'Stikstofuitstoot grote bedrijven nam toe, meerdere vergunningen niet op orde'

Het programma Pointer van KRO-NCRV analyseerde de meest recente cijfers van het RIVM.

Deel dit artikel

Reacties

hans1980
Pointer ook al zo'n links bolwerk
+2
familie pelle
@hans1980 misschien eerst effe lezen hansie
Weidezicht
@familie pelle ja juist, ik dacht ook te weten wat er zou staan, maar na lezen, is dit eigenlijk fantastisch journalistiek werk, zo vlak voor de 22e.
+2
Greetje
@Weidezicht Wat dacht je van de uitspraak: "de overheid heeft er ons nooit op gewezen, dat er een vergunning nodig was" geweldig toch. In een zin het gedoog en wegkijk (wan)beleid samengevat.
hypotheekboer
schipholwatch.nl/2022/06/…
Als het goed is verschijnt morgen een rapport van TU Delft: ’70 procent stikstofdepositie luchtvaart niet meegeteld’. Uit de samenvatting van het rapport valt echter al op te maken dat de regionale impact van stikstofemissies van vliegtuigen kan oplopen tot 30 procent van het totaal. Voor de gebiedsgerichte aanpak van de minister is dat een aanzienlijk percentage, maar zij denkt de luchtvaart volgend jaar slechts met algemene maatregelen aan te pakken. Door slechts de uitstoot te berekenen van de zogenaamde start- en landingsfases van vluchten, wordt gemiddeld maar 7,7 procent van de uitstoot meegenomen in de rekenmodellen van de overheid. De overige 92 procent vindt plaats boven de grens van 900 meter en telt ‘dus’ niet mee.
+2
huub
@hypotheekboer mag je dan ook alleen de eerste 5 en laatste 5 levensdagen van een rund tellen?
+1
Tinus
@SchipholWatch is inmiddels ook lid van dit forum.
Weidezicht
@Tinus mooi, dan kunnen we zeker wat van elkaar opsteken en versterken. Dat is een club die goed vasthoudend is. Net als die club die tegen vliegveldc lelystad is
SchipholWatch
@Weidezicht Precies de reden waarom we hier nu ook een account hebben. We zouden graag meer samenwerken omdat we allebei in de steek worden gelaten door onze overheid. Er zijn ons inziens wel wat gebieden waarop we kunnen samenwerken en elkaar versterken.
Nevergiveup
@SchipholWatch zijn er van jullie morgen ook in stroe , met beetje zichtbaar SW bord en in een paar woorden die 70% uitkomst ipv. Het RIVM telraam ?

(klik om te vergroten)

SchipholWatch
@Nevergiveup Dat is een verleidelijk idee, maar staat niet in de planning. Eerlijk gezegd helemaal niet aan gedacht om dat te doen. We hebben al meerdere keren geprobeerd contact te leggen met boerenorganisaties, maar is tot op heden niet gelukt. Snap dat wel, deze clubs zitten over de oren in het werk nu en dan ligt het niet direct voor de hand om te gaan praten met omwonenden van Schiphol. Maar we zijn overtuigd van het feit dat we elkaar op punten kunnen versterken. Bij een volgende protest gaan we erbij zijn, morgen is waarschijnlijk te kort dag ivm andere afspraak (ik vraag nog even aan de andere vrijwilligers).

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot rivm en Stikstofkaart ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN