Milk trading company: Raad van Bestuur overhoop en al veel schadeclaims!

Gisteren was de algemene vergadering van MTC. Ik ben een blijvend lid, echter ben zeer geschrokken van de opstelling van Raad van Bestuur. Bestuurders worden persoonlijk aangevallen en uit het bestuur gezet. De heer Filip had al in oktober aangegeven dat ander beleid voeren, is niet gebeurd. Ik heb begrepen dat er 30 miljoen euro verloren is gegaan en er speculatief is ingezet op de dollar, hierdoor zijn verliezen toegenomen. Daarnaast openlijk in een vergadering bestuurders aan de schandpaal hangen vind ik getuigenis van zwaar ondermaats bestuur. Daarnaast waren er veel advocaten aanwezig. Volgens mij voelen ze nattigheid. Nu zijn er ook veel schadeclaims en de vergadering startte meer dan een uur later tot circa half 2 nachts. Zijn dit nu de bestuurders waar je veel geld aan geeft? Niet voor niets dat het misloopt, ik ga zo snel mogelijk uittreden. Alle Nederlandse bestuurders zijn uitgestapt op eentje na, wat een vertrouwen! Daarnaast heeft het Belgisch bestuur vrijwel niets meer ingedekt. Zo snel mogelijk wegwezen! Ik geloof in het systeem, maar niet in dit bestuur! Wat gaan de anderen doen?

Deel dit artikel

Reacties

hans1980
MTC sorry???
mlkvhoudr
@hans1980 milktrading company
Melkboer16
Ik geloof er niet in en daarnaast vraag ik me af hoe je hierin geloven kunt als ondernemer. Wie had een melkprijs van 0,5€ aan zien komen en wie ziet hem van 0,6€ aankomen.
En wat alsof naar de 0,70 gaat.
De kosten stijgen even hard mee
+1
hans1980
@Melkboer16 dan kan ie volgend jaar ook 25 zijn???
dewittemotor
@hans1980 Dat kan ja.
Melkboer16
@hans1980 Maakt voor jou niks uit, de marge is hetzelfde op je transacties
zonnebloempje
@Melkboer16 had je qua gas/elektra ook niet gedacht....; dat is het idee van het hedgen van bepaalde termijnen.....
+2
maisbult
Als ze toen niet hadden vastgelegd was ook iedereen kwaad geweest en was het bestuur niet te vertrouwen.
Als ze voor 1-2-3 cent boven de gem melkprijs vastleggen (zoals in de reclame stond) en hij stijgt meer, dan is het bestuur niet te vertrouwen.
Als ze nu niet voor 50 cent vastleggen, is het bestuur niet te vertrouwen.
Als ze nu voor 50 vastleggen en het stijgt verder naar 60, dan is het bestuur niet te vertrouwen.
Toen onder de corona de koekjesfabrieken geld verloren (toen de melkprijs zakte, ja hun zaten toen aan de verkeerde kant...), maakte hun gewoon geld over om het verlies te betalen, zonder vingertje wijzen en advocaten.... (en hoe gedragen andere akkerbouwers/kastelers zich als er verlies is?)
Ook de mtc boeren verdienen nu veel meer dan met deze melkprijs dan met die zielige kostprijsmelkprijsje van de laatste jaren, dus eigenlijk zeggen ze dat ze snel weer terug willen naar [b]hun vertrouwde 35 cent...?
[/b]
Melkveehouders zijn eigenlijk maar een raar volkje, is ook geen wonder dat ze als eendjes een voor een afgeknald kunnen worden. Een gezamelijk front vormen is niet echt hun ding..

Advocaten ruiken altijd nattigheid, hoe langer een conflict duurt hoe meer ze verdienen...
maisbult
Valutaspeculatie: iedereen, maar dan ook iedereen speculeert (de meesten zonder het te weten) in valuta. Het bezit zit allemaal in euro's.... De euro is 17% gezakt ten opzichte van de dollar, dus ons allen bezit is ook 17% gezakt....(van 1,225 naar 1,047).

En hebben ze verdiend op de dollar (de valuta waar ze posities mee aangaan)?
Hoeveel (miljoenen) hebben ze verdiend op het voer?
En omdat de rekening soms in de plus stond hebben ze om negatieve rente te ontgaan het geld conservatief belegd, hoeveel hebben ze daar op verdiend?
+1
frank post
@maisbult maakt voor de meesten niet uit wat de melkprijs doet, die hebben voer en melk vastgezet en weten hun marge.
evelienbrabant
Het was inderdaad een grote fiasco de ledenvergadering, daarnaast veel haat in het bestuur. Het klopt inderdaad dat heel veel bestuursleden uittreden en dat zij ook geen melk meer afdekken, ze hebben er geen geld voor is het argument.
evelienbrabant
Gelukkig zijn wij eruit, want met dit bestuur is MTC een zinkend schip, deze is al half verzopen, want veel boeren betalen de opgevraagde gelden niet meer. Wie gaat daar voor opdraaien? Voor de leden die er nog inzitten: pas er mee op! Er dan wordt de bestuurder die de meeste kennis heeft eruit gegooid.
robbies
@evelienbrabant met welke verwachtingen ben je erin gestapt?
Bekkink
En hoe staat het er nu voor? Vastzetten voor 70 cent??
mlkvhoudr
@Bekkink veel te laag man, minimaal een euro
Jaap40
@mlkvhoudr idd schade weer inhalen
zonnebloempje
Wat was nou de rol van D.L.V. binnen dit hele gebeuren?

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot voeren ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN