‘De overheid had eerder harder moeten optreden’

Traag overheidsoptreden tegen boerenprotesten werkt radicalisering in de hand. Dat zegt Kees van den Bos, hoogleraar sociale psychologie en radicaliseringsexpert.

Merijn van Nuland
Brandende hooibalen, autobanden en zelfs asbest. Met allerhande barricades op snelwegen zetten boeren de afgelopen dagen hun protest tegen het stikstofbeleid kracht bij. Het leidde woensdagnacht tot verschillende ongelukken waarbij automobilisten met de schrik vrijkwamen. Het boerenprotest wordt steeds grimmiger, blijkt ook uit doodsbedreigingen aan het adres van puinruimers die de barricades moeten opruimen.

Deel dit artikel

Reacties

weurding
Via app

(klik om te vergroten)

Porky
Vreemd dat ik deze man nooit gehoord heb over de acties van kick out zwarte Piet en bij extensies rebellion, zal dan ook wel een D66 stemmer zijn , die hoor je enkel in de media als anders denkende actie voeren
Porky
Traag optreden tegen de radicale moslims werkt ook radicalisering in de hand, daar lees ik v links nooit over

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot asbest , bos , protest , overheid , stikstofbeleid , boerenprotest en boerenprotesten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0