Samenwerking tussen Milcobel en Delhaize voor een betere melkprijs

Vanaf vandaag stelt Delhaize halfvolle melk van AA-kwaliteit, afkomstig van Milcobel in zijn rekken. “De hogere prijs die voor die melk zal worden gevraagd (85 eurocent per liter, BTW inbegrepen) moet bijdragen tot een betere vergoeding voor de meer dan 3.000 melkveehouders van deze coöperatie”, zo stelt Delhaize in een mededeling.

Daarin wordt ook beklemtoond dat het gaat om melk van hoge kwaliteit, afkomstig van melkveebedrijven die zich houden aan strenge vastgelegde eisen op het vlak van de gezondheid van de dieren, de melkinstallatie, milieuzorg, de ophaling en de kwaliteit van de geleverde melk. Er moet dus zeer hygiënisch te werk worden gegaan en het melkvee staat onder voortdurende gezondheidscontrole.

Bij Milcobel wijst men er op dat door die samenwerking voor het eerst een nieuw soort zakelijke relatie met een retailer werd tot stand gebracht die moet leiden tot een win-winsituatie voor alle betrokken partijen. Om de consument te overtuigen wordt vooral gemikt op het kwaliteitsaspect en ook op het coöperatieve verhaal, waarvoor nogal wat consumenten ontvankelijk zouden zijn.

Merken we op dat voor de komende weken nog gelijkaardige initatieven, o.m. uitgaande van EMB, worden aangekondigd.

Bron:[www.landbouwleven.be]

Deel dit artikel

Reacties

anonymous_294
alé als milcobelleveraar ben ik es benieuwd....maar geloof er wel niet veel aan want de uitbetaalde melkprijs van milcobel is nog altijd hoofdzakelijk gevestigd op de melkpoeders en kaas

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melk , melkprijs , melkvee , emb , gezondheid , dieren , melkveehouders , btw en milcobel ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0