Waarom een plantaardig dieet volgens deskundigen een stuk duurzamer is dan een dieet mét zuivel en vlees

Door de stikstofcrisis zullen een hoop veehouderijen de komende jaren moeten krimpen of zelfs stoppen. Toch zullen zuivelproducten nog jaren nodig zijn, zei FrieslandCampina-ceo Hein Schumacher in het FD. Maar volgens deskundigen klopt dat niet helemaal.

Deel dit artikel

Reacties

+3
folkert-visser
Jaja en feen mest meer op de akker betekend lagere opbrengsten.. maar lekker met zn allen in de berm grazen jonges!
folkert-visser
Geen(oeps)
+3
weurding
Lopen en fietsen is ook stuk duurzamer / gezonder dan vliegen of auto
+1
BoerBart
Behoorlijk eenzijdig bekeken. Ik geloof hier geen snars van. Welke menselijk eten kan er in Nederland groeien? Zonder mest! Zonder gewasbeschermingsmiddel! Zonder beregenen! Zonder fatsoenlijk personeel!
Bovendien is wereldwijd zo 'n 80 % van de grond, louter geschikt voor begrazing. Zonder veestapel, is ook Zonder mest! We gaan verhongeren.
Willem123
@BoerBart OP TV nederland 2 16.56 reclame van STOP DE ZUIVEL
Willem123
@BoerBart OP TV nederland 2 16.56 reclame van STOP DE ZUIVEL
+1
Willem123
@Willem123 niet best
+2
cs-agrar
Juist een heel groot deel in niet voor akkerbouw te gebruiken, en men vergeet nog even alle reststromen welke door de dieren weer opgewaardeerd worden. Ook is er helemaal niets weg als een dier eet, wat niet in melk of vlees zit, zit in mest of uitgeademde lucht, er raakt nooit iets weg. En als je zo graag wel op die manier wilt rekenen, de mens neemt maar een deel van de voedingstoffen uit plantaardig voedsel op, dan zou de rest dus ook "weg" zijn, reken dat dan ook mee

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot vlees , zuivel , stoppen en stikstofcrisis ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!