft Hillen het over eigenaren die vrijwillig willen verkopen voor woningbouw. Wat is daar mis mee ?
Twentsch Land
Dat wordt ons voor gehouden, het is een verleidelijk zoet houdertje .... onteigening staat nog steeds op tafel en zolang die niet van tafel is is dat wat ik schrijf de toekomstige realiteit ... denk maar eens na over de nieuwe inrichting van Nederland ....

Op enkele plekken een bedrijf opkopen betekent niet dat daar het geschikt is voor een woonwijk , voor een woonwijk is een hele andere structuur nodig.

Wanneer onteigening totaal van tafel is overal zal ik misschien een andere gedachte krijgen....maar apen in de mouwen blijven frees ik.

@jg
+1
jg
@Twentsch Land Plekken die niet geschikt zijn voor woningbouw worden niet gekocht .
+1
duitser
@jg nou jullie mogen toch niet meer stikstof produceren? Wat nu ingeleverd zou moeten worden is al verbruikt. Dus bouw kan nog helemaal niet los. Betekent dat er nog Saneringsfase 2 komt
jg
@duitser Was iets met latente ruimte….
duitser
@jg geloof er maar niks van. Je weet toch dat wanneer alle activiteiten Nederland gestopt worden de doelen nog niet gehaald worden? Dus dit is de 1e fase. Wanneer de overheid dan weer gaat bouwen komt de MOB weer in opstand. Doodlopende weg waar overheid ook niet bij nadenkt.
stefanus
@jg Wat als jou buurman z'n grond vrijwillig verkoopt en daar een woonwijk wordt gebouwd ?
jg
@stefanus Daar zijn procedures voor.
stefanus
@jg Die hou je in je eentje niet tegen, alleen kan je die hooguit paar jaar uitstellen.
jg
@stefanus De consequentie van wonen werken en leven in Nederland is dat alles kort bij elkaar plaats vindt. Dat vraagt tolerantie van iedereen die Nederlander wil zijn.
stefanus
@jg Iedereen is tolerant totdat een bepaald probleem te dichtbij komt. Iedereen wil een betere wereld zolang ie er zelf maar niet slechter van wordt.
+1
weurding
@jg quote
Dat vraagt tolerantie van iedereen die Nederlander wil zijn.

Dat zijn er helaas veulsteveul
jg
@weurding Geeft aan hoe goed het leven is in Nederland
+1
kanniewaarzijn
@jg Zolang het duurt...
weurding
@jg geeft meer aan hoe men lekker gemaakt wordt hier heen te trekken...... free money
j h p
@jg En de boer wordt inmiddels door Den Haag al niet meer getolereerd.
+3
kanniewaarzijn
Ik herken de uitspraken van Hillen als.....de overheidsplannen!
+2
cjw73
@kanniewaarzijn het gaat hem alleen om zijn eigen portemonnee.
+1
Jannus
Quote Reactie van @cjw73:
zijn eigen portemonnee.

Zat deze meneer ook niet in de bouwfraude zaak met van de Bos als klokkenluider?die man hebben ze toch ook neer gesabeld
DJ-D
Veestapel oostvaardersplassen opeten en daar woningen bouwen. En de reden dat er dan minder stikstof komt moet dan zijn: alleen mensen die werk daar in de buurt hebben of willen mogen daar wonen. Zonder hond want een keutel per ha zorgt al voor extra stikstofuitstoot.
p.w.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0