Vreba melkvee

Vanbakel weer in de rechtbank

Deel dit artikel

Bijlages

(klik om te vergroten)

Oeps

Reacties

Melkkoetje
Melk van hun andere bedrijven in Nederland rijden ze naar vredepeel. Ook deze bedrijven mogen rekenen met lage p norm hoe kan dit ???
+2
jvt
Tsja, mevrouw vogelaar moet haar eigen kost ook bij elkaar verdienen en over vreba schrijven trekt wel lezers. Zoals meeste hier weten heb ik het met de jongens van van bakel goed voor, maar sleufsilo's afbreken buiten bouwblok is helaas van alle tijden. Waarschijnlijk komen ze bij de rechtbank jurispridentie tegen mbt soortgelijk geval in Oploo, dus zie het in deze donker in voor de familie. Maar mag hopen dat alle gemeenten in dit geval eens eea gaan controleren, was mij altijd een doorn in het oog, staan legio silo's buiten bouwblok maar zolang je geen vervelende buurman hebt geen haan die er naar kraait. Enigste in ons geval wat me echt goed doet, de buurman heeft niet lang kunnen genieten van zijn uitzicht want zit al weer enkele jaren in een urn, jammer dat dit niet voor 2008 al het geval was
+1
Melkkoetje
@jvt silo's intensere mijn niet dat melk verwerken wel als zij dat mogen mogen wij dat toch ook van onze melk worden dezelfde producten gemaakt. Dus mag iedereen met die normen rekenen
Cowboy3
@Melkkoetje Een zelfzuivelaar hoeft maar 50 % van de melk zelf te produceren.

(een zelfzuivelaar is een melkveehouder die meer dan 50% van de op het eigen bedrijf geproduceerde melk zelf verwerkt tot een eindproduct en minder dan 50% van de geproduceerde melk aan een koper levert)
efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https:/…
Melkkoetje
@Cowboy3 staat niet ingeschreven als zelf zuivelaar
Melkkoetje
@Cowboy3 eind product dat klaar is voor de verkoop aan consumenten. En dat doen zij niet

(klik om te vergroten)

Cowboy3
@Melkkoetje Staan momenteel gewoon ingeschreven als zuivelbedrijf Vrebamelkvee Vredepeel onder nummer Z4081 (voorheen als Bus-Ehren BV.)
Als het eindproduct niet klop dan passen ze er daar wel een mouw aan dat het wel kloppend is.
Melkkoetje
@Cowboy3 dus geen zelf zuivelaars.
casev
@jvt ben je al weer zo lang weg joost? En idd, sleufsilo's buiten het bouwblok, tja.... kan ik er hier in de polder ook wel een paar van noemen, en die met lastige buren hadden een probleem.... Zal dat bedrijf in vredepeel ook een standaard bouwblok van 1.4ha hebben? Of toch wel iets groter?
+1
jvt
@casev eind 2012 vertrokken maar in 2008 gaf gemeente aan dat ze gingen zorgen dat we tenminste vooruit konden met bouwblok/sleufsilo's, alleen jammer dat toenmalige wethouder, toen hij burgemeester van boekel werd ineens last kreeg van vroegtijdige dementie en dat niet meer wist. En dat buurman toevallig oud ambtenaar was en op gemeentehuis nog vriendjes had zitten. Wat dat betreft een zegen in de oude regio dat er diverse gemeenten zijn opgegaan in 1 grote gemeente land van cuijk, is hopelijk vriendjespolitiek en voorkeursbehandelingen minder aan de orde
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @casev:
En idd, sleufsilo's buiten het bouwblok, tja....

die sleufsilo's zijn waarschijnlijk nog niet zo heel erg, kan je nog struikje om heen zitten als goodwill, zie je dat bunkerige niet zo erg, tis alleen dat zo'n boer dan weer een bult op een kuil gaat maken, of andersom, net wat je wilt, dus een berg van een 6mtr+ (zo'n vd Bakel dan)voer waar je dan als buur tegenaan kijkt, Ja dan kan je de weerstand ook wel eens gaan begrijpen.
+2
Jean-PierreK
@jvt , volgens mij is er ook verschil tussen de gemeenten. In sommige gemeenten mag je voerooslag wel buiten het bebouwingsvlak hebben in andere niet. Dat ligt er aan wat in het bestemmingsplan is opgenomen.
+1
Melkboer16
@Jean-PierreK persoonlijk vind ik dat ze binnen het bouwblok horen.
En als VanBakel het er op waagt dan moeten ze ook maar op de blaren zitten. Ff bellen met Jan Bakker dan weten ze hoe het afloopt.
Vind ook dat het her en der opslaan van ronde of vierkante balen in folie iets wat we als sector zelf niet moeten willen
PIONIER
@Melkboer16 Wat maakt het uit als je balen her en der opslaat of een kuilhoop maakt met een stuk plastic er over.
Melkboer16
@PIONIER ik vind het beiden niet nodig en rommelig.
Zulke boeren moesten ze direct saneren
+5
mlkvhoudr
@Melkboer16 ik zal me aanmelden voor de sanering 🙂
+1
PIONIER
@Melkboer16 Wat een stomme redenatie. Je moet toch ergens je voer op slaan of maak jij allemaal hooi en dat op de zolder stapelen.
+4
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
Zulke boeren moesten ze direct saneren

Hebben ze jou nooit op je bek geslagen , je hebt wel altijd een grote bakkus. Maar ja je bent hier ook anoniem.
Melkboer16
@George haha, nou ik stel het een beetje zwart-wit maar ik meen het wel.
Niet alleen normale boeren maar ook hobbyisten overal zie je van die balen zitten in het buitengebied. Het is net of je in een ontwikkelingsland zit zo’n troep vind ik het.
Opslag van voer hoort gewoon op het bouwblok, punt uit.
En niemand gaat mij op de bek slaan als ik het publiekelijk uitspreek. Voor mijn part zetten ze het in de leveringsvoorwaarden van de melkfabriek.
Noorderling
@Melkboer16
En wat is het verschil als het met 1hectare bouwblok er net buiten ligt, of je hebt een 2ha bouwblok waar het op de rand ligt?
Papieren problemen met dito oplossen, verborgen werkloosheid is het. Je mag machines in je land stallen, vaste mest tijdelijk opslaan. Mais voor iemands huis zaaien. Hoe ver ga jij om je buren te pleasen?

Heb mn bouwblok nog lang niet vol, maar al dat gepruts op de vierkante meter omdat het anders belastend is ben ik het niet mee eens. Alleen het hakselen duurt al een keer zo lang, wordt het nachtwerk en is het ook weer niet goed omdat er geluidsoverlast is.
Jean-PierreK
@Melkboer16 , een aantal jaar geleden zijn hier in de regio de bestemmingsplannen aangepast. Toen werden de bouwblokken en bebouwingsvlakken aangepast (ingekrompen). In onze gemeente werd daarbij het bebouwingsvlak om de voeropslagen getekend. In de gemeente van onze opfokker bleven de silo's wel binnen het bouwblok maar buiten het bebouwingsvlak.

Zo is het als ik mij niet vergis ook met de opslag van wikkelpakken. Volgens mij moest dat bij de ene gemeente binnen het bebouwingsvlak en bij de andere was er niets over opgenomen en mag het dus ook in het veld.
Koetje33
@jvt hier in de regio mogen sleufsilos en mestsilos buiten het bouwblok vallen🤔. Alleen is dan het bouwblok niet groter als 1 ha.
matt
Klinkt ruig een dwangsom van 10000€ in de week ,alleen is het maximum
Dan weer 100.000€
Iets van 33€ per koe dus daar 🙂
George
Quote Reactie van @matt:
Iets van 33€ per koe dus daar

Dat is daar ook gewoon veel geld. Ik ruil niet met ze.
hans1980
Zit vreba ook in transitie gebied?
Melkkoetje

(klik om te vergroten)

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot van bakel , vanbakel en melkvee ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!