Federal Reserve verhoogt rente met 0,75 procentpunt, grootste stap sinds 1994

Quote:
De Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve heeft het rentetarief woensdag met 0,75 procentpunt verhoogd. Door hierdoor het lenen van geld duurder te maken, hoopt de Fed de inflatie te beteugelen. De beleidsmakers willen de inflatie terugbrengen naar de doelstelling van 2 procent. De verwachting is dat de rente dit jaar verder wordt verhoogd.

Ondertussen koopt de ECB weer schuld op van de zuidelijke landen waar de noordelijke landen weer voor kunnen opdraaien , is de 80 miljard al terug uit griekenland Mark ?
#Parels voor de zwijnen werpen.

Deel dit artikel

Reacties

+1
hans1980
Moet waarschijnlijk nog meer cash naar toe
+2
Kars
De rente en schulden in de zuidelijke staten, italie en griekenland zij hoger dan noordelijke. Het is wachten op.compleet faillissement van europa. De sancties tegen rusland is alleen ten nadele van europa. De VS lachenende derde.
Rusland verkoopt aan india en china gas. Bijna 3 miljard consumenten. Schiet beter op dan 0.5 in europa.
+1
jordi 1455
Quote Reactie van @Kars:
De rente en schulden in de zuidelijke staten, italie en griekenland zij hoger dan noordelijke. Het is wachten op.compleet faillissement van europa. De sancties tegen rusland is alleen ten nadele van europa. De VS lachenende derde.

Ik denk dat alleen dat de Amerikaanse oligarchen zijn die lachen, de gewone Amerikaan klagen dat de overheid daar olie en gas naar Europa exporteren, olie uit de strategische voorraden verkoopt, olieboringen moeilijker maakt, terwijl de olieprijzen daar uit de pan rijzen en biden bij de arabieren smeekt voor meer olie.
Kars
@jordi 1455 dat bedoel ik ook. En die flapdrollen hier staan te juichen. Wat een geweldige navo bondgenoot😂
Ze laten der zakken leeg halen. Eerst goedkoop gronings gas verkopen nu stront duur is niet oppompen. Wan verstand, met deze prijzen kun je van de winst elke groniger een nieuw huis cadeau doen.
Koeien boertje
@Kars dat hadden ze nu ook al wel kunnen doen.
Maar omdat de Groningeners nog met die verzakte meuk zitten, is dat met meer winst ook niet opgelost
+2
Kars
De kunstmatige economische groei dmv rente verlagingen. Heeft de schuldenberg zo laten groeien dat 2008 een schijntje is met nu.
+2
Nevergiveup
@Kars we hebben ontzettemd incompetente bestuurders helaas , word een arme bende hier.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot griekenland , rente , inflatie en banken ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!