Koeien vervangen door DSM

Deel dit artikel

Reacties

producent
Dan komt het voedsel echt uit de fabriek, en al die nieuwe natuur wordt onbetaalbaar krijgen ze weer heimwee naar die zorgzame boeren.

citaat:
Koeien zullen nooit helemaal klimaatneutraal worden. Dat zegt de baas van Royal FrieslandCampina, Hein Schumacher, in het Financieele Dagblad. Dat komt omdat het dier blijft eten, poepen, piesen en methaan oprispen. Maar het grote beest levert voedzame melk die per liter 8 acht keer zo rijk is als havermelk. Daarmee kost havermelk veel meer goed bouwland dan een liter koeienmelk en is de melkkoe toch duurzaam, zegt de baas van de melkfabriek.

De koe maakt melk van gras op stukken land waar je geen haver of tarwe op kunt verbouwen. Toch lijkt Schumacher te zeggen dat hij uiteindelijk van de koeien af wil omdat ook bacteriën echte melk helemaal kunnen namaken. Een glas echte melk van bacteriën is dan even goed als een glas koemelk. Dat gebeurt straks in een mooi schoon RVS reactorvat in de fabriek; al die melktankauto's kunnen dan van de weg verdwijnen. Biotechnologen krijgen dat proces inmiddels behoorlijk goed onder de knie, zodat de eveneens heel voedzame bacteriemelk al binnen een jaar 5 commercieel in de winkel worden gebracht, schat Schumacher in. Bedrijven zoals bijvoorbeeld DSM zien veel toekomst in de zogeheten cellulaire landbouw waarin piepkleine organismen het equivalent van vis, vlees, eieren en melk maken. Veel efficiënter dan de echte dieren, maar met een nagenoeg perfecte kopie van de voedingswaarde.

Wazige redenering..............

msn.com/nl-nl/gezondheid/…

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot koeien , vervangen en dsm ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!