Iedereen klaar voor Maandag?

Of heeft d66 gewonnen?

Deel dit artikel

Reacties

+1
Nevergiveup
Moet nog ff vlucht boeken ☝️ , dan mag ik er vast door van de Barretten
+2
hypotheekboer
Maandag 12u, nadat de sirenes zijn afgegaan, een uurtje carbidschieten, ook in de steden. Tis oorlog he.
Weten ze dat het menens is, maar houd je het wel publieksvriendelijk.
-Jan-
Wat een gelebber zeg,Bart verteld goed hoe het gaat


en gelijk de zwarte cros er weer achteraan,mooi maar stoot ook veel stikstof uit

+3
mlkvhoudr
@-Jan- Bart verwoord wat we hier ook zeggen er is gebrek aan gelijkwaardigheid dat moet eerst recht getrokken worden.
Een overheid is er voor alle burgers innovatie (wat we eerder technische oplossingen noemden) ik heb er een hekel aan maar als het om stikstof reductie gaat gaat het om stikstof reductie en niet om minder dieren dat verwoord Bart goed.
Minder dieren van prima via vrijwillige opkoop
+4
Nevergiveup
@mlkvhoudr er komen er toch wel minder de komende 10 jaar , na 25 jaar boertje bashen word het aantal opvolgers miniem
+4
weurding
@Nevergiveup de mensheid vernietigd zichzelf, er zijn er zoveel zo zat van de regels en controles dat er maar weinig meer de zin noch de kennis hebben in de toekomst om nog voedsel te verbouwen of vee te houden
+7
George
Quote Reactie van @Nevergiveup:
25 jaar boertje bashen

Inderdaad dat is wat er is gebeurd. Boeren opzadelen met allerlei domme regelgeving en zware eisen stellen aan hun producten en ze er niks voor betalen. Maar nog kregen ze de boeren niet snel genoeg weg en nu dus deze stikstofonzin om de laatste op te ruimen.
+1
-Jan-
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
er is gebrek aan gelijkwaardigheid

Rutte doctrine,daar hebben we nu mee te maken en dat riekt naar wetteloosheid of dictaatstaat
+3
-Jan-
@-Jan- Luister en huiver

+1
hans1980
@-Jan- erg goede discussie 👍
+1
Nevergiveup
@-Jan- het is verschrikkelijk in de politiek , schaamteloos , weg met die ZOOI in de Haag !!!!!
Bietenbrug
met werklust 🔱💪💪
Nevergiveup
+2
Newholland12
Alles is geladen
Klaar voor gehaktdag
+2
HansBa
@Newholland12 ik zou er maandag baal dag van maken. Iedereen een ronde/vierkante baal meenemen en met tekst over de N doelen halveren/verlagen of van tafel erop.Balen verspreid over NL achterlaten. Is ons doel ook duidelijk.
+2
Bartlehiemboer
Mijn vraag is, wat doen we dinsdag???

Een ieder komt weer thuis op maandag.
Alles waarschijnlijk bezet geweest.
Boetes vliegen je om de oren.
Vernielingen moeten weer hersteld worden

En het kabinet gaat gewoon door, einde van de boeren in Nederland.

Ik heb al beelden gezien van boeren die melk laten weg vloeien.
Is dit niet de enige oplossing op het moment?
Zoals onze voerleverancier zei, als we dit met zijn allen kunnen oppakken. Iedereen zou moeten mee doen. Melkvergoeding zou door fabriek of leveranciers gefinancierd moeten of kunnen worden

Natuurlijk ben ik ook tegen vernietiging van goed voedsel, en weten we dat er elders in de wereld mensen om vallen. Maar zoals het nu al jaren gaat met dit kabinet, is dit beeld niet langer voor Afrika weggelegd en zijn wij de volgende in de rij. Tenzij we nu iets doen wat tegen onze principes in gaat....

