Boerensteun gebaseerd op eigen belang



Originele beschrijving

Haagse Invloeden: Deze week: agrobedrijven van vermogende families die meedelen in rijkssubsidies en het boerenprotest voeden. Ofwel: politieke moed versus minipolitiek, particulier eigenbelang versus nationaal natuurbelang.

Deel dit artikel

Reacties

+1
Vlaanderen
Wie steunen de boeren in hun protest? Wees je er bewust van dat dit bedrijven zijn die over de rug van de boer wel heel erg veel geld verdient hebben.
Als er nu eens een gedeelte van dat grote vermogen naar de boer gaat, kan hij ook beter omgaan met de uitdaging die er nu voor hem ligt.
sorry
@Vlaanderen maar 3 van de 500?
+4
J asper
Kom maar weer als je wel wat nuttigs te melden hebt.
CaseCS130
@J asper politieke moed.... Man wat een waardeloos geschreven artikel.
En wat zou die knakker bedoelen met herindeling van de openbare ruimte?
+2
Ritchie
@CaseCS130

Dit zijn van die vermoeiende figuren die denken dat ze het uitgevonden hebben. Ze hebben nog nooit iets met de sector van doen gehad maar ze kunnen je alles vertellen over 'Big Agro'.

Ik wacht nog op het eerste artikel die alle miljoenen en miljardenbedrijven laat zien die baat hebben bij al die klimaatmarsen, of zouden dat allemaal hippies zijn?
+2
Fendt926Driver
@Ritchie of die nico koffeman die achter de vegetarische slager zit.
En de 1e kamer politicus.
En oprichter van de partij voor de dieren.
Wordt ook genoemd in quote van de quote 500.
Getrouwd met antoinette hertsenberger die met het presenteren van radar en een paar snabbels ruim 300 000 per jaar verdiend bij de publieke omroep.
2 huizen in nederland.
En 1 huis in het buitenland.

google.com/search/…

quotenet.nl/zakelijk/a204689/…
+2
Ritchie
@Fendt926Driver

Ja die dwarsverbanden lopen door heel de media, logisch ook want soort zoekt soort. Die club is in staat om met een heel klein groepje mensen heel veel publiciteit te genereren.

Het punt is dan ook dat het zo vreemd is om die bedrijven er bij te halen, dat is toch logisch? Als je de elektrische auto verbiedt komt Elon Musk ook in actie. Bovendien zijn er in de sector nog enorm veel coöperaties, bedrijven die nog in boerenhanden zijn. Dat is vrijwel nergens anders het geval.
MaxxuM4ever
Gutegut een paar grote getallen in een artikel en boe boe is de tendens van het verhaal. Past goed in het beleid van demoniseren net als ambtenaren die bezoeken in het land afzeggen vanwege mogelijke veiligheid risico’s veroorzaakt door boeren. De gemiddelde winst van de 3 bedrijven is net 5% van de omzet. Nog steeds niet heel lucratief volgens mij. Door de schaalgrootte zijn de absolute bedragen voor Jan modaal al snel groot.
En als ieder dorp nog zijn eigen voer fabriekje en melk fabriekje had gehad was er geen vuist te maken tegen de retail en ben je geen serieuze partner nationaal en internationaal naar mijn mening.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot boerenprotest ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN