Een bemiddelaar lost de stikstofcrisis niet op (column)

Het Kamerdebat zou gaan over maatschappelijke onrust als gevolg van het boerenprotest dat door een deel van de demonstranten wordt gebruikt om te rellen, politiemensen aan te vallen, autowegen te blokkeren, strobalen in brand te steken en politici te bedreigen. Iedereen was het erover eens dat de relschoppers een grens waren overgegaan. Zelfs Gideon van Meijeren (Forum voor Democratie) veroordeelde het boerengeweld, zij het heel iel en pas na stevig aandringen van GL-leider Jesse Klaver.

Demonstreren is prima, maar je gebruikt geen geweld om je gelijk af te dwingen. Je intimideert en bedreigt geen politici omdat zij er een andere mening op na houden. Je hindert geen onschuldige burgers, op weg naar hun werk. Dat zijn verwerpelijke methodes die thuishoren in een bestel waar de macht van de sterkste geldt, waar de dictator regeert. Maar niet in een democratie.

Deel dit artikel

Reacties

hans1980
Misschien is het grootste gevaar wwl onze lto die gaat straks door de knieën

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot geweld , brand , burgers , klaver , stikstofcrisis en boerenprotest ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!