Ik zou anders niet weten hoe de stedelingen in te laten zien waar de boer zijn land, zijn koeien, kippen of varkens voor nodig heeft....

Ik heb geen zin om alleen maar op of langs de weg te staan zonder resultaat.

Maar zoals onze voerleverancier zei, een ieder in de branche moet wel mee willen helpen om dit financieel mogelijk te maken. Het zal dus 1 grote operatie moeten worden.

Zijn wij hiertoe bereid?

Agractie heeft hier een onderzoek naar gedaan. Ik zag dat veel boeren het niet zien zitten. Maar dit was een onderzoek zonder melkgeld compensatie. Is het dan anders als er wel compensatie is?
Twentsch Land
Dergelijk is al eerder op touw gezet, nooit met een positief gevolg, er zijn er veel die zeggen ja en er zijn er veel die doen nee.

Misschien is de situatie nu wel nijpende dan ooit eerder, communicatie is beter dan ooit eerder door mobiele telefoon en internet.....wie weet wat er kan als het op en top wordt georganiseerd.

@Bartlehiemboer
+1
groeier
@Bartlehiemboer

Alle burgers sluiten Maandag misschien wel aan bij de demonstraties, vele zijn de overheid zat.
Bartlehiemboer
@groeier Ja, dat klopt maar ik lees alweer berichten van oh maar de kinderen moeten naar school of ow ik zou net op visite of ik moet voor etenstijd weer thuis zijn.
Heb het eerder gezien. Er zit niet zoveel pit meer in de burgers om er ook echt te blijven staan.
(Uitzonderingen daar gelaten)
Ze hangen ook erg aan de boeren. Wij moeten de boel maar plat gooien, wij moeten maar met de giertank naar het binnenhof etc. En wij mogen de boetes betalen....
Zij moeten nu ook zeggen hier zijn wij en pikken dit beleid niet langer.
richard-de-wolff
@Bartlehiemboer hoe je het wend of keerd je betaald het zelf coöperatie is van ons voerleverancier leeft van ons ik laat geen melk weg lopen
Bartlehiemboer
@richard-de-wolff Oke, dan kan dit plan de prullenbak in. Het was het idee alles of niets. Ja, natuurlijk betalen we er zelf ook aan mee. Maar met een goed plan had je alles kunnen verdelen over iedereen die met de boeren te maken heeft.

Maar ja, als boeren hun reden hebben om niet mee te doen dan moeten we er niet aan beginnen.
Nevergiveup
@Bartlehiemboer vernielen moet je niet doen , boetes niet zien te krijgen , en heb he er één van 180,- euro ach ..

Melk zou ik kinken of het bedrijfsmatig mogelijk is zonder te veel financiele derving om 10% minder te leveren voor 2 weken , dat is anders als niets leveren.
RSIB
@Nevergiveup van uit de fabrrieken moet even de helft minder uitgeleverd worden.
+2
hans1980
Zolang er niet over inhoud mag worden gediscussieerd is praten GEEN oplossing rest staken, maar hoe moeilijk ook publieksvriendelijk misschien ME in val lokken zoals nu op Schiphil
+6
mlkvhoudr
@hans1980 gebruik je verstand eens 50 tinten grijs zijn er en is nog veel leuker ook ons grootste wapen is de tijd, wij hebben de tijd de overheid wil haast maken.

