Rutte spreekt weer met boeren, 'bezorgdheid en woede overheersen nog'Quote:
Het is het tweede gesprek dat Rutte met vertegenwoordigers van de agrarische sector voert over het voorgenomen stikstofbeleid.

Deel dit artikel

Reacties

+9
rene-de-jong
"Het was een constructief gesprek", zegt Thieu Bongers. "Hij heeft goed geluisterd. Ik hoop dat er toch nog mogelijkheden zijn."

Is dit niet een beetje naïef ??

Met alleen de NOS (staatsomroep) erbij is dit niets meer of minder dan een RUTTE promofilm

Er gaat na deze promo NIETS maar dan ook NIETS veranderen, alleen vanavond in Nieuwsuur wordt de opgestroopte mouwen van deze 'aanpakker' weer eens op de TV getoond.
+4
Theo61
@rene-de-jong Zo denk ik er ook over, het is gewoon reclame voor Rutte, ik snap niet dat er boeren zijn die hier aan mee willen werken.
sorry
@Theo61 het ruitjesoverhemd van tjeerd ontbrak er nog aan
+1
Todi
@rene-de-jong Rutte moet eerst met remkes praten. En dan conclusie : OPROTTEN.
Melkveehouder.
@rene-de-jong Snap er helemaal niks van dat Rutte nou juist bij Limburgse CDA boeren aanschuift. Thieu is CDA-raadslid en Lacroix is behalve CDA-er ook ledenraadslid bij RFC heb ik begrepen. Wie, of welke organisatie, heeft dit bedacht?

Dezelfde Rutte die Remkes als bemiddelaar naar voren schuift en hier kost wat kost aan vast houdt.

Of het er mee te maken heeft weet ik niet, maar kan me herinneren dat Remkes als kopstuk van het onderzoek in het verleden enkele Limburgse CDA gedeputeerden heeft vrijgepleit na een door hem uitgevoerd integriteitsonderzoek.
Jean-PierreK
@Melkveehouder. , volgens mij is Lacroix al een hele poos geen CDAer meer.
Jean-PierreK
@Melkveehouder. , volgens mij was Remkes destijds vervangend Gouverneur. Hij was volgens mij geen kopstuk van het onderzoek. Voorzitter van het onderzoek kwam volgens mij van PvdA.
jan 10
Wel netjes dat hij bij de boeren om de tafel gaat zitten.Maar ook rijkelijk laat nu de geest uit de fles is.
Hopelijk luistert hij naar de boeren/innen en kiept het hele stikstof verhaal in de prullebak.
Daarna met schone lei beginnen en boeren met rust laten.....
mlkvhoudr
@jan 10 las vandaag een artikel v het NRC over stoppers regeling, 1 boer wacht al jaren op nieuwe vergunning, tegelijkertijd wil de politiek haast maken

#gaathemnevernooitnietwordenindezetekortetermijn

nrc.nl/nieuws/2022/…
+15
laatste strijder
Rutte ziet en merkt dat de partij BBB zéér intrek wordt , dus glibbert hij dat pad ook op , geduwt door de VVD-achterban . Red de VVD meubelen !
Hopelijk worden ze de eerst volgende verkiezingen weggevaagd . vieze diknekken .
+2
spotmelker
@laatste strijder Precies, ze doe het om hun eigen clubje te redden en de rest kan doodvallen. Dat is ook de reden dat Remkes achter de bar vandaan moet komen.
+3
Twentsch Land
Met deze gesprekken wordt geprobeerd dat de boeren begrip krijgen voor de plannen van de overheid en verders niks ..... het heeft dan ook totaal geen nut om deze gesprekken aan te gaan, het enigste wat het opleverd is dat de overheid kan zeggen van wij zijn in gesprek gegaan maar de agrarische sector wil niks.

Beste is geen gesprekken meer, laat de overheid in de media maar eerst met voorstellen komen en indien interssant genoeg kan men in gesprek gaan.
richard melkvee
Rutten in samenwerking met staatsomroep.
Ze weten wel waar ze heen gaan en brengen het slim.
Nos helpt Rutten wel goed.
Hopen dat LTO en NAJK zich aan hun woord houden .
Ik denk van wel en dan is het feest van Rutten en Nos snel afgelopen
mlkvhoudr
Bewegend beeld

