Boeren blokkeren distributiecentrum Albert Heijn in Geldermalsen met tractorenQuote:
Boeren hebben met tientallen tractoren en andere voertuigen het distributiecentrum van de Albert Heijn in Geldermalsen geblokkeerd. De voertuigen zijn bekleed met leuzen als ‘No farmers, no food’. Volgens omstanders zou het gaan om zo'n 100 tractoren.

Deel dit artikel

Reacties

+1
RaHeados
Das de eerste van zovele die komen gaan denk ik, of zal ik er naast zitten?
Melkveehoudernh
Da's slim, je afnemers dichtgooien
+1
Melkveehoudernh
Kunnen die ouders hun jeugd niet eens thuis houden, sleutel van trekker inleveren en aan t werk. Straks zit je paar jaar in de bak, daar help je het bedrijf mee vooruit. Denk even na voordat je wat doet
cs-agrar
Quote Reactie van @Melkveehoudernh:
in de bak

las net ergens van geëmigreerde boer goede opmerking, met strafblad kan je buitenland ook vergeten
+3
weurding
@cs-agrar hoeveel zouden er hierheen komen met een strafblad, daar zijn ook relnichten bij, en hier krijgt dat volk er niet gauw 1😏
+4
Stroman
Jammer dat die demonstraties beginnen te lijken op de vlootschouw van de leasemaatschappij.....
+2
altijdbeter
Die afnemers gedragen zich wel als een soort moderne slavendrijvers. Heel die Nederlandse landbouw en duurzaamheid interesseert hun geen ene zak. Het zijn grote marketingmachines die maar een doel hebben en dat is maximale winst. Dat duurzaamheid is voor hun een middel en geen doel
+7
jan-cees
@altijdbeter Randdebielen op een trekker die plots denken te weten hoe het zit in de wereld?
Albert Heijn is juist de retailer die de afgelopen 6 jaar zorgvuldig een voor de boeren fors beter betalende keten heeft opgezet met het Beter Voor traject.
En dan gaan de slimmerikken met net een trekkerrijbewijs of degene die altijd op een trekker of shovel zitten zonder zich te verdiepen in welke partij wat in de markt doet juist degene die het goed doet voor de boer blokkeren??
Dan hebben er een paar heel weinig verstand of te veel gezopen.

Ga dan naar de Aldi of Lidl of Jumbo dat zijn de prijsuitknijpers.

Er is jaren gewerkt aan een marktintroductie van een traject waarbij een forse meerprijs voor boeren wordt gerealiseerd.
Enig idee wat dit betekend voor de mensen die binnen Albert Heijn het vuur uit de sloffen hebben gelopen om dit traject binnen AH te mogen beginnen en te mogen uitvoeren??

Echt ongelovelijk randdebielen die op de trekker naar Geldermalsen zijn gereden en daar de boel hebben geblokkeerd.
+1
Bekkink
@jan-cees zolang er reclame word gemaakt voor de goedkoopste producten en er miljarden winst word gemaakt zegt jouw verhaal niet zo veel. Appie is gewoon slim en bedacht een strohalm voor de boeren. 30 jaar uitknijpbeleid en nu een paar maand een strohalm asnreiken en Jan cees is al om...
de Tank
@Bekkink Dat slachtoffergevoel gaat je niet helpen. Ah heeft gebruik gemaakt van de marktsituatie, kun je ze niet kwalijk nemen. Betaal jij een mais teler meer als de marktprijs van mais onder kostprijs niveau ligt?
Bekkink
@de Tank betaal jij voor grond ook meer dan dat het oplevert?
de Tank
jan-cees
@Bekkink Het gaat niet om hoe ze adverteren maar hoe ze betalen aan de boer. En als ze daar op verdienen is niks mee zolang de boer er ook beter van wordt.
Frederika
Misschien is Appie wel één van de betere maar hebben ze de vergunningen voor elkaar
+2
de Tank
@Frederika Zoiets van, wij niet dan jij ook niet, kinderlijk gedrag. Je moet bij de overheid zijn.

Stel dat loonwerkers 50% minder van hun trekker gebruik mogen maken van de overheid .Omdat boeren die regel niet opgelegd krijgen gaan ze bij jou het bedrijf blokkeren. Erg logisch en goed voor de onderlinge verstandhouding.
+2
John Spithoven
Gisteren een blokkade bij het distributiecentrum van AH in Geldermalsen.
Mijn ervaring ( en die van vele andere) is dat juist AH een stap voorwaarts heeft gezet in de integratie. Met het programma "Beter Voor" ontvangen producenten een goede beloning voor een extra prestatie. Daar zouden marktpartijen een voorbeeld aan kunnen nemen. Daarom begrijp ik deze actie niet! Voer actie bij de verantwoordelijke in deze crisis waarbij je een duidelijke scheiding aanhoudt tussen hun privé en bestuurlijke leven.
Verder snap ik heel goed de frustraties , worden crisissen aan de onderhandelingstafel beslecht maar niet zonder maximale druk.
+1
GJKlaassen
@John Spithoven 9 vd 10 actievoerders kunnen beter geen microfoon onder de neus krijgen want ze moeten dan nog bedenken waarom ze er echt staan.

De trekkers zijn morgen weer weg, daar liggen ze in DH niet wakker van.
Morrende leden, tegenstribbelende regionale en provinciale overheden.... Daar moet de druk beginnen naast het werk van Agrifacts en Stikstofclaim.
familie pelle
@GJKlaassen
Quote:
. Stikstofclaim

Die kennen ze in denhaag niet eens.
GJKlaassen
@familie pelle dan is de schrik alleen maar groter.
familie pelle
@GJKlaassen
Quote:
. dan is de schrik alleen maar groter.

Nee, bij de oprichting van stikstofclaim had ik er ook grote verwachtingen van maar je kunt nu alleen maar vaststellen dat er behalve de rechtszaak tegen de voermaatregel geen enkele aansprekende rechtszaak is geweest.
+1
John Spithoven
@familie pelle Daar wil ik wel wat over kwijt.

Er zijn twee zaken geweest, de RIVM data en de voermaatregel.
Daarnaast kunnen wij hoofdzakelijk procederen tegen vastgestelde schade voortvloeiend uit beleid. Dat is nog niet aan de orde. Daarnaast is er veel uitgezocht, is het moeilijk procederen tegen maatregelen waarbij er een commitment is met de sector, en ook veel beinvloedt. Dat het beleid zich nu richt op een peiljaar, 2018 , en niet op vergunning is het gevolg van veel uitzoekwerk waar de rechtspositie lag. Daarnaast zijn we veel bezig geweest met het terug draaien van het bijplussen en zijn we daar nog steeds mee bezig. Dat heeft ook resultaat gehad.

Daarnaast hebben we sectorpartijen meermaals gewaarschuwd voor de juridisch onhoudbare plannen die zij hebben gepresenteerd. maar dat was te vergeefs.
Ook hebben we een juridisch houdbare oplossing voor de PAS knelgevallen. Maar daar is sector partijen geen oren naar. Hoe die wel denken dat op te lossen is mij onduidelijk.
En de komende tijd zal dit dossier alleen maar opgelost worden in de rechtszaal. Misschien dat sectorpartijen dat ook zo zien. Ten minste, ik denk dat een deal op dit moment verder weg is dan ooit.

En ja, er zijn ook succesvolle zaken bij het EU hof van justitie te voeren, maar daar is wel een ander budget voor nodig en expertise.
+1
familie pelle
@John Spithoven
Quote:
. Er zijn twee zaken geweest,

Dat bedoel ik, 2 zaken in een kleine drie jaar tijd. Uiterst teleurstellend.
Voorop gesteld, ik waardeer al jullie inzet ontzettend en blijf jullie daarin ook steunen, maar stikstofclaim is opgericht om een keiharde juridische strijd te gaan voeren en die is er niet geweest. Je hebt hier wel eens verteld dat er intern ook discussie is geweest over de te voeren koers binnen stikstofclaim. Jullie hebben bewust voor deze koers gekozen en ik denk dat dat niet de juiste is. De stikstofdiscussie is verworden tot een publieke discussie. Stikstofclaim had met een paar aansprekende rechtszaken en een beetje creativiteit de publieke opinie nog meer de goede kant op kunnen sturen.
Ruitenboer
@familie pelle er ligt nu net een wet en dan kun je pas procederen. Wees blij dat er dossier gemaakt is en al onderzoek gedaan is, dan kan er straks ook gestart worden. Als je al was begonnen had de rechter geen wet om aan te toetsen en was je steeds niet ontvankelijk geweest
familie pelle
@Ruitenboer
Quote:
. er ligt nu net een wet en dan kun je pas procederen.

Dat bedoel ik met het ontbreken van creativiteit.
John Spithoven
@familie pelle Be my gast......

Ik houd je niet tegen hoor. Maar procederen tegen convenanten of initiatief nota's kun je met veel creativiteit veel geld over de balk gooien....
jan-cees
@Ruitenboer je kan ook nu nog maar weinig procedren dat kan pas als de eerste in procedure gaat om rechten te beknotten of dat overheid de wettelijk vastgelegde legalisatie van de Pas melders niet gaat realiseren. Beide duurt nog even
jan-cees
@familie pelle dat weet jij vanaf het voerhek te beoordelen? Vertel onderbouw dat eens met argumenten benieuwd hoe ver je gaat komen.
Nevergiveup
@John Spithoven ik woon er vlak bij , ben niet geweest , zal even in de app groep delen of iemand toch excuus kan maken.
Nevergiveup
@Nevergiveup Ik krijg dit terug. De actie lijkt ook erg "vervuild" te zijn door vreemden

"Ik ben er even "polshoogte" wezen nemen.

Geen goed georganiseerde actie.
Veel bier, en die reden later weg met bier op.
En veel burgers uit beuningen, Nijmegen enz.

Ik ben langer gebleven dan ik wilde ivm een incident waar ik voor wilde zorgen dat dat goed afliep.

Ik ben daar ook niet als organisatie geweest"
Newholland12
AH fans en AH sponsoren:
Voer zelf maar actie zoals het “hoort”
Alle acties die nu gebeuren zijn 👍
Iedereen gaat pijn lijden
de Tank
@Newholland12 Als je kritiek geeft moet je het ook kunnen incasseren.
+1
jan-cees
@Newholland12 denk dat ik meer uren besteed aan stikstofbeleid dan al die trekkerjongens maar dan op de plek waar het iets uitmaakt en niet met een verhitte kop in de trekker
+2
weurding
@jan-cees zonder cabine lucht ook op☝️😅
rene-de-jong
No farmers No food ....... ehm er klopt hier iets niet, weet niet precies wat
+7
Mh12
Ik heb ook het idee dat AH al best een voorloper is om de agrariërs wat extra te geven. En niet alleen melkveehouders....

In mijn beleving moeten alle mogelijke overleggen met overheden, dus waterschap provincie gemeente ed, stop gezet gaan worden per direct..... en laat eerst die overheden maar eens een statement uitbrengen dat ze het met het beleid niet eens zijn

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot tractoren en albert heijn ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!