En ganzenpoep dan? Volgens experts zijn toch echt koeien de grootste stikstofproducenten

In het kader van de stikstofcrisis heeft het kabinet plannen gemaakt om de veestapel in te krimpen. Sommige boeren vinden dat er voor de uitstoot van ammoniak ook moet worden gekeken naar ganzen. Maar volgens deskundigen maken ganzen niet het verschil.

Deel dit artikel

Reacties

Nevergiveup
Hier is ook zo'n natuurgebiedje, is ooit afgegraven voor verarming en een plas er in, zitten geregeld 500+ ganzen

Ik wist niet dat water groen was .....
+1
Cowboy3
@Nevergiveup Dat komt omdat ze het groenste gras bij de melkveehouders vreten en niet die dooie rommel in die wens natuur.
nescio
Koeien maken geen stikstof. Stikstof is een element. Koeien nemen stikstof op, produceren hoogwaardige eiwitten en scheiden overig stikstof uit.
Kars
@nescio juist. Je bent geen wetenschapper als je zegt dat een koe stikstof produceert.
kanniewaarzijn
@nescio Omzettingen!
+1
nescio
En wat een vergelijk weer. Het gaat toch om stikstof wat in de natuur terecht komt. Door ammoniak emissie van de veestapel zou er zo'n 10 tot 20 kg stikstof depositie zijn op natuur. Per jaar. Die honden en ganzen deponeren dagelijks. Koeien mesten toch niet in de natuur, alleen die van SSB. Wat een niveau weer
BertK
@nescio Grote grazers in natuurgebieden transporteren niks in of uit natuurgebieden zolang ze alleen daar lopen. Ganzen vreten mooi groen gras bij de boer en schijten in de natuur.

Probleem met ganzen al bij inspraak PS Zuid Holland genoemd, niemand reageerde of snapte het
Johannushoeve cv
@BertK ik denk het laatste
weurding
Ganzen vliegen, is geen grond voor nodig, vertrekken als vreten op is, niet interessant, pas als ze in stallen worden gehouden hangt er een verdienmodel aan
hans1980
De nieuwszenders van de publieke omroep stellen alles in werk om het verhaal van de boeren te ontkrachten of ze in een verkeerd daglicht te plaatsen.

Media is machtig

Dus wat kan ons redden?

Lees 107% afwijking in metingen is dat niet voldoende om dit beleid af te schaffen???
+1
cjw73
@hans1980 de media is links net als de gerechtelijke macht, dus die werken toch altijd tegen.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot koeien , ganzen , ammoniak , uitstoot , veestapel en stikstofcrisis ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!