Onverklaarbare schokken in ondergrond Harlingen: 'Mogelijk door boeren die grondwater oppompen'Quote:
De ondergrond in Harlingen maakte de afgelopen maanden meerdere onverklaarbare bewegingen. Onderzoeksbureau Antea Group vermoedt dat het te maken heeft met boeren of anderen die grondwater oppompen.

Deel dit artikel

Reacties

+1
Bartlehiemboer
Laat ik deze dan ook even plaatsen. Vandaag in Leeuwarder Courant. Hoeft niet verder gelezen te worden. Maar meteen al in titel, dat de boeren de schuld krijgen.
Ik weet dat dit in Duitsland ook het geval was.
Snel met de vinger naar de boeren wijzen of de volkstuintjes. Maar de schuldige bleek de Tesla fabriek.
+1
Willem123
@Bartlehiemboer Ver van te voren voor de bouw van Frisia zoutfabriek zijn ze al gewaarschuwd van uit Veendam dat de bodem zou verzakken, en de laaste tien jaar is de bodem daar ook verzakt, is te zien dat het water niet meer weg kon in de omliggende akkerbouw gebied dat tegen harlingen aan ligt, in de buurt van pietersbierum en sexbierum. een goeie opmerking van HUPPEL, je gaat daar geen grondwater oppompen,je krijgt dan echt smeerige zwarte vieze water naar boven. ja geeft de boeren maar weer de schuld,
komelker 2
In de omstreken van Harlingen word toch zout gewonnen?
aldert
@komelker 2 Op de website v sodm.nl staat dat het gebied rond Harlingen gevoelig is voor negative effecten door bodemdalingen.
+3
Huppel
@komelker 2 Daar ga je inderdaad toch geen brak water oppompen?
+1
Willem123
@Huppel KLOPT
+3
paul1
Dan zou het bij de grote brouwerijen ook moeten zijn. Die pompen miljoenen kuubs aan water op, net zoals coca cola.
Twentsch Land
Komt nog veel meer van .... allemaal leven aan de buitenkant van de aardbol en van alle kanten naar binnen toe fossiele stoffen weghalen.....wat daar van komt op den duur zal niet te repareren zijn.

Ben niet zo voor kernenergie maar voor nu en de komende jaren is er maar 1 oplossing, bouw meerdere kleinere kerncentrale’s.
Willem123
@Twentsch Land die worden ook gebouwd in de eemshaven, daarom nu ook een dubbele hoogspannings masten geplaast in groningen
stefanus
Nieuwsgierig wie opdrachtgever, dus financierder van dit onderzoeksbureau is.
stefanus
Heb ff gegoogeld en dit bureau heeft ook voor het natinaal park de hoge veluwe gewerkt wat overigens particuliere grond is volgens dit bureau. Verdienen hun (veel) geld vooral aan overheids opdrachten.
stefanus
Particulier grondbezit betekend geld en geld is macht.
+2
Tinus
Boeren zijn verantwoordelijk voor alle onverklaarbare dingen. In de Groene Kerk hebben alle boeren twee hoorntjes op hun voorhoofd, een lange staart en een drietand.
+1
stefanus
@Tinus De schepper van de aarde was ook boer dus.
fries8
Komt door de zoutwinning

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot grondwater ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!