Koning: we leven heel erg mee met de boeren

Koning Willem-Alexander heeft tijdens het zomerfotomoment met zijn gezin tegen de pers gezegd "mee te leven met de boeren". Volgens de koning moet er perspectief geboden worden aan de boeren, zodat ze weten hoe hun toekomst eruitziet.

"Boeren draag ik echt in mijn hart, ze zijn een heel belangrijk deel van ons land. Het culturele erfgoed van het platteland wordt gedragen door de boeren", zei hij.

Willem-Alexander vindt verder dat de boeren een belangrijk deel van de geschiedenis van het land zijn, "en hopelijk ook van de toekomst van Nederland". Wel zei de koning dat de stikstofcrisis op een of andere manier opgelost moet worden.

Voormalig minister van Landbouw en vicepremier Schouten begrijpt dat de koning de boeren een hart onder de riem wil steken. Ze is weleens met de koning op werkbezoek geweest. "Ik weet dat de koning heel begaan is met de boeren", aldus Schouten. "Hij weet er ook veel van."

Deel dit artikel

Reacties

Grasbaal
Boer Koos had ook een boodschap voor de Koning, Klik hier voor deze boodschap

Hier het complete interview met Koos:
+2
Melkkoetje
@Grasbaal hij deed het geweldig
+5
Twentsch Land
Werkelijk heel bijzonder dit ... ten eerste .... die daar bij zaten begrepen de ernst en respect dat ze koos lieten uitpraten ! En voor koos werkelijk cijfer 10 voor deze spreekbeurt, met alle rust en diepe emotie met heel weinig woorden zoveel uitleggen....deze blijft mij nog wel even bij.
+3
Twentsch Land
En ach ja de koning .... had geloof ik ook nogal van doen met de Groningers die huizen kapot hadden door gaswinning.....hou voor de rest mijn mening voor me.

@Twentsch Land
+3
Nevergiveup
@Twentsch Land zo denk ik over willem , hij heeft zijn zegje gedaan ,gauw naar WEF ....
+1
George
@Twentsch Land
Inderdaad Koos heeft het goed gedaan.
+5
rene-de-jong
Allemaal mooie woorden van W.A. van Buuren maaaaar....

Hij is voorzitter van de RvS (formeel dan) en deze RvS heeft en laat het allemaal gebeuren, sterker nog de ABRvS werk volop mee aan het omzeilen van de HR (Habitatrichtlijn) waardoor;

- het SDF systeem buiten werking is gezet
- er lukraak gebieden bijgeplakt kunnen worden zonder mogelijkheden tot bezwaar (de natuur komt naar je toe)
- gebieden zijn en worden aangewezen voor habitattypen die er niet eens zijn of waren
- de ABRvS toetst een besluit van de Minister aan het beleid van de Minister (en dus van de LNV ambtenaren)
- meermaals heb ik het voorbeeld van 'natuurlijke kenmerken benoemd' , dat is dus óók met medewerking van deze club er doorheen gejast

De habitatrichtlijn is dus met medewerking van W. A. van Buuren (hij zal er zelf niks van snappen) volledig genegeerd dan/wel buiten werking gezet.

John geeft het al aan in zijn artikeltje op melkvee dat SCC geen partij kan zijn en de middelen er niet zijn (omdat een groot deel niks wenst te doneren !) maar dit hebben we allemaal laten gebeuren en volgens mij zijn de meesten nu wél wakker geworden na deze kleurplaatactie van LNV.

LTO leden; laat jullie voormannen eens ophouden met polderen en ga over tot een juridische aanval (én verdediging) vóórdat de helft van de midden alweer is weggegeven !!
Ik blijf herhalen tot een ieder wakker is.......

Wijsneus je bent geen jurist hoor ik velen denken, dat klopt ! maar ik weet wel heeeel veel te vinden en beschik over documenten waar het haarfijn in staat beschreven wat er mank is documenten waar de meeste juristen geen kaas van hebben gegeten.
stefanus
@rene-de-jong Misschien maar beter meteen bij het europese hof van justitie aankloppen
rene-de-jong
@stefanus Begin eerst maar eens om de grootste club een wending te laten maken Stefanus, we hebben het gezien bij de ontelbare waarschuwingen om NIET met de WSN in te stemmen.........

Om naar het HvJEU te kunnen moet er eerst een aanleiding zijn.
Het beging in mijn optiek met het aansprakelijk stellen voor wanbestuur in alle lagen.

En heel kort bij; Een bezwaar maken tegen de PSN (programma Stikstofreductie Natuurherstel) want die trein dendert door
- bezwaar tegen de 'quick scan' die totaal niks met een monitoring van doen heeft en waar je dus al een opstap kunt maken
HansBa
Top gedaan! Nogmaals duidelijk dat je met je eigen grond nooit natuurbeheer afspraken met de overheid moet maken. Hoe leuk die subsidies ook zijn. Telkens heb je met een andere gast te maken en de 1 is nog groener dan de ander. Snel omploegen en maïs erop!
Realisme
@HansBa of gras natuurlijk😉
HansBa
@Realisme das veul te groen
+1
bio boer
Dat was voor de bühne kan de koning echt niet schelen puur voor hem zelf om zijn populariteit wat op tevijzelen het volk moet hem wel wat lief vinden die moeten zijn roale leven betalen

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , platteland , toekomst , pers en stikstofcrisis ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!