Dierenartsen uit Beilen steunen hun boeren met een actie op de bakfiets

De dierenartsen van Dierenartsenpraktijk Het Drentse Hart uit Beilen bezoeken hun klanten komende week op de bakfiets. Een ludieke actie, met een serieuze ondertoon. Dierenarts Bernd Hietberg vertelt dat het motto is: ,,Liever op de fiets gaan, dan onze boeren in de kou laten staan”.

Deel dit artikel

Reacties

Vdejong
En waar blijven de anderen die afhankelijk zijn van de veehouderij?
Galebreaker
@Vdejong nou hier dus. Ik demonstreer mee voorzover mogelijk.
Leo,s vriend
@Vdejong Hier uit de omgeving, loonwerkers, en mechanisatiebedrijven die bijna voltallig meegaan.
Vdejong
+1
diekman
Ze komen wel.

(klik om te vergroten)

Leo,s vriend
@diekman Ah, Han, die is hier ook nog dierenarts geweest, alles goed met hem?
+1
IJsseldelta
Beste Lely gebruiker,

De plannen die het kabinet onlangs presenteerde zorgen voor veel beweging in agrarisch Nederland. Begrijpelijk! Deze plannen en de hiermee gepaarde gevolgen treffen veel veehouders in het hele land.

Op 22 juni staat een landelijke actiedag gepland, waarop belangenorganisaties uit de gehele landbouw gezamenlijk op zullen trekken. Doel is een statement te maken; en burgers, beïnvloeders en politiek Nederland, bewust te maken van de gevolgen van deze plannen.

Steun aan veehouders
Lely en Lely Center Zuidwolde ondersteunen het voornemen om (publieksvriendelijke) acties te organiseren en staan hiermee naast en achter de Nederlandse veehouders. Om deze steun kracht bij te zetten, hebben wij het volgende besloten.

Op woensdag 22 juni 2022 zullen veehouders die bezocht worden door een monteur van Lely Center Zuidwolde, voor het verhelpen van een storing aan een Lely-apparaat hiervoor geen voorrij- en arbeidskosten in rekening gebracht krijgen.

Onder het mom 'wij zorgen dat uw Lely-machines blijven draaien, zodat u zich kunt richten op het voeren van actie', hopen wij u een extra steun in de rug te geven. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
namens ons gehele team,
jan w
@IJsseldelta
Onze Delaval dealer Infarming uit Zelhem, idem dito. Je moet wel een foto laten zien dat je er geweest bent. Alleen de gebruikte onderdelen worden in rekening gebracht.
Ook onze veeartsen "De Graafschap Dierenartsen" steunen de boeren en komen ook pro deo bij spoedgevallen.
Elvis
@jan w alpha melktechniek doet ook mee
Bartlehiemboer
Wij ontvangen ook veel steunbetuigingen voor 22 juni. O.a voerleverancier, melkfabriek, Nmv maar het is me totaal niet duidelijk wat ze gaan doen. Alleen een mailtje is wel slappe hap. We moeten NU van ons laten horen. Na 22 juni zal het alleen maar afbraak zijn. Ik zit helemaal niet over de boeren in. Deze mensen kunnen omschakelen of ze krijgen goed geld voor het geen ze hebben. Maar wat hebben de bedrijven die boer gerelateerd zijn? Als er niets te leveren valt houdt het op. En wat hebben de burgers? Zit je in een flatje 10 hoog een beetje af te geven op de boerenprotesten. Ik heb net de reacties doorgenomen op Nunl. Over de boerenprotesten. Ze geven alleen maar af op de boeren, hun stikstof uitstoot en trekker actie. Als het niet zo triest zou zijn is het bijna lachwekkend. De burger mag ons zeer dankbaar zijn dat wij voor hun opstaan.Er zijn er gelukkig ook wel die dit begrijpen. Maar als er na woensdag niets gebeurt??? De boeren gaan huiswaarts en pakken de draad weer op. Al of niet stoppen met boeren. Maar de burger??? Die burger die nu nog zo hard schreeuwt dat we moeten ophouden? Sterkte.
hypotheekboer
@Bartlehiemboer prikkebord.nl/topic/288414/
Of het publiek van nu.nl nu een doorsnee van de bevolking is geen idee. Laten we hopen dat de peiling van Maurice de Hond iets meer een afspiegeling is.
weurding
@Bartlehiemboer diverse makelaars en accountantsbureau houden al infodagen over hoe om te gaan met nieuwe glb en stoppersregelingen, dus die nemen al aan dat de plannen doorgaan

(klik om te vergroten)

Noorderling
Quote Reactie van @weurding:
dus die nemen al aan dat de plannen doorgaan

of vullen de behoefte in van klanten. Als niemand komt houdt het ook op.
weurding
@Noorderling als ze er niks in zien organiseren ze het niet
Bartlehiemboer
@weurding Dat ziet er al serieus uit ja. We hadden met zijn allen toch nooit gedacht dat dit zo snel zou gaan gebeuren. Lijkt er op dat al velen zich er bij neer gelegd hebben.
Dan zien wat het volgende is wat uit Den Haag komt.
+1
IJsseldelta
@weurding Die makelaars ruiken al weer handel, willen hun deel wel even regelen. Net als alle adviesbureautjes de nog op gaan staan. Kunnen nog 1 keer aan de boer verdienen, dus moet het nu goed gaan gebeuren.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot dierenarts , fiets en Steunen ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN