Lopend Vuur: Mijn sympathie voor de boerenacties daaltQuote:
Blokkades op snelwegen met files tot gevolg, het kappen van honderd oude bomen, grensovergangen met Duitsland sluiten, brandende hooibalen bij gemeentehuizen en een bezoek aan het huis van stikstofminister Van der Wal.

Deel dit artikel

Reacties

+2
spotmelker
De sympathie kan heel snel stijgen als we duidelijk maken wat de gevolgen zijn voor de koopkracht van de burger. Omtzigt haalde het nog maar eens aan: 6K€/ per gezin, tel hierbij de miljardencompensatie voor de stilliggende kolencentrales die evenals groene energiesubsidies grotendeels in buitenlandse zakken terecht komt etc.
+2
Theo61
@spotmelker het daalt niet!!! nporadio1.nl vragen ze of boeren te ver gaan, 93% is het oneens. 18794 stemmen.!!
stefanus
@Theo61 Stel deze vraag nog eens over een week, dan weten we het zeker.
+2
frank post
@spotmelker dat is vlgs mij ook het punt wat moeten maken. Ik weet inmiddels niet meer wat wel en niet waar is in het stikstof verhaal. Wat ik wel weet is dat het onverantwoord is om 25 miljard geleend geld uit te geven. We zadelen toekomstige generatie op met financieel probleem.
spotmelker
@frank post mijn grootste vraag t.a.v. stikstof is: iedereen heeft het over reactieve stikstof die we uitstoten en weer neerslaat (in natuurgebied) . Maar als die stikstof zo reactief is bestaat het m.i. niet dat dat stabiel in de lucht blijft tot het weer ergens neerdwarrelt. Ook in de lucht vinden reacties plaats en is het maar de vraag in welke vorm de uitgestoten stikstof weer neerslaat of misschien wel gebonden wordt door b.v. vlinderbloemigen. Hier bind een bundertje grasklaver net zoveel stikstof als 25 koeien uitstoten. Moet ik dan evengoed krimpen of kan ik vergunningaanvragers faciliteren?
+1
groeier
Richt je op lege schappen, de politiek en media i.p.v. volk pesten die van A naar B moeten voor hun werk, of wat anders.
+1
BertK
@groeier Lege schappen is geen burgertje pesten?
+1
groeier
Quote Reactie van @BertK:
Lege schappen is geen burgertje pesten?

Nee niet voor enkele dagen, veel mensen hebben geen idee meer waar ons voedsel vandaan komt.
+1
Jaap40
@groeier ach die lto is continu bang voor te harde acties etc. Lto blijft maar waarschuwen, kunnen beter vol gas achter de acties gaan staan. Angst is nu een slechte raadgever. Zoals het nu gaat met de huidige acties is alleszins acceptabel.
Valt het dubbeltje vandaag de verkeerde kant op gaat pas echt de beuk erin.
+2
Albert Altena
Vredelievend lacht de politiek om.
j h p
Dus volgens het artikel zijn die 100 oude bomen gisteren allemaal gekapt?
+1
stefanus
Spaar ook nog wat energie voor de statenverkiezingen

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot duitsland , bomen en stikstofminister ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!