Tijdelijk een paar weken stoppen met leveren aan supermarkten is het enige wat werkt.

Alle andere acties werken nauwelijks, of zijn veel te soft. Enkel als de schappen leeg zijn gaan mensen pas nadenken waar hun voedsel vandaan komt.

Deel dit artikel

Reacties

aldert
Die lege schappen komen vanzelf als dit doorgaat . Als ik het goed begrijp moeten zelfs de bio boeren nog inleveren ? Doet me denken aan Sri Lanca, daar werd alles bio en binnen een half jaar was er bijna niks meer te eten.
Willem123
Als dat moet, dan moet dat maar, je wild dat niet om dat de gewone man , burgers slachtoffer worden, terwijl net zij 100 % achter ons staan, bedenk eerst iets anders om de overheid die dit ons aan doen , zeg het maar
+1
HansBa
@Willem123 I&R boycotten. Eerst de pas geboren vaarskalver die je aanhoud niet meer opgeven, wel zelf registreren. Daarna elke week uitbreiden. Krimt de veestapel mooi van op papier.
deJong
Jah lekker nu in de dure tijd.terwijl wij de stallen daarnaast druk aan het renoveren zijn en de rest nog. Goed idee man...
Koeien boertje
@deJong die 1 of 2 tanken melk.
Daar moeten we maar overheen stappen om die fantasten iets op andere gedachten te brengen.
Jetten gaat ook meer kolen stoken, dus wat poetin kan met gas kunnen wij met voedsel.
Anders is er wel wat fout als dat niet een x te veroorloven is.
+1
jammermaarhelaas
Supermarkten kunnen ook in het buitenland gaan inkopen, en de prijs verhogen in het schap doen ze gerust, dus wie krijgt straks de zwarte piet?
+2
diekman
Nederland was toch een exportland. Nu de vraag groot is al het voedsel tijdelijk verkopen naar buitenland. Worden ze in NL wel heel tam van.
Grensboertje
Ik was voor de verandering eens in de supermarkt gisteren, zuivelschap stond niet veel in. Aan de kassa een oud vrouwtje die vroeg wanneer er weer melk was, werd nagevraagd maar konden er geen duidelijkheid over geven. En zag wel meer lege schappen, volgens mij is er al aardig gebrek.
+1
groeier
Quote Reactie van @Grensboertje:
k was voor de verandering eens in de supermarkt gisteren, zuivelschap stond niet veel in. Aan de kassa een oud vrouwtje die vroeg wanneer er weer melk was, werd nagevraagd maar konden er geen duidelijkheid over geven. En zag wel meer lege schappen, volgens mij is er al aardig gebrek.

Zijn vooral de producten waarmee de supers dit jaar nog vaste afspraken hebben lopen. Goed en goedkoop voedsel is nog steeds te vanzelfsprekend, ja dat haal je toch in de supermarkt voor een lage prijs.
Grensboertje
@groeier Ik kom er alleen voor het bier, maar dat is tegenwoordig niet goedkoop meer 😅
+1
laatste strijder
Hoe t nu gaat of is gelopen is veel te soft , zoals gisteren , in Stroe , is gewoon een boerenfestival , leeg die schappen !
laatste strijder
@laatste strijder Ze doen in Den Haag een plas ........
cs-agrar
Kan tegelijk met transport sector
de Tank
Het enige dat je merkt is helft melkgeld als je 2 week niet levert.
groeier
Quote Reactie van @de Tank:
Het enige dat je merkt is helft melkgeld als je 2 week niet levert.

Is een kwestie van even een week enkel voor de export produceren.
de Tank
@groeier contractbreuk naar retail, succes ermee.
groeier
@de Tank

Een andere manier kiezen dmv bv blokkeren kan natuurlijk ook, we hebben een overvloed aan mogelijkheden
+1
T60401
@de Tank Het is heel eenvoudig als hein even buitenbeeld Contact zoekt met FDF. Dan kunnen er volgende week heel de week geen producten uitgeleverd worden. Wat kan RFC daar dan aan doen? is overmacht.
Jawis
Als nou 100 trekkers panne krijgen, precies in de straat waar het distributiecentrum van appie/jumbo/lidl/aldi/superunie gevestigd is......

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot voedsel , stoppen en acties ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!