Gewoon achterover leunen tot ze beseffen dat ze gegokt en verloren hebben met hun ontmoedigingsbeleid
+4
jan 10
Het beste is dat iedereen zijn mond hier dicht houd over maandag,maar dat er wat gaat gebeuren is zeker.
+2
hans1980
@jan 10 Ja we kunnen de ME de verkeerde kant op sturen natuurlijk
+1
diezel
@hans1980
Opdelen in kleine groepjes op vele locaties ==> steeds paar onopvallend op de uitkijk==> ME in aantocht ==> weg van actieplek ==> volgende groep in actie ==> etc. etc.
Het systeem helemaal gek maken met korte acties. Heel veel burgers zullen graag meedoen. Heel veel oogjes zijn aan het open gaan. Trap niet in de geplande strategie van dit kwaadaardige regime. 🙏

(klik om te vergroten)

+1
Erco
@diezel overal even met n groepje boeren de snelweg op en dan de eerst volgende oprit er weer af. Door het hele land. Maak ze maar gek
Bennie Stevelink
@diezel dit heeft niets met stikstof te maken maar met een algemeen anti-overheidssentiment wat we ook zagen bij de corona-demonstraties en de Gele Hesjes. Het is gelieerd aan extreem rechts die zoveel mogelijk chaos proberen te stichten.
+4
George
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
extreem rechts die zoveel mogelijk chaos

Dat heb je te verwachten als er ultralinks beleid wordt uitgevoerd en er niet naar de gewone werkman wordt geluisterd.
+8
diezel
@Bennie Stevelink
Alle waarheid gaat uiteindelijk boven water komen.
Dat geldt ook voor jouw rol van afgelopen jaren Bennie. Met steeds dat standaard-riedeltje om elk tegengeluid in een extreme hoek te willen trappen. Doe je best. Heb enkel medelijden met je.
De WOB-jes met namen en rugnummers zijn in aantocht........ 😵

(klik om te vergroten)

Farmer_
@diezel Dit is een turnover-point, als de overheid dit gaat winnen, zal alles snel in een neerwaardse spiraal gaan, machtsoverdracht van land naar de overheid.
+5
Nevergiveup
@Bennie Stevelink Helemaal NIET mee eens

Hier zijn gisteravond de boeren van afgelopen tijd herdacht die zich van het leven hebben berooft , waaronder PB , de Tukker ut Twente (mais poten)

En dan durft U zoiets te betogen ....

Schaam U diep !

(klik om te vergroten)

j h p
@Bennie Stevelink Nu al weer vergeten hoe extreem links tekeer ging in de jaren tachtig, of 6-5-2002?
jordi 1455
@Bennie Stevelink ''dit heeft niets met stikstof te maken maar met een algemeen anti-overheidssentiment wat we ook zagen bij de corona-demonstraties en de Gele Hesjes. Het is gelieerd aan extreem rechts die zoveel mogelijk chaos proberen te stichten.''

Volgens Poetin zijn alle mensen die tegen hem protesteren allemaal extremisten en terroristen. Wie in Zuid-Afrika tegen de appartheid was, werd gezien Jij zit constant te zeiken over die zogenaamde extremisten, maar weigert in te zien dat mark rutte en zijn bende een vruchtbare bodem creëert met zijn leugens en wanbeleid wat koren op de molen is voor de zogenaamde extremisten. Wie niet heeft liggen slapen tijdens geschiedenis weet, wanneer het zogenaamde politieke midden niet met oplossingen komen voor grote problemen of de problemen bagatelliseren, is regelmatig uitgelopen tot revoluties en moorden op staatshoofden.

De enigste remedie is een transparante overheid die het eerlijke verhaal vertelt en de zorgen van zijn burgers serieus neemt. Maar wat wij hebben is een overheid met politici die hun eigen agenda hebben en de agenda van hun donoren uitvoeren.
+1
Nevergiveup
@jan 10 carbid schieten is ook leuk
+3
mlkvhoudr
Als jullie nou gewoon een. Oud vrouwtje van 70 op de viaduct boven de snelweg zetten die schijnen het engste te zijn voor politici.

Dan kunnen de trekkers thuisblijven

twitter.com/search/…
verwijderd
weurding
@HansdeBoer ze zijn uitgeslapener dan je denkt
+2
hans1980

Het moet maar
Noordelijke helft richting Den Haag Zuidelijk richting Eindhoven Brussel 🫵🏼

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot d66 ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!