Oproep: speel data van Kringloopwijzer niet door


Quote:
Stichting Stikstofclaim (SSC) vraagt ZuivelNL om het doorspelen van data uit de Kringloopwijzer aan de overheid te stoppen. De zorg is gerezen of de data w...

Deel dit artikel

Reacties

spotmelker
Cijfers zonder realiteitswaarde, waarom zijn ze daar zo happig op?
Tinus
@spotmelker Omdat men als je cijfers presenteert, vooral in een grafiek met een positieve trend, nooit vragen stelt over de bron en het achterliggende proces.
Melkkoetje
Bezwaar indienen bij AP .
Theo61
Van de week kreeg ik een verzoek van het cbs om iets in te vullen, direct prullebak in, ook een verzoek van waternet om waterplanten bij mij te tellen, die komen er ook niet meer in, barst hier van de rivierkreeften maar straks hebben wij het toch weer gedaan.
John Spithoven
Dit zijn de constateringen van SSC waarop wij het verzoek hebben gebasseerd.

- KLW wordt onder dwang van de zuivelfabrieken via leveringsvoorwaarden verzameld door Zuivelnl
- biologische bedrijven zijn vrijgesteld
- duidelijk wordt dat zonder toestemming melkveehouders en zonder verwerkingsovereenkomst bedrjjfsspecifieke KLW data is gedeeld met CBS.
- Duidelijk is dat CBS een wettelijke verplichting heeft in het verzamelen van data ten behoeve van statistieken . De KLW wordt bij CBS na koppeling met bedrijfsspecifieke RVO gegevens, geannoniemiseerd. Maar het is onduidelijk of KLW data na koppeling met RVO gegevens wederom te herleiden zijn naar locaties/ gezinsbedrijven.
- CBS de gegenereerde data bedrijfsspecifiek door zet om bij NEMA de ammoniak emissie registratie op bedrijfsniveau te genereren. Deze hebben als basis gediend voor de startnotitie stikstofreductie.

Bovenstaande constateringen zijn oa gebasseerd op onderstaand schema.

Straks zal ik de reactie van Zuivelnl plaatsen.

(klik om te vergroten)

Melkkoetje
@John Spithoven ben zeer benieuwd
John Spithoven
@Melkkoetje Zuivelnl meldt ons, SSC, dat ze terughoudend zijn met data verzoeken. Hoeveel verzoeken er komen en hoeveel er gehonoreerd worden wordt niet gemeld. Wel blijkt dat ze data uit de KLW database delen.
Met CBS doen ze dat 1 keer per jaar, eind mei/begin juni. Er ligt bij het delen van deze bedrijfsgegevens met CBS geen verwerkingsovereenkomst aan te grondslag. Dat hoeft niet, meldt Zuivelnl, CBS beroept zich op een wet.

Duidelijk wordt wel dat het doel van de KLW wijzigt. Vanuit de Duurzame Zuivel Keten wordt dit instrument "verkocht" als management tool met een gedwongen karakter. ( zelfs op last van korting melkgeld) Na de data deal met CBS wordt de KLW ingezet als instrument om bedrijven mee te selecteren in het "boeren opruimplan "van v d Wal. En dat allemaal door de zuivelfabrieken afgedwongen.

Vreemde gang van zaken.
siebes
@John Spithoven
Hier was ik dus al bang voor.
Net als de gegevens van koemonitor etc.

Mijn vraag:
Hoe komen we van klw en koemonitor af
Hoe stoppen we de verplichte bijdrage aan nzo.
Dickvanselm
@John Spithoven begrijp ik het goed? De zuivel heeft de veehouders verplichtingen opgelegd mbt data levering omtrend emissies dmv klw op laste van melkweigering of korting op melkgeld en deze gegevens vervolgens doorgeleverd aan overheid. Hieruit is mede de startnotitie stikstof tot stand gekomen??
+1
Melkkoetje
@Dickvanselm klopt .het is een corrupte bende bij zuivelNL
Melkkoetje
@Dickvanselm helemaal correct jhon
Kassa
Joindata doet ook mee met het verzamelen van data! We hebben totaal geen overzicht wie wat krijg! Er is maar 1 optie geen data delen
Melkkoetje
Data is slecht beveiligd. Zo ligt de kompleete Data van CRV dieren aantal
van verstraten over 2015 op straat
John Spithoven
Zuivelnl geeft aan dat ze "gedwongen " worden om KLW data te delen met CBS. Dat staat nl in artikel 37 en 38 van de CBS wet. Daarom zegt Zuivelnl dat er geen verwerkingsovereenkomst bij de KLW data hoeft en hoeven ze ook geen toestemming van de eigenaar van de data, de boer.

Maar Zuivelnl... de bio boeren zijn vrijgesteld van de KLW. Vallen die dan niet onder de CBS wet?

KLW, verworden tot een wettelijk instrument ( verschuilen ze zich achter) en verzamelt door de zuivelfabrieken die met hun dwangmiddel leveringsvoorwaarden als uitvoerende instanties van de overheid fungeren om uiteindelijk de agenda van hun voormalige NZO baas Tjeerd uit te voeren.

Wat een bende!!!!

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot overheid , kringloopwijzer , zuivelnl , stoppen , ssc en stichting stikstofclaim ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!