+1
matt
@mlkvhoudr rutte word staluitgeveegd🙂)
+1
mlkvhoudr
@matt ik zag de symboliek ook toen ik me bedacht dat dat ding moov heet😄
+1
kanniewaarzijn
@mlkvhoudr Het was weer een leuke show......voor de naïevelingen onder ons.
+3
mlkvhoudr
@kanniewaarzijn voor een mooie show hadden ze een mooie jonge limburgse boerin voor de camera moeten krijgen die speciaal voor de prikkers op zijn limburgs zou zeggen : ik zie u graag 😄 Dat taaltje en de mensen in dat gebied dat is net of de mensen daar nooit kwaad zijn ook al zijn ze het nu wel het klinkt toch gezellig
+3
BertK
Niet gek dat woede en bezorgdheid overheersen als er bijna dagelijks fouten geconstateerd worden in het stikstof sprookje door die ongelovige boeren. Dat blijft nog wel even zo, geld strooien helpt niet om vertrouwen te winnen, dat is omkoperij.
+1
robotmelker
Is dat ook die boer waar de burgers laatst een emmer mensenstront konden inleveren?? Om de kringloop te sluiten... Whaha zal die Bongers nu achter die witte kadetten van Rutte hebben gezeten voor een keutel te vangen.... Wat een gesprekleider voor de sector!!
+3
Jean-PierreK
@robotmelker , je kunt het ook omdraaien. Als Rutte de meest constructieve optimistische boeren uitzoekt om mee te praten en vervolgens leidt dat tot een kopje met 'bezorgdheid en woede' dan dringt het misschien toch tot hem door dat er iets niet helemaal goed gaat.
sorry
Quote Reactie van @Jean-PierreK:
misschien toch tot hem door dat er iets niet helemaal goed gaat.

zou het?

+2
dewittemotor
Samenvatting laatste week: terwijl de domme boertjes wat toeterend en vlaggen omdraaiend door Nederland trekken hebben de grote jongens (RFC, RABO. LELY, AGRIFIRM) elkaar gevonden. Je komt ze steeds knuffelend met elkaar tegen. Zie ook dat filmpje hierboven weer.

Conclusie: de maken de boer compleet slaaf van het systeem en enigste wat wij nog moeten is werken en krom liggen voor hun: 365 dagen per jaar. Als je daar gek genoeg voor bent, mag je blijven. Wil je ook nog wat genieten dan is de uitgang de enigste route (en de beste).

En denk maar niet dat het de bedoeling is dat we nog wat gronden etc in eigendom mogen houden voor ons pensioen etc,. Die proberen ze zich ook te bemachtigen. Dat regelt de RABO wel
arie.j
Heeft hier iemand er zicht op hoeveel doorsnee melkveebedrijven er uitgekocht moeten worden om alle zgn. PAS bedrijven in orde te krijgen volgens de huidige( kennelijk in beton gegoten) wetgeving?
mlkvhoudr
@arie.j plan wetgeving is het nog niet maar ook geen zicht op
Twentsch Land
Daar ben ik ook benieuwd naar. Heb de indruk dat men het over een getal wil/gaat hebben voor alle dieren/gerealiseerde stalruimte.

Feitelijk is nodig dat wat tussen vergund is op aanwijsdatum natura 2000 bv 2004 en op de aanvraag pas.

@arie.j
BertK
@arie.j Wat is een doorsnee bedrijf? Maximaal zal je alle PAS-melders opkopen (3.500 van 0,1 mol oid), koop je een piekbelaster van 2 mol kun je 20 PAS-melders van 0,1 mol helpen. Blijft koffiedik kijken, wie wil wat.
+1
jan-cees
@arie.j kun jezelf redelijk uitrekenen 3500
Pasmelders gemiddeld zijn dat iets grotere bedrijven zeg gemiddeld 125 koeien bij extern salderen gaat 30% eerst naar natuur
3500x125=437500 gemiddelde in nederland is 100 melkkoeien per bedrijf zou 4375 bedrijven opkoop zijn + de 30% afroming voor natuur = 1312 komt op totaal van 5687 bedrijven opkopen om Pasmelders te redden . Als je er vanuit gaat dat de gehele stikstofruimte van de Pasmelder moet worden gelegaliseerd.
Je zou nog kunnen proberen de laatst bekende vergunde situatie als uitgangspunt te nemen dat is in veel gevallen 1994 dan zou je alleen het groeideel hoeven te legaliseren . Maar momenteel is de beleidsrichting dat voor Pasmelders legalisering de gehele vergunning moet worden gecompenseerd

Wie denkt dat de Pasmelders door overheid en de gebiedsprocessen snel worden geholpen maken dus een redelijk grote denkfout
Jean-PierreK
@jan-cees , ik dacht dat het bij pasmelders ook om depositie ging en niet om emissie... Dus dat je geluk moest hebben dat iemand in jouw omgeving zich liet opkopen.
jan-cees
@Jean-PierreK gaat om ruimte in vergunning die 3500 pasmelders zitten ook redelijk verspreid in de veehouderij gebieden ga ik vanuit en niet allemaal op een kluitje
HansBa
@jan-cees overheid en snel is een illusie.
Belangrijkste is dat het goed komt. En gedurende die tijd kan je toch net als Zandvoort terug vallen op je oude vergunning.
Noorderling
@HansBa
Moet die er wel zijn.
Zijn nogal wat akkerbouwbedrijven omgezet naar melkvee en hoefden niks van provincie.
Grietje62
@jan-cees Maar moet die ruimte voor PAS-melders niet wegkomen bij bedrijven met NB vergunning? Een PAS-melder uitkopen levert toch niets op? Die heeft niets vergund...??
Twentsch Land
Pasmelders uitkopen heeft zeker nut want die hoeven dan niet meer voorzien worden van een Nb .... sterker nog ! Een pasmelders uitkopen zal juridisch eenvoudiger zijn dan een bedrijf met Nb .... tenzij alles op vrijwillige basis gaat, dan maakt het niet uit.

Maar kan nog maar zo dat het grootste gevaar zit in wat Jan Cees schreef !

Fosfaatrechten omzetten in dierrechten en er kan generiek 10 procent gekort worden zonder recht op schadevergoeding.

@Grietje62
Johannushoeve cv
@Grietje62 deze zijn wel al ingetekend in de berekingen van de stikstof uitstoot .
+1
John Spithoven
stikstofclaim.nl/updates/…

Er is maar 1 manier om PAS knelgevallen snel te helpen waarbij latente ruimte ook nog waarde kan krijgen .

Alternatief is PAS knelgevallen en latente ruimte verloren.

Als je latente ruimte laat opkopen door de overheid en labelt voor de knelgevallen, vrijwillig, is de druk van de ketel en uiteindelijk iedereen geholpen.
jan-cees
@John Spithoven dat klopt en de enigste die dat tot nu toe heeft begrepen is Bart Kemp De rest zit als stelletje konijnen in koplampen te kijken en ziet de BMW van Van der Wal niet op zich afkomen🙈🙈
freerk-heidinga
@jan-cees even wat anders, hoe staat het met het onderzoek naar de droge depositie, door de Universiteit van Amsterdam? Dat is toch eind dit jaar klaar?
jan-cees
@freerk-heidinga communicatie over uva onderzoek doet uva kan ik verder niets over zeggen
+1
rene-de-jong
@John Spithoven De andere manier is even simpel als logisch en is door TNO aangedragen;
melkvee.nl/artikel/…

NIET gewenst aldus de LNV ambtenaren via de minister.

1400 mol is NIET schadelijk en 1400,06 is en blijft SIGNIFICANT
Bij TNO werken domkoppen, ook in DTSL deugen ze niet, de rest van de EU idem

0,05 is SIGNIFICANT punt uit aldus de Dictator op LNV die hier het beleid bepaald en aan de lopende band het parlement misleid.


Volgens TNO is 0,005 niet significant te noemen, een norm vergelijkbaar met Dtsl (7 mol) is zeer redelijk en verdedigbaar. Ook heeft de EU hier geen ENKEL probleem mee, je hoeft hiervoor dan ook niet naar Brussel.

Om een klein vergelijk te maken; stel het minimum loon is E 1400,= en dit gaan we met een stuiver verhogen.
Dit noemen we vervolgens SIGNIFICANT omdat de ambtenaren van de belastingdienst dit vinden en dit via de minister van financiën naar buiten brengt.

Ik vermoed dat er dan ietsje weerstand zal komen...............
John Spithoven
@rene-de-jong klopt René
Een significantie van 0.005 mol verwachten van een model dat 100 % onnauwkeurigheden heeft in zijn berekening geeft op alle vlakken problemen. Een politieke keuze, dus ook een politieke onwil.Daarom verdient de coalitie ook geen enkel respect.

PAS knelgevallen snel helpen gaat met latente ruimte
Achtergehouden TNO rapport dat bij de onnauwkeurigheden van 100 % aangeeft dat een significantie kleiner dan 7 mol de passende beoordeling zinloos is , is ook een route. Maar die zal bij de rechter afgedwongen moeren worden. Ook zal daar een wetswijziging aan vooraf moeten gaan.

En bij een tweede kamer die in meerderheid de politieke onwil heeft om überhaupt iets op te lossen, wordt dat een bewandelbare maar lange weg.
Johannushoeve cv
@John Spithoven was er niet iets dat het computer programma dit niet aan kon ?
+1
John Spithoven
@Johannushoeve cv dat was wat v d Walervan maakte in haar kamerbrief, ja

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot stikstofbeleid